Heftruck / Reachtruck

Deze cursus wordt aangeboden in samenwerking met Ten Kate & Stoker
Deze basis heftruck- en reachtruck opleiding is voor personen die al enkele of nog geen enkele ervaring hebben met het werken met een heftruck. De veiligheidsopleiding gaat in op veiligheid, onderhoud en de praktijk.

Ik wil snel meer weten over

Tijdsinvestering

  • 1 lesdag van 08.00 uur tot 17.00 uur (inclusief theorietoets)

Wat er aan bod komt in de cursus

We hebben heftruck- en reachtruckopleidingen voor personen die al veel of nog geen enkele ervaring hebben met het werken met een heftruck. De veiligheidsopleiding gaat dieper in op veiligheid, onderhoud en de praktijk. Deze opleiding is ook zeer geschikt voor bedrijven die hun bedrijfsrisico's willen inperken. Hiermee voldoe je als werkgever aan de eisen van de Arbowet om je werknemers grondig te laten instrueren. Ook geschikt voor particulieren.

​Doel van deze opleiding

De kandidaat kan na het (positief) afronden van de opleiding:
  • veilig werken met een heftruck
  • de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften in de praktijk uitvoeren
  • het dagelijks onderhoud van de trucks nauwkeurig en correct uitvoeren

Inclusief

  • Theorie via e-learning (Veiligheid A.I. 14 en Arbowet, Vakkennis Lastgrafiek en belasting heftruck, dagelijks onderhoud: batterij, motor e.d., Verkeersvoorschriften)
  • Praktijkdag
  • Theorietoets (Controle en inspectie voertuig, rijden en opdrachten uitvoeren: verplaatsen van lasten, parcours rijden met- en zonder last, brede last door smalle doorgang, last laag opnemen en hoog wegzetten
  • Last hoog opnemen en laag wegzetten, precisiestapeling, parkeren voertuig

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze heftruckcursus is bedoeld voor medewerkers die een heftruck of reachtruck (gaan) besturen. Deze cursus is ook bedoeld voor reachtruckbestuurders.

Geldigheid van het certificaat

Het certificaat dat behaald wordt na het met goed gevolg afronden van de cursus heeft een geldigheid van 5 jaar. Vóór het verlopen van het certificaat volgt de bestuurder een herhalingscursus om zo het certificaat weer met 5 jaar te verlengen.

Incompany

Vanaf zes cursisten verzorgen wij de cursus op je eigen locatie. Niet alleen betaal je een veel lager tarief, maar je bespaart ook nog eens fors op reistijd en -kosten. Nog een voordeel: we kunnen de inhoud van de cursus exact afstemmen op de behoefte van jouw organisatie. Een incompany cursus is bovendien zeer laagdrempelig voor je medewerkers. En het gezamenlijk deelnemen is goed voor de teamgeest en onderlinge motivatie.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.