Als bhv’er maak jij het verschil, ook thuis en onderweg!

Als bhv’er weet je als geen ander hoe je moet handelen bij een noodsituatie. Zulke situaties komen op het werk voor, maar ook daarbuiten. Gelukkig hoef je je bhv-skills niet op je werk achter te laten wanneer je naar huis gaat; die draag je gewoon met je mee. En dat is erg handig, bijvoorbeeld in de onderstaande situaties.

Thuisongelukken

Het is zaterdag, einde van de middag, en je partner besluit lekker te gaan kokkerellen. Rustgevend playlistje van System of a Down op, misschien een klein glaasje rode wijn binnen handbereik en aan de slag. Terwijl ze haar keukenmes ritmisch in de groenten zet, hoor je een milde schreeuw – en die komt niet uit het bluetoothspeakertje. De thuiskok heeft een flinke snijwond. Paniek? Nee hoor, jij stelt de arme chef gerust, en ontsmet en verbindt de wond als een ware professional. Daarna bestel je ook nog twee pizza’s en je vraagt de pizzabakker om ze alvast te snijden. Wel zo veilig.
 
Een ongeluk zit in een klein hoekje. En als er één plek is met veel kleine hoekjes, is het je huis wel. Iemand kan uitglijden over een pas geboende vloer. De laatste traptrede missen. Struikelen over de kater. Of zich verbranden aan de zool van een strijkijzer. Allemaal heel vervelend. Maar als bhv’er weet je wat je moet doen. Je blijft zen, verleent eerste hulp en schakelt desnoods deskundige hulp in. Fijn dat jij er bent!

Verkeersongevallen

Iedereen is weleens getuige van een verkeersongeval. Een fietser die wordt aangereden, een automobilist die meer oog heeft voor een binnenkomend appje dan voor de remlichten van zijn voorganger, noem maar op.
 
Je gunt ieder slachtoffer dat er dan een bhv’er in de buurt is. Want zeker in zulke situaties komt de ware bhv’er bovendrijven. Waar veel mensen verstijfd staan te kijken, kom jij als bhv’er in actie. Binnen no-time schat jij de situatie in en ontferm je je over het slachtoffer. Is het verantwoord hem of haar te verplaatsen naar een veilige plek? Wat voor letsel kun je verwachten? Is er professionele hulp nodig? Als een ware Steven Spielberg pak jij de regisseursrol op de plek des onheils.

Sportblessures

Sporten is heel gezond! Maar tenzij je schaakt, bridget of dart, liggen blessures altijd op de loer. Zeker bij contactsporten, zoals voetbal, raken er weleens mensen gewond. Soms kan dat worden opgelost met de magische spons uit de waterzak, maar niet altijd. Je zou eens moeten zien hoeveel onfortuinlijke amateursporters er in het weekend de eerstehulpafdeling van het ziekenhuis binnen komen strompelen, met het sporttenue nog aan.
 
Als bhv’er kun je zelfs zonder te sporten (wo)man of the match worden tijdens een sportactiviteit. Door bij letsels adequaat te handelen, ben jij goud waard. En dankzij jouw bhv-trainingen weet je precies wat je moet doen wanneer iemand kermend op de grond ligt.

Openbare evenementen

Beeld het je eens in. Een mooie dag in juli. De avondzon schijnt, de vogeltjes kwetteren en op het podium voor je speelt coverband ‘Broken Strings’ gezellige meezingers die iedereen kent. Heerlijk, die zomer.
 
Maar dan gaat het mis. Vanuit je ooghoeken zie je een man neergaan. In zijn val kiept hij de inhoud van zijn beker bier - vermoedelijk niet zijn eerste van de avond - over zich heen. De man ademt wel, maar is niet aanspreekbaar en reageert niet op je. Daarom leg je hem soepel in de stabiele zijligging en blijf je bij hem, terwijl je omstanders sommeert de terreinbeveiliging in te seinen. Regelmatig controleer jij de ademhaling, tot de beste man een paar minuten later weer bijkomt. Bier hoeft hij vanavond niet meer. Maar jij hebt er zeker eentje verdiend, door kalm te blijven en precies te doen wat nodig was!

Met een bhv-training maak je het verschil

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer situaties denkbaar waarbij jij als bhv’er het verschil kunt maken. Als jij wordt opgeleid tot bhv’er, word je eigenaar van een hoop kennis en vaardigheden waarmee je een heldenrol kunt vervullen. Niet alleen op je werk, maar overal waar je komt. En dat gevoel is, in tegenstelling tot onze cursussen, onbetaalbaar.

