BHV Herhalingscursus

Vernieuwd vanaf 1 september 2023!
Tijdens de BHV herhaling worden je kennis en vaardigheden uit de BHV basiscursus weer opgefrist. Dit doen we in een scenariogerichte en interactieve cursus van 1 dag. Je kunt individueel deelnemen aan deze cursus, de cursus in het Engels volgen maar ook een incompany training voor meerdere mensen is mogelijk. We bieden de training aan op 70 locaties in Nederland, dus er is er altijd een bij jou in de buurt!

De herhalingscursus is nu scenariogericht. Je frist niet alleen jouw theoretische kennis op, maar leert ook hoe en wanneer je welke handelingen toepast bij bepaalde calamiteiten. 
Offerte

Ik wil snel meer weten over

Data {{searchedfor}}

{{ countvisibleoncursuslist }} resultaten gevonden voor BHV Herhalingscursus.
Getoonde prijzen zijn excl. 21% BTW
Toon alle uitvoeringen Toon minder uitvoeringen
Variant Tooltip
 

Laden mislukt

We konden de cursussen helaas niet ophalen. Probeer opnieuw door de pagina te verversen.
spinner
Even geduld, de cursussen worden geladen...

Een scenariogerichte training

Jaarlijks biedt BHV.NL een vernieuwde herhalingscursus aan. Door jaarlijks de inhoud van de BHV herhaling aan te passen blijft deze voor jou steeds uitdagend. Jij staat centraal tijdens deze training, daarom is er alle ruimte tijdens de lesdag om vragen te stellen aan de instructeur. Ook kun je van gedachten wisselen met andere deelnemers uit je groep.

Door scenariogericht te trainen til je niet alleen jouw kennis en vaardigheden op het gebied van (bedrijfs)veiligheid naar een hoger niveau. Je leert in onze BHV herhalingscursus ook hoe en in welke situatie jij jouw kennis toepast. Door in kleine groepjes te overleggen, blijf je interactief bezig met (bedrijfs)veiligheid.

De BHV herhaling behandelt de volgende thema's:
 • preventie;
 • alarmering;
 • ontruiming en evacueren;
 • kennis van en werken met blusmiddelen;
 • levensreddend handelen (o.a. reanimatie met gebruik van de AED);
 • letsels;
 • ziektebeelden;​
Doordat je door de dag heen opdrachten maakt en uitvoert, krijgt onze instructeur een goed beeld van jouw vaardigheden en kennis en kan deze daar waar nodig verbeteren. Na het volgen van deze dag krijgt je, bij gebleken geschiktheid, weer een nieuw geldig BHV-certificaat of een BHV.NL draagpas waarmee je aantoont competent bedrijfshulpverlener te zijn.

​Jouw tijdsinvestering:

 De BHV herhaling duurt een dag. Je kunt de training volgen op een locatie naar keuze en hij duurt van 08.30 en 15.00 uur.

​Na de cursus BHV herhaling weet je:

 • hoe je preventief kunt handelen;
 • hoe je moet alarmeren in geval van calamiteiten;
 • hoe je moet ontruimen en evacueren;
 • hoe je een beginnende brand moet blussen en welk blusmiddel je daarbij moet gebruiken;
 • hoe je levensreddend moet handelen;
 • hoe je moet reanimeren (met en zonder AED);
 • hoe je verschillende letsels en ziektes herkent en behandelt;
 • hoe om te gaan met nazorg.

​Is deze herhalingscursus geschikt voor mij?

Om deze cursus te volgen, moet je de cursus Basis BHV met goed gevolg afgelegd hebben. BHV.NL biedt ook EHBO cursussen ter verbreding van het BHV diploma.  

Ben je alleen verantwoordelijk voor ontruimen van je organisatie of het blussen van een beginnende brand? Of ben je in het bezit van een geldig EHBO diploma? Volg dan de cursus BHV herhaling Brand en Ontruiming! Vrijstelling is niet meer mogelijk bij een BHV herhalingscursus.

De cursus is inclusief

 • Lesdag (op een van onze 70 locaties in Nederland)
 • Arrangementskosten, koffie/thee en lunch
 • Cursusmateriaal
 • Bij goed gevolg theorie en praktijk een persoonlijke (draag)pas of een zelf te downloaden certificaat
 • ​Parkeren is op al onze locaties gratis

​De voordelen van BHV herhaling BHV.NL

 • Meer dan 50.000 cursisten per jaar
 • Training op een van onze 70 locaties, dus altijd bij jou in de buurt
 • Actieve training waarin we diverse leermethodes gebruiken
 • Groot aantal onderwerpen wordt behandeld
 • In een dag tijd ben je weer helemaal bijgeschoold
 • ​Gecertificeerde instructeurs voor EHBO, BLS en AED; Nederlandse Reanimatie Raad, NIBHV

BHV herhaling oefencentrum

De BHV herhalingscursus op Veiligheidscentrum Spinel in Dordrecht heeft een uitgebreider en ander programma dan de reguliere herhaling BHV. Daarmee fris je eerder geleerde kennis en vaardigheden op. Het onderdeel Brand is bijvoorbeeld uitgebreider doordat er gebruik wordt gemaakt van diverse unieke blusobjecten die op het oefