Nieuw lesprogramma BHV

Iedere zomer werkt BHV.NL achter de schermen aan een nieuw lesprogramma voor de herhalingscursus BHV. Er is weer een leuk, interactief en praktijkgericht nieuw cursusprogramma ontwikkeld.

Waarom herhalen bij BHV.NL?

Klaar zijn om te kunnen handelen wanneer er zich een calamiteit binnen jouw organisatie voordoet. Daar gaat het om! Onze instructeurs zijn goed opgeleide professionals. Zij kunnen specifieke vragen vanuit de deelnemers beantwoorden en vanuit deze vragen invulling geven aan het lesprogramma van de dag. Er wordt dus geen standaard programma afgewerkt. Dit jaar is er extra aandacht voor preventie en de bedrijfsspecifieke risico's. Natuurlijk worden levensreddende handelingen, ontruiming en brandbestrijding praktisch geoefend.
 

​Praktisch aan de slag

Na de lunch gaan de cursisten wederom actief aan de slag met praktische en theoretische oefeningen. Aan de hand van opdrachtkaarten en het lesboek worden alle noodzakelijke onderwerpen uit de basiscursus opgefrist. Wist je trouwens dat het vernieuwde lesboek is gekoppeld aan een digitale leeromgeving waar u alles nog eens na kunt kijken? Hier vind je ook handige filmpjes en een zelftest.

Opfrissen theorie

Na een kennismakingsrondje gaan de cursisten actief aan de slag. Met behulp van het lesboek en instructiefilmpjes moeten antwoorden worden gezocht op vragen uit de BHV- theorie. De antwoorden worden hierna samen besproken.

​Praktijk brand

Ook dit jaar wordt weer een nieuw blusobject toegevoegd. Het nieuwe blusobject is een computerscherm en wordt geblust met sproeischuim en met CO2.

Incompany mogelijkheden

Bij In Company cursussen (op jouw locatie) zijn o.a. onderstaande aanvullingen mogelijk:
Heb je vragen of wensen? Informeer gerust naar de mogelijkheden! Wij wensen je weer een leerzame en plezierige cursus toe!

Lees meer

 • Wat is volgens de Arbowet verplicht?
  Wat is volgens de Arbowet verplicht?
  Werknemers moeten veilig en gezond kunnen werken. Om daarvoor te zorgen is de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) in het leven geroepen. In die wet zijn verplichtingen voor zowel werkgevers als werknemers vastgelegd. 
 • Is VCA wettelijk verplicht?
  Is VCA wettelijk verplicht?
  Nee, een VCA-certificaat is niet wettelijk verplicht. Maar het wordt wel steeds vaker door opdrachtgevers geëist. Dit heeft te maken met de regels die de Arbowet aan bedrijven stelt. 
 • BHV verplicht? Wat zegt de wet?
  BHV verplicht? Wat zegt de wet?
  Bedrijfshulpverlening…  Wat is wel en niet verplicht? Wat moet je nou precies als werkgever?
 • Is een RI&E voor mijn bedrijf verplicht?
  Is een RI&E voor mijn bedrijf verplicht?
  Het antwoord op die vraag is duidelijk: ja. Sinds 1 januari 1994 is de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) verplicht voor alle werkgevers met meer dan 1 FTE. 
 • Is een bedrijfsnoodplan verplicht?
  Is een bedrijfsnoodplan verplicht?
  Het antwoord op deze vraag is duidelijk: Elk bedrijf in Nederland is verplicht zich voor te bereiden op noodsituaties. Het is daarom handig, en wordt vaak geëist, om een bedrijfsnoodplan te hebben. Want met een bedrijfsnoodplan kan bedrijfsschade en menselijk leed zoveel mogelijk beperkt worden.
 • Is een ontruimingsoefening verplicht?
  Is een ontruimingsoefening verplicht?
  Je moet er toch niet aan denken: er breekt brand uit en de mensen in het gebouw – je collega’s en jullie bezoekers -  raken in paniek. Ze weten maar één ding: ze willen er zo snel mogelijk weg. Maar door de angst kunnen ze niet meer helder denken, door de rookontwikkeling zien ze de uitgangen niet meer en door hun haast om weg te komen duwen ze anderen omver.
 • Wie doet wat als het erop aankomt?
  Wie doet wat als het erop aankomt?
  Dat BHV’ers onmisbaar zijn bij een ontruiming is bekend. Als mensen in geval van nood zo snel mogelijk het pand moeten verlaten, zijn het de BHV’ers die dit in goede banen leiden. Maar weet je ook dat er behalve die BHV’ers op de werkvloer nog veel meer mensen betrokken zijn bij bedrijfsveiligheid? Weet jij wat hun rollen, taken en verantwoordelijkheden zijn?
 • Samenwerken loont!
  Samenwerken loont!
  Hoe verleen je zo snel en zo goed mogelijk hulp aan een of meerdere slachtoffers en hoe werk je daarbij zo goed mogelijk samen? Hoe voorkom je dat iedereen naar elkaar blijft kijken en mensen te laat in actie komen? Wie neemt de leiding en zorgt dat ook de anderen doen wat ze moeten doen?
  Het antwoord is simpel: ga gezamenlijk trainen en oefenen. Want alleen dan raak je zo op elkaar ingespeeld dat je elkaar in noodsituaties feilloos weet te vinden.
   
 • De veiligheid van onze klanten begint bij de deskundigheid van onze instructeurs
  De veiligheid van onze klanten begint bij de deskundigheid van onze instructeurs
  Onnodig te zeggen dat bij BHV.NL kwaliteit hoog in het vaandel staat. Dat geldt voor alles en zeker voor onze instructeurs. Zij zijn het die onze deelnemers opleiden en daarmee een enorme invloed hebben op hoe goed onze cursisten in noodsituaties handelen. De veiligheid van onze klanten begint bij de deskundigheid van onze instructeurs. Zo simpel is het.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.