Nieuw lesprogramma BHV
Iedere zomer werkt BHV.NL achter de schermen aan een nieuw lesprogramma voor de herhalingscursus BHV. Er is weer een leuk, interactief en praktijkgericht nieuw cursusprogramma ontwikkeld.
Waarom herhalen bij BHV.NL?
Klaar zijn om te kunnen handelen wanneer er zich een calamiteit binnen jouw organisatie voordoet. Daar gaat het om! Onze instructeurs zijn goed opgeleide professionals. Zij kunnen specifieke vragen vanuit de deelnemers beantwoorden en vanuit deze vragen invulling geven aan het lesprogramma van de dag. Er wordt dus geen standaard programma afgewerkt. Dit jaar is er extra aandacht voor preventie en de bedrijfsspecifieke risico's. Natuurlijk worden levensreddende handelingen, ontruiming en brandbestrijding praktisch geoefend.
Praktisch aan de slag
Na de lunch gaan de cursisten wederom actief aan de slag met praktische en theoretische oefeningen. Aan de hand van opdrachtkaarten en het lesboek worden alle noodzakelijke onderwerpen uit de basiscursus opgefrist. Wist je trouwens dat het vernieuwde lesboek is gekoppeld aan een digitale leeromgeving waar u alles nog eens na kunt kijken? Hier vind je ook handige filmpjes en een zelftest.
Opfrissen theorie
Na een kennismakingsrondje gaan de cursisten actief aan de slag. Met behulp van het lesboek en instructiefilmpjes moeten antwoorden worden gezocht op vragen uit de BHV- theorie. De antwoorden worden hierna samen besproken.
Praktijk brand
Ook dit jaar wordt weer een nieuw blusobject toegevoegd. Het nieuwe blusobject is een computerscherm en wordt geblust met sproeischuim en met CO2.
Incompany mogelijkheden
Bij In Company cursussen (op jouw locatie) zijn o.a. onderstaande aanvullingen mogelijk:
Heb je vragen of wensen? Informeer gerust naar de mogelijkheden! Wij wensen je weer een leerzame en plezierige cursus toe!
- Lotus
- Inzet mobiel trainingscentrum (MTC) bij het programma praktijk brand (+ 1 uur)
- Portofoongebruik programma (+1 uur)
- Veiligheidsronde door het pand programma (+ 1 uur)
- Gebruik evacuatiestoel (+ 1 uur)
- Gebruik evacuatiematras (S cape-pod) (+ 1 uur)
- Ontruimingsoefening (fase 0,1 en 2) direct na de cursus (+2 uur)
Heb je vragen of wensen? Informeer gerust naar de mogelijkheden! Wij wensen je weer een leerzame en plezierige cursus toe!
Lees meer
-
Een efficiënt en goed georganiseerd BHV-team? Oefen samen!Een goed georganiseerde bedrijfsnoodorganisatie is onmisbaar bij het waarborgen van de veiligheid binnen een bedrijf. Ben jij als BHV’er, ploegleider, coördinator of hoofd BHV verantwoordelijk voor een veilige werkvloer? Dan weet je hoe belangrijk het is dat in noodsituaties BHV’ers blindelings op elkaar kunnen vertrouwen en het team als een geoliede machine functioneert. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Door samen te oefenen.
-
Veiligheid in het voortgezet onderwijs: De prioriteitenHet voortgezet onderwijs is een belangrijke fase in het leven van jongeren, waarin ze niet alleen academische vaardigheden ontwikkelen, maar ook hun identiteit vormgeven en sociale interacties aangaan. In hoeverre heb jij nagedacht over de verschillende aspecten van veiligheid op een middelbare school? Organiseer veiligheidstrainingen en zorg ervoor dat leerlingen en personeel vertrouwd raken met de noodprocedures. In dit artikel lichten we verschillenden vormen van veiligheid op school toe, om je te helpen ervoor te zorgen dat jouw school veilig is en blijft.
-
Waarom ontruimingsoefeningen belangrijk zijn in woonzorgcentraWoonzorglocaties bieden een thuisbasis aan verschillende doelgroepen, waar zorg en ondersteuning centraal staan. Met liefdevolle aandacht zorgen de medewerkers voor ouderen met verschillende zorgbehoeften, mensen met psychische aandoeningen, en hen die in de laatste fase van hun leven palliatieve zorg nodig hebben. Wat doe je als er brand uitbreekt in je woonzorglocatie? 112 bellen natuurlijk en de bewoners in veiligheid brengen. Maar hoe doe je dat snel en effectief? Bereid je organisatie goed voor op zo’n situatie en oefen een ontruiming regelmatig.
-
Een blik op bedrijfsveiligheid in de toekomstWil je in de dynamische en complexe wereld van werk proactief kunnen reageren op veranderingen op het gebied van veiligheid? Ervoor zorgen dat jouw organisatie blijft voldoen aan de verplichtingen en dat het plan van aanpak up-to-date is? Dan is het belangrijk om te weten wat de toekomst brengt. In dit artikel zetten we mogelijke toekomstige ontwikkelingen die invloed kunnen hebben op de veiligheid op een rij.
-
Veiligheid blijvend op de agenda: in vijf stappen op weg naar jullie veiligheidsambitieWil je ook een stap verderzetten en met een gedegen plan veiligheid nog meer op de kaart zetten in jouw organisatie? In dit artikel leggen we uit hoe je in vijf stappen aan de slag gaat met het behalen van jullie veiligheidsambities.
-
8 tips voor een veilige onboarding: aandacht voor veiligheid op de werkvloerVeel mensen vinden het spannend, die eerste werkdag bij een nieuwe werkgever. Om ervoor te zorgen dat nieuwe collega’s zich snel thuis voelen, de organisatie leren kennen en hun werk goed kunnen uitvoeren, organiseren steeds meer bedrijven een ‘onboarding’. Eén belangrijk onderwerp wordt tijdens deze dag echter vaak vergeten: veiligheid. Zowel fysiek als mentaal. Zorgen voor goede voorlichting is niet alleen verplicht, maar ook essentieel om een veilige en gezonde werkvloer te waarborgen. Breng veilig werken dus vanaf dag 1 onder de aandacht!
-
5 trends die impact hebben op de veiligheid in jouw organisatieHoe vaak check jij de staat van veiligheid in jouw organisatie? Misschien denk je dat je dit maar één keer goed hoeft te regelen, maar niets is minder waar. Er zijn namelijk altijd ontwikkelingen die invloed hebben op veilig werken. Welke? We bespreken hier de belangrijkste van dit moment.
-
Vergis je niet: dit is de financiële impact van een bedrijfsongevalHet is dé nachtmerrie van iedere werkgever: een bedrijfsongeval. Wellicht een cliché, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Elke onderneming gaat gepaard met veiligheidsrisico’s. In sommige sectoren zijn de risico’s groter dan gemiddeld, maar over het algemeen geldt dat overal waar mensen werken calamiteiten op de loer liggen. In dit artikel lees je meer over bedrijfsongevallen: hoe vaak komen ze voor? Wat zijn de financiële gevolgen? En wat kan je doen om het te voorkomen?
-
6 redenen om géén BHV’er te worden – en waarom die niet kloppenEr bestaan nog misvattingen over het belang van bedrijfshulpverlening (BHV) en de rol van het BHV-team. In dit artikel zullen we zes veelvoorkomende redenen behandelen waarom sommige mensen besluiten om geen BHV'er te worden, en waarom deze redenen niet helemaal kloppen.