Scenario-oefening

Er is een aantal scenario’s waarmee je tijdens een ontruimingsoefening kunt oefenen. Je kiest uit de categorieën Brand of Ontruiming of een combinatie van scenario’s. Om de ontruiming levensechter te laten lijken, kun je ook gebruik maken van de optie om een lotusslachtoffer in te zetten. Wil je buiten een ontruimingsoefening om oefenen met scenario's, kijk dan ook eens naar de Workshop scenario-oefeningen.

Scenario's brand

Een ontruiming gaat niet zelden gepaard met een brand. Oefenen met een brandscenario maakt je ontruimingsoefening dus heel realistisch. Er zijn diverse scenario's denkbaar om mee te oefenen, zoals brand- en/of rookontwikkeling in de keuken, door apparatuur of in en kantoorruimte. Werk je met gevaarlijke stoffen, dan is een explosie in een opslag niet ondenkbaar. Heb je zelf een situatie waar mee je wilt oefenen? Geef het gerust aan, dan bespreken we samen de mogelijkheden. Heb je niet de mogelijkheid om een fysieke brandblusoefening te doen? Ons digitale brandblussysteem maakt het mogelijk op locaties te oefenen waar dit normaal gesproken niet of nauwelijks mogelijk is.

Scenario's ontruiming

Naast brand zijn tal van andere redenen aan te wijzen om het pand te moeten ontruimen. De meest uiteenlopende scenario's zijn te bedenken en dus te oefenen: of het nou gaat om een ontruiming vanwege een bommelding, om een gaslek of vanwege elektriciteitsuitval. Bij het ontruimen kun je gebruik maken van portofoons en/of van een evacuatiestoel. Wij oefenen een of meerdere scenario's die bij jouw organisatie passen.

Scenario's EHBO / levensreddende handelingen

Als zich een calamiteit voordoet waardoor het pand ontruimd moet worden, kunnen medewerkers of bezoekers gewond raken. Dat kan dezelfde oorzaak hebben als de aanleiding tot het ontruimen, maar ook tijdens het ontruimen kunnen mensen bijvoorbeeld van de trap vallen of anderszins gewond raken. In deze categorie oefen je een of meer van de volgende scenario's met inzet van een lotusslachtoffer.

Modulair trainen

TIP: Maak een scenario-oefening onderdeel van je jaarlijkse herhalingstraining! Door middel van modulair trainen kunnen we een cursus volledig laten aansluiten bij de risico’s van jouw organisatie. Je selecteert namelijk zelf de onderwerpen/trainingsmodules die voor jullie relevant zijn. Zo kun je zelf de inhoud van de training bepalen en erop vertrouwen dat de training altijd aansluit bij de werkpraktijk van jouw medewerkers.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.