Lees meer

  • 5 redenen waarom microlearning jouw organisatie veiliger maakt
    5 redenen waarom microlearning jouw organisatie veiliger maakt
    In de moderne wereld is tijd schaars en uitgebreide cursussen zijn niet altijd haalbaar of effectief. Voor essentiële kennis, zoals veiligheid en bedrijfshulpverlening, is er nu een oplossing: microlearning.
  • Waarom bhv jouw beste goede voornemen is!
    Waarom bhv jouw beste goede voornemen is!
    Verrassingen zijn onvermijdelijk, maar met de juiste voorbereiding sta jij altijd stevig in je schoenen. Ontdek in dit artikel waarom BHV jouw goede voornemen zou moeten zijn voor 2024.
  • 5 inspirerende manieren om aan de slag te gaan met BHV
    Ter inspiratie: 5 manieren om aan de slag te gaan met BHV
    Wil je in jouw organisatie aan de slag met BHV omdat je veiligheid een belangrijk thema vindt, maar weet je niet hoe? Of besteed je al regelmatig aandacht aan dit waardevolle onderwerp en ben je op zoek naar ideeën voor de afwisseling? Dan is dit artikel voor jou. Hier vind je namelijk 5 manieren om op een leuke én effectieve manier aan de slag te gaan met BHV in jouw organisatie. Ter inspiratie!
  • Een efficiënt en goed georganiseerd BHV-team? Oefen samen!
    Een efficiënt en goed georganiseerd BHV-team? Oefen samen!
    Een goed georganiseerde bedrijfsnoodorganisatie is onmisbaar bij het waarborgen van de veiligheid binnen een bedrijf. Ben jij als BHV’er, ploegleider, coördinator of hoofd BHV verantwoordelijk voor een veilige werkvloer? Dan weet je hoe belangrijk het is dat in noodsituaties BHV’ers blindelings op elkaar kunnen vertrouwen en het team als een geoliede machine functioneert. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Door samen te oefenen.  
  • Veiligheid in het voortgezet onderwijs: De prioriteiten
    Veiligheid in het voortgezet onderwijs: De prioriteiten
    Het voortgezet onderwijs is een belangrijke fase in het leven van jongeren, waarin ze niet alleen academische vaardigheden ontwikkelen, maar ook hun identiteit vormgeven en sociale interacties aangaan. In hoeverre heb jij nagedacht over de verschillende aspecten van veiligheid op een middelbare school? Organiseer veiligheidstrainingen en zorg ervoor dat leerlingen en personeel vertrouwd raken met de noodprocedures. In dit artikel lichten we verschillenden vormen van veiligheid op school toe, om je te helpen ervoor te zorgen dat jouw school veilig is en blijft.
  • Waarom ontruimingsoefeningen nodig zijn in woonzorglocaties
    Waarom ontruimingsoefeningen belangrijk zijn in woonzorgcentra
    Woonzorglocaties bieden een thuisbasis aan verschillende doelgroepen, waar zorg en ondersteuning centraal staan. Met liefdevolle aandacht zorgen de medewerkers voor ouderen met verschillende zorgbehoeften, mensen met psychische aandoeningen, en hen die in de laatste fase van hun leven palliatieve zorg nodig hebben. Wat doe je als er brand uitbreekt in je woonzorglocatie? 112 bellen natuurlijk en de bewoners in veiligheid brengen. Maar hoe doe je dat snel en effectief? Bereid je organisatie goed voor op zo’n situatie en oefen een ontruiming regelmatig.
  • Een blik op bedrijfsveiligheid in de toekomst
    Een blik op bedrijfsveiligheid in de toekomst
    Wil je in de dynamische en complexe wereld van werk proactief kunnen reageren op veranderingen op het gebied van veiligheid? Ervoor zorgen dat jouw organisatie blijft voldoen aan de verplichtingen en dat het plan van aanpak up-to-date is? Dan is het belangrijk om te weten wat de toekomst brengt. In dit artikel zetten we mogelijke toekomstige ontwikkelingen die invloed kunnen hebben op de veiligheid op een rij.
  • Veiligheid blijvend op de agenda: in vijf stappen op weg naar jullie veiligheidsambitie
    Veiligheid blijvend op de agenda: in vijf stappen op weg naar jullie veiligheidsambitie
    Wil je ook een stap verderzetten en met een gedegen plan veiligheid nog meer op de kaart zetten in jouw organisatie? In dit artikel leggen we uit hoe je in vijf stappen aan de slag gaat met het behalen van jullie veiligheidsambities.
  • Een veilige onboarding: aandacht voor veiligheid op de werkvloer
    8 tips voor een veilige onboarding: aandacht voor veiligheid op de werkvloer
    Veel mensen vinden het spannend, die eerste werkdag bij een nieuwe werkgever. Om ervoor te zorgen dat nieuwe collega’s zich snel thuis voelen, de organisatie leren kennen en hun werk goed kunnen uitvoeren, organiseren steeds meer bedrijven een ‘onboarding’. Eén belangrijk onderwerp wordt tijdens deze dag echter vaak vergeten: veiligheid. Zowel fysiek als mentaal. Zorgen voor goede voorlichting is niet alleen verplicht, maar ook essentieel om een veilige en gezonde werkvloer te waarborgen. Breng veilig werken dus vanaf dag 1 onder de aandacht! 

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.