Nieuw lesprogramma BHV

Iedere zomer werkt BHV.NL achter de schermen aan een nieuw lesprogramma voor de herhalingscursus BHV. Er is weer een leuk, interactief en praktijkgericht nieuw cursusprogramma ontwikkeld.

Waarom herhalen bij BHV.NL?

Klaar zijn om te kunnen handelen wanneer er zich een calamiteit binnen jouw organisatie voordoet. Daar gaat het om! Onze instructeurs zijn goed opgeleide professionals. Zij kunnen specifieke vragen vanuit de deelnemers beantwoorden en vanuit deze vragen invulling geven aan het lesprogramma van de dag. Er wordt dus geen standaard programma afgewerkt. Dit jaar is er extra aandacht voor preventie en de bedrijfsspecifieke risico's. Natuurlijk worden levensreddende handelingen, ontruiming en brandbestrijding praktisch geoefend.
 

​Praktisch aan de slag

Na de lunch gaan de cursisten wederom actief aan de slag met praktische en theoretische oefeningen. Aan de hand van opdrachtkaarten en het lesboek worden alle noodzakelijke onderwerpen uit de basiscursus opgefrist. Wist je trouwens dat het vernieuwde lesboek is gekoppeld aan een digitale leeromgeving waar u alles nog eens na kunt kijken? Hier vind je ook handige filmpjes en een zelftest.

Opfrissen theorie

Na een kennismakingsrondje gaan de cursisten actief aan de slag. Met behulp van het lesboek en instructiefilmpjes moeten antwoorden worden gezocht op vragen uit de BHV- theorie. De antwoorden worden hierna samen besproken.

​Praktijk brand

Ook dit jaar wordt weer een nieuw blusobject toegevoegd. Het nieuwe blusobject is een computerscherm en wordt geblust met sproeischuim en met CO2.

Lees meer

 • Reanimatie en hulpverlening tijdens de Corona COVID-19 pandemie
  Reanimatie en hulpverlening tijdens de Corona COVID-19 pandemie
  Steeds meer hulpverleners vragen zich af hoe ze in deze tijd tijdens de COVID-19 crisis nog hulp kunnen verlenen. Lees snel verder.
 • De rol van preventiemedewerker
  De rol van preventiemedewerker
  In het kader van onze nieuwe cursus preventiemedewerker, gaan we wat dieper in op de rol van preventiemedewerker. Want weet jij wat er allemaal wordt verwacht van een preventiemedewerker? 
 • Rollen en taken binnen de bedrijfsnoodorganisatie
  Rollen en taken binnen de bedrijfsnoodorganisatie
  Een van je verantwoordelijkheden als organisatie is het inrichten van je bedrijfsnoodorganisatie. Met een adequaat ingerichte bedrijfsnoodorganisatie, afgestemd op de veiligheidsrisico's in jouw organisatie, ben je voorbereid op het moment dat zich tijdens werkzaamheden een calamiteit voordoet. Daardoor zijn de veiligheid en bedrijfscontinuïteit geborgd. Hierbij komen er verschillende vragen boven. Wat is een bedrijfsnoodorganisatie bijvoorbeeld, hoe ziet die eruit? Welke rollen zijn er en welke taken horen daarbij? Maar ook: hoe hou je de bedrijfsnoodorganisatie op peil? En hoe kan BHV.NL je daar dan bij helpen?
 • Modulair trainen: een betaalbare cursus op maat voor jouw organisatie
  Modulair trainen: een betaalbare cursus op maat voor jouw organisatie
  Alleen die modules volgen die voor jouw organisatie van belang zijn. Modulair trainen bij BHV.NL is niet duurder, maar wel effectiever.
 • Is een RI&E verplicht voor mijn bedrijf?
  Is een RI&E verplicht voor mijn bedrijf?
  Het antwoord op die vraag is duidelijk: ja, een RI&E is verplicht. Sinds 1 januari 1994 is de RI&E verplicht (Risico Inventarisatie & Evaluatie) voor alle werkgevers vanaf 1 FTE. 
 • Elke levensfase vraagt om andere hulpverlening
  Elke levensfase vraagt om andere hulpverlening
  Elke levensfase vraagt om andere hulpverlening. Op zowel emotioneel, communicatief en sociaal vlak. Ontdek welke aandachtspunten er zijn en waar je rekening mee moet houden.
 • taken en verantwoordelijkheden van een BHV'er
  taken en verantwoordelijkheden van een BHV'er
  Een goed georganiseerde bedrijfsnoodorganisatie is sterk afhankelijk van de kennis en kunde van de BHV’ers in een organisatie. 
 • scenario's waar je als BHV'er op voorbereid bent
  scenario's waar je als BHV'er op voorbereid bent
  BHV’er ben je niet alleen op je werk voor de veiligheid van je collega’s, maar ook privé is het relevant om BHV-kennis te hebben en te weten hoe je moet handelen. Want je wilt toch niet machteloos moeten toekijken als iemand in jouw omgeving iets overkomt? 
 • De reden waarom je BHV'er wil worden!
  De reden waarom je BHV'er wil worden!
  Bedrijven zijn verplicht om de veiligheid te waarborgen en bedrijfshulpverlening goed geregeld te hebben. Om deze reden is een organisatie altijd blij met een medewerker die BHV’er wil worden want dan voldoet zij aan de wettelijke verplichting. Maar 

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen