MOOC: Een leven lang BHV

Je ontwikkeling als BHV'er staat nooit stil. Door veel te oefenen zorg je voor goede vaardigheden. Daarnaast draagt aanvullende kennis bij aan het uitvoeren van je rol als bedrijfshulpverlener. Daarom stellen we vanaf 3 juni a.s. weer een nieuwe MOOC open die BHV.NL heeft ontwikkeld. Deze Massive Open Online Course biedt de mogelijkheid om op een interactieve manier van elkaar te leren via een innovatief digitaal platform. Het onderwerp is ook deze keer relevant voor alle bedrijfshulpverleners van Nederland: “Een leven lang BHV”. Deelname is gratis!


In het kort: 

  • ​Start: 3 juni 2018
  • Duur: 3 weken
  • Tijdsbesteding: flexibel (minimaal 1x per week inloggen, +/- 2 à 3 uur p.w.)
  • Geen deelnamekosten

Levels in de MOOC

Deze online cursus is opgedeeld in drie levels. Elke week verschijnt er een nieuw level waarin je samen met andere BHV’ers, met een nieuw thema aan het werk gaat. De thema's die aan de levels gekoppeld zijn, staan hieronder omschreven.
Week 1
Baby's en kinderen
Iedere BHV’er kan op de werkplek, maar zeker ook thuis of onderweg, te maken krijgen met een ongeval met een kind. Dit vraagt vaak om andere hulpverlening dan bij een volwassen slachtoffer. Of je krijgt te maken met situaties die vooral bij kinderen voorkomen. We besteden hier in deze week extra aandacht aan. 
Week 2
Volwassenen
In de tweede week gaan we dieper in op je taken en houding als BHV'er ten opzichte van volwassenen, te denken aan collega's, klanten en cliënten. We gaan verder in op het denken vanuit risico's, voorbereid zijn op je rol en goed kunnen handelen. 
Week 3
Ouderen
Iedere levensfase brengt andere risico's met zich mee en vraagt om een andere aanpak. Je kunt je voorstellen dat bij hulpverlening aan ouderen de niet-zelfredzaamheid een grote rol speelt. Daarom besteden we hier deze week extra aandacht aan. 

Voor wie is deze MOOC?

Het onderwerp van deze MOOC is interessant voor iedereen die de rol van bedrijfshulpverlener vervult of daar interesse in heeft. Ben je bijvoorbeeld (nog) geen BHV'er maar heb je wel interesse in het onderwerp, dan ben je ook van harte uitgenodigd deel te nemen!

Na het volgen van deze MOOC

Als BHV’er of andere hulpverlener binnen je organisatie wil je graag ontwikkelingen volgen. Na het volgen van de MOOC ‘Een leven lang BHV’ heb je nieuwe kennis en inzichten verkregen over actuele thema’s. Wellicht zijn deze inzichten aanleiding om zaken te verbeteren of bespreekbaar te maken in je eigen bedrijfsnoodorganisatie.
 
Daarnaast biedt de MOOC mogelijkheden om in contact te komen met andere BHV’ers, zodat je gezamenlijk oplossingen kan zoeken, ervaringen kan delen of kennis op kan doen.

Tijdsinvestering

Wil je het maximale uit deze MOOC halen, dan heb je 2 à 3 uur per week nodig. Je bent echter flexibel in waar en wanneer je deelneemt: je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week inloggen. Heb je in een bepaalde week minder tijd, dan kun je er ook voor kiezen de onderwerpen later te behandelen. Eenmaal per week inloggen kan al voldoende zijn. Zolang je er maar voor zorgt dat je op tijd klaar bent, omdat in september de lesomgeving sluit.

Schrijf je nu in!

Je kunt je via onderstaande link inschrijven voor de online cursus die van start gaat vanaf 3 juni 2019. Deelname is geheel kosteloos en na afronding van de MOOC kun je een persoonlijk bewijs van deelname downloaden in de digitale omgeving van de MOOC. Heb je eerder deelgenomen aan een van onze MOOCs? Je kunt inloggen met je oude inloggegevens of je gegevens weer opvragen. Nieuwe deelnemers kunnen zich hier registreren.
Let op: deze MOOC is geen vervanging voor een BHV cursus. Het is een platform waar wij content aanbieden en zo een gesprek faciliteren tussen deelnemers, ongeacht of zij BHV’er zijn of niet. Doel is om van elkaar te leren en zo kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen.

Innovatie bij BHV.NL

Onze experts gaan graag met de tijd mee. Zij houden de nieuwste innovaties op de markt nauwlettend in de gaten en passen deze toe op bedrijfsveiligheid en bedrijfshulpverlening. Hieronder zie je meer over de nieuwste ontwikkelingen waarmee wij jou van dienst kunnen zijn.
BHVescape
Teamwork, taakverdeling, communicatie
Opgedane kennis naar de praktijk brengen? Dit kan in de BHV Escape room, ons Mobiele Trainings Centrum. Hier ervaar je dat bedrijfshulpverlening aankomt op teamwork, taakverdeling, communicatie, samenwerking en stressbestendigheid. 
Lees meer
Co-creatie
Samen om de tekentafel
In een co-creatie met jou maken we een opleiding die precies afgestemd is op jouw organisatie. Naast aandacht voor wat je medewerkers moeten én willen leren, kijken we welke innovatieve oplossingen we kunnen inzetten.
Lees meer

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen