Bedrijfsveiligheid in de zorg

SAMEN ZORGEN VOOR EEN VEILIGE(RE) OMGEVING
 

Het bieden van goede, veilige zorg waar en wanneer dat nodig is. Dat is waar jij als medewerker in de zorg voor staat. Ook tijdens een noodsituatie blijft dit je uitgangspunt, maar dat vraagt om specifieke maatregelen. Je hebt vaak te maken met niet-zelfredzame mensen die niet alleen overdag, maar ook ’s nachts en in het weekend aanwezig zijn. Mensen die in het geval van een calamiteit of crisis niet zomaar binnen drie minuten buiten staan. Dit kan komen door het gebruik van een rolstoel of rollator, ademhalings- of conditieproblemen. Maar ook voor blinden, slechtzienden, doven of slechthorenden dien je extra maatregelen te treffen. En wat als cliënten gebruik maken van zuurstofflessen? Weet jij wat je dan moet doen als er brand uitbreekt?
 
> Elke levensfase brengt andere risico’s met zich mee en vergt een andere aanpak. Weet jij in elke situatie wat je moet doen? Doe de test! Eric Berkvens

Branchemanager Zorg
E.berkvens@bhv.nl
06 14 30 5007

OPLOSSINGEN VOOR JOUW ORGANISATIE

Wij hebben veel ervaring in de zorgbranche. Ervaring die we graag met je delen. Al onze producten en programma’s hebben we daarom aangepast op de zorg. Qua inhoud en voorbeelden, maar ook op de manier waarop we de stof behandelen. Onze docenten zijn experts die precies weten wat de veiligheidsrisico’s voor jouw organisatie zijn. Op deze pagina hebben we een aantal geschikte trainingen voor jouw organisatie geselecteerd. Toch liever ons complete cursusaanbod bekijken?
> Naar het complete aanbod

> BHV BASIS MET E-LEARNING

Speciaal voor medewerkers in de zorgbranche hebben wij de cursus 'BHV Basis met e-learning Zorg' ontwikkeld. Want hoe breng je niet-zelfredzame personen nou zo snel mogelijk in veiligheid? En welke brandvertragende maatregelen zijn er eigenlijk? Dit zijn enkele thema's die tijdens de e-learning aan bod komen. Tijdens de praktijkdag werken we vooral handelings- en competentiegericht. De manier waarop we de stof behandelen en de voorbeelden die we aanhalen tijdens de praktijkdag zijn volledig afgestemd op de zorg.

> BHV HERHALING

Ben jij al BHV'er en wordt het tijd jouw kennis en vaardigheden weer op te frissen? Dan is onze praktijkgerichte cursus BHV herhaling iets voor jou! Jaarlijks vernieuwen wij onze herhalingscursussen, zodat jij uitgedaagd blijft. Wij zorgen er niet alleen voor dat onze trainingen goed aansluiten bij jouw zorginstelling, maar ook dat de praktijkvoorbeelden ook actueel zijn en aansluiten bij jouw wensen en behoeften. 
>> Ontdek de BHV herhaling
>> Ontdek de BHV herhaling met e-learning
>> Ontdek de BHV herhaling op het oefencentrum

Workshops

Naast onze cursussen op het gebied van bedrijfsveiligheid bieden wij ook workshops aan die zeer geschikt zijn voor medewerkers in de zorg. Vooral als je te maken hebt met niet-zelfredzame personen.
Workshop
evacuatiestoel
Ben jij tijdens een calamiteit verantwoordelijk voor het evacueren van niet-zelfredzame personen? Dan is de evacuatiestoel een onmisbaar hulpmiddel om deze mensen via de trap naar beneden te krijgen. In deze workshop leren we je hoe je deze EVAC chair gebruikt.
 
Workshop
hulpverlening aan bed
Dien jij acute eerste hulp te kunnen verlenen aan personen die bedlegerig zijn? Dat vergt soms net wat andere vaardigheden dan het verlenen van reguliere eerste hulp. Bovendien is het belangrijk dat je weet hoe je de S-cape-pod kunt gebruiken in het geval van een evacuatie.
 


> ONGEWENST GEDRAG & CRISISMANAGEMENT

Niet alleen fysieke veiligheid is in de zorg belangrijk, maar ook psychische veiligheid speelt een grote rol. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan de helft van de mensen met een zorg-of welzijnsberoep vorig jaar één of meerdere keren te maken kreeg met ongewenst gedrag, zoals seksuele intimidatie of (verbale) agressie? Reden te meer om te zorgen voor een veilige omgeving voor zowel patiënten en bezoekers, als medewerkers.

>> Lees meer op Veiligheidstrainingen.nl

ERVARINGEN VAN ONZE KLANTEN


ZORGGROEP TER WEEL: ALS KENNIS ALLEEN NIET GENOEG IS

Je hebt je risico’s in kaart, je BHV’ers zijn getraind en gaan jaarlijks op herhalingscursus en je oefent regelmatig. Kortom: je denkt alles op orde te hebben. Wat als je dan toch te maken krijgt met een fatale brand? Wat als kennis alleen niet genoeg blijkt?
> Bekijk de whitepaper
 

FLORENCE: ALLE LICHTEN OP GROEN VOOR VEILIGHEID

Met 17 verzorgings- en verpleeghuizen in Den Haag en omgeving waar zowel cliënten, bezoekers als medewerkers aanwezig zijn, is extra aandacht voor veiligheid geen overbodige luxe.HOE VEILIG IS JOUW ORGANISATIE?


Ben jij op zoek naar inspiratie om de bedrijfsveiligheid van jouw organisatie te vergroten? Vraag dan gratis ons Helden magazine aan. Een magazine vol met innovaties, klantcases en een overzicht van onze product en dienstverlening. Alles op het gebied van bedrijfsveiligheid en bedrijfshulpverlening!

> Laat je inspireren!

Bedrijfsoplossingen

Het goed organiseren van de bedrijfsveiligheid is best lastig. De invulling hiervan wordt deels bepaald door wetgeving en deels door jouw ambitie. BHV.NL heeft een uitgebreid dienstenpakket om jouw bedrijfsveiligheid te organiseren.

Advies & begeleiding

Ons brancheteam Zorg is specialist in wat er zoal komt kijken bij het organiseren van veiligheid in de zorg. Kom je er zelf niet uit en wil je graag advies? Of besteed je het regelen van de bedrijfsveiligheid van jouw organisatie graag uit aan iemand die er verstand van heeft? In overleg is veel mogelijk. Wij passen ons graag aan jouw wensen aan.

Onze klanten

Dagelijks houden wij ons bezig met het organiseren van veilige werkomgevingen. Dat doen wij met advies en door opleiden. Met o.a. onderstaande klanten delen wij onze passie voor bedrijfsveiligheid.
  • Florence
  • CORDAAN
  • ZORGSPECTRUM
  • ZORGGROEP TERWEEL

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen