Opleiding EHBO instructeur Oranje Kruis

Opleiding tot erkend Oranje Kruis instructeur EHBO
Heb jij altijd al zelf EHBO cursussen willen geven? Volg dan onze EHBO instructeur opleiding- en wordt erkend Oranje Kruis instructeur! Tijdens de opleiding tot EHBO instructeur leer je alles wat nodig is om zelfstandig EHBO-cursussen te geven, conform de richtlijnen en uitgangspunten van Het Oranje Kruis.

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het officiële instructeursdiploma van Het Oranje Kruis.
Inschrijven Bekijk prijzen en data Offerte

Ik wil snel meer weten over

spinner
Even geduld, de cursussen worden geladen...
Onze EHBO instructeur opleiding kenmerkt zich door:
 • Beperkt aantal contactdagen, deze zijn altijd praktijkgericht.
 • Uitgebreid online leerplatform waarbij je met je medecursisten verdieping zoekt middels ‘social learning’.
 • Uitgebreide stagemogelijkheden bij daadwerkelijke EHBO-opleidingen in heel Nederland.
 • Mogelijkheden tot arbeidsovereenkomst bespreekbaar na afloop van de opleiding.

Jouw tijdsinvestering

Bijeenkomsten: 7 dagen 
Zelfstudie en praktijkervaring: 40 uur

De volgende onderdelen komen aan bod:
 • Goed voor de groep
 • Werken met een lesplan
 • Jouw trainingsontwerp afstemmen op de groep
 • Werken met het 4 stappenplan van Het Oranje Kruis 
 • Samenwerken en trainen met een lotusslachtoffer en het coachen van cursisten
 • Leren omgaan met lastige situaties

Waaruit bestaat de EHBO instructeur opleiding?

Voor de start van de training
Nadat we je inschrijving hebben verwerkt, ontvang je de inloggegevens voor onze leeromgeving SPOC (Small Private Online Course). In deze omgeving kun je alvast kennis maken met je medecursisten en je leerwensen en verwachtingen aan ons doorgeven. Ook vragen we je in deze omgeving een korte motivatiebrief te uploaden. Want we vinden het niet alleen interessant wat je weet; we vinden het nog belangrijker om te weten wie jij bent! Schrijf in je motivatiebrief waarom je EHBO instructeur wilt worden en wat je van de opleiding verwacht.

Bijeenkomsten
Bij de fysieke bijeenkomsten leer je met een vaste groep medecursisten alle aspecten van het vak van EHBO instructeur Oranje Kruis. We oefenen ook met een lotusslachtoffer zodat je vaardigheden en praktijkervaring kan opdoen in verschillende relevante thema's.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn: EHBO-competenties op instructeursniveau, zowel gericht op volwassenen als op baby’s & kinderen;
 • creëren van een veilig leerklimaat;
 • omgaan met de groep;
 • fysieke veiligheid borgen;
 • faciliteren van het leerproces;
 • EHBO-lesplannen uitvoeren volgens richtlijnen van Het Oranje Kruis;
 • werkvormen toepassen;
 • werken met een lotusslachtoffer en leren omgaan met lastige situaties
 • ambassadeur zijn van Het Oranje Kruis;
 • jouw eigen persoonlijke ontwikkeling.
Middels proeflessen, het delen van ervaringen, het geven en ontvangen van feedback, het ontwikkelen van lesplannen, het leren afstemmen van de training op de groep en de stage en coaching door onze instructeurs word je voorbereid op het geven van alle EHBO-opleidingen van het Oranje Kruis.

Theorie voor de opleiding EHBO instructeur
Aangezien de bijeenkomsten interactief en praktisch van aard zijn, bieden we de theorie aan via de besloten online leeromgeving SPOC. Dit platform gebruik je voor het benaderen van theoretische lesstof, maar vooral voor het onderhouden van contact met medecursisten. Het platform doorbreekt de traditionele manier van theorie leren en biedt je een inspirerende omgeving dat zich geheel richt op jouw wensen en behoeften.

Praktijkopdrachten en praktijkleren
Opgeleid worden tot EHBO instructeur bij het Oranje Kruis is vooral doen. Daarom kom je tijdens de training diverse praktijkopdrachten tegen. Je kijkt mee met ervaren EHBO instructeurs, neemt actief deel aan het werkveld en je begeleidt je medecursisten in hun ontwikkeling tot instructeur. Hierdoor leer je snel en veel over de praktijk van EHBO en van het instructeursvak.

Na de EHBO instructeur opleiding

Na deze opleiding ben jij een erkende EHBO instructeur van Het Oranje Kruis. Je beheerst het vak, kan een goed lesplan ontwerpen, samenwerken met een lotusslachtoffer en op een boeiende en didactische manier zelfstandig EHBO Oranje Kruis trainingen verzorgen.

BHV.NL is altijd op zoek naar goede instructeurs. Een overeenkomst als (freelance) instructeur kan tot de mogelijkheden behoren na afloop van deze opleiding.

Is deze cursus geschikt voor mij?

Deze opleiding is voor iedereen die zelfstandig EHBO’ers wil opleiden. Om deel te nemen aan de opleiding dien je in het bezit te zijn van een geldig EHBO-diploma van het Oranje Kruis.

De studiekosten

De instructeursopleiding kost €2550,- exclusief BTW.

De opleiding is inclusief:
 • Lesmateriaal
 • Digitale leeromgeving / social learning
 • Lotusslachtoffer
 • Arrangementskosten

Het Oranje Kruis Diploma

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het officiële instructeursdiploma van het Oranje Kruis. Daarmee kun je aan de slag als (Oranje Kruis) EHBO instructeur. Dit kan in dienst van een organisatie, maar ook op freelance basis. Je wordt ingeschreven bij het Oranje Kruis als instructeur en mag alle cursussen over EHBO geven, zowel de cursussen EHBO voor volwassenen als EHBO bij baby’s & kinderen.

Incompany/Groepscursus

Het is ook mogelijk om meerdere collega's of medewerkers tegelijk op te leiden tot EHBO instructeur Oranje Kruis. We verzorgen de opleiding dan incompany ( je eigen locatie) of outcompany (op een externe locatie). Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via onderstaand offerte formulier.

Neem voor meer informatie over de instructeursopleiding contact met ons op via info@bhv.nl of bel 024 - 373 09 77.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt je Oranje Kruis instructeur?

Door het volgen van onze opleiding Oranje Kruis instructeur kun je instructeur worden en bevoegd worden voor het geven van EHBO cursussen die voldoen aan de richtlijnen van het Oranje Kruis.

Wat kost een opleiding tot Oranje Kruis instructeur?

De instructeursopleiding kost €2750,- exclusief BTW.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.