Nieuw lesprogramma BHV

Iedere zomer werkt BHV.NL achter de schermen aan een nieuw lesprogramma voor de herhalingscursus BHV. Er is weer een leuk, interactief en praktijkgericht nieuw cursusprogramma ontwikkeld.

Waarom herhalen bij BHV.NL?

Klaar zijn om te kunnen handelen wanneer er zich een calamiteit binnen jouw organisatie voordoet. Daar gaat het om! Onze instructeurs zijn goed opgeleide professionals. Zij kunnen specifieke vragen vanuit de deelnemers beantwoorden en vanuit deze vragen invulling geven aan het lesprogramma van de dag. Er wordt dus geen standaard programma afgewerkt. Dit jaar is er extra aandacht voor preventie en de bedrijfsspecifieke risico's. Natuurlijk worden levensreddende handelingen, ontruiming en brandbestrijding praktisch geoefend.
 

​Praktisch aan de slag

Na de lunch gaan de cursisten wederom actief aan de slag met praktische en theoretische oefeningen. Aan de hand van opdrachtkaarten en het lesboek worden alle noodzakelijke onderwerpen uit de basiscursus opgefrist. Wist je trouwens dat het vernieuwde lesboek is gekoppeld aan een digitale leeromgeving waar u alles nog eens na kunt kijken? Hier vind je ook handige filmpjes en een zelftest.

Opfrissen theorie

Na een kennismakingsrondje gaan de cursisten actief aan de slag. Met behulp van het lesboek en instructiefilmpjes moeten antwoorden worden gezocht op vragen uit de BHV- theorie. De antwoorden worden hierna samen besproken.

​Praktijk brand

Ook dit jaar wordt weer een nieuw blusobject toegevoegd. Het nieuwe blusobject is een computerscherm en wordt geblust met sproeischuim en met CO2.

Incompany mogelijkheden

Bij In Company cursussen (op jouw locatie) zijn o.a. onderstaande aanvullingen mogelijk:
Heb je vragen of wensen? Informeer gerust naar de mogelijkheden! Wij wensen je weer een leerzame en plezierige cursus toe!

Lees meer

 • BHVer worden als je al EHBOer bent?
  BHVer worden als je al EHBOer bent?
  Heb je al een EHBO-diploma op zak en word je ook verantwoordelijk voor het ontruimen van je organisatie bij calamiteiten en het blussen van een beginnende brand? Volg dan een BHV-cursus Brand en Ontruiming en wordt allround BHV’er!   
 • Werken tijdens een hittegolf
  Werken tijdens een hittegolf
  Extreme hitte! Het werken in een te warme omgeving heeft invloed op onze werkprestaties en op onze gezondheid. Met onderstaande tips kunnen jij en je werknemers en/of collega’s deze hinder voor zijn of beperken tot een werkbare situatie.
 • Week van de teek
  Week van de teek
  Elk jaar krijgen mensen in Nederland ruim een miljoen tekenbeten! Lees snel onze tips over hoe je een tekenbeet voorkomt en wat je kan doen als je gebeten bent.
 • Wat is volgens de Arbowet verplicht?
  Wat is volgens de Arbowet verplicht?
  Werknemers moeten veilig en gezond kunnen werken. Om daarvoor te zorgen is de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) in het leven geroepen. In die wet zijn verplichtingen voor zowel werkgevers als werknemers vastgelegd. 
 • Is VCA verplicht?
  Is VCA verplicht?
  Nee, een VCA is niet verplicht. Maar een VCA-certificaat wordt wel steeds vaker door opdrachtgevers geëist. Dit heeft te maken met de regels die de Arbowet aan bedrijven stelt. 
 • BHV verplicht? Wat zegt de wet?
  BHV verplicht? Wat zegt de wet?
  Hoe zit het nu precies met bedrijfshulpverlening? Wat is wel en niet verplicht? En waar moet je aan voldoen als werkgever?
 • Is een RI&E verplicht voor mijn bedrijf?
  Is een RI&E verplicht voor mijn bedrijf?
  Het antwoord op die vraag is duidelijk: ja, een RI&E is verplicht. Sinds 1 januari 1994 is de RI&E verplicht (Risico Inventarisatie & Evaluatie) voor alle werkgevers vanaf 1 FTE. 
 • Is een bedrijfsnoodplan verplicht?
  Is een bedrijfsnoodplan verplicht?
  Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig. Elk bedrijf in Nederland is namelijk verplicht zich voor te bereiden op noodsituaties. Het is daarom handig, en wordt vaak geëist, om een bedrijfsnoodplan te hebben. Want met een bedrijfsnoodplan kan bedrijfsschade en menselijk leed zoveel mogelijk beperkt worden.
 • Is een ontruimingsoefening verplicht?
  Is een ontruimingsoefening verplicht?
  Je moet er toch niet aan denken: er breekt brand uit en de mensen in het gebouw – je collega’s en jullie bezoekers -  raken in paniek. Ze weten maar één ding: ze willen er zo snel mogelijk weg. Maar door de angst kunnen ze niet meer helder denken, door de rookontwikkeling zien ze de uitgangen niet meer en door hun haast om weg te komen duwen ze anderen omver.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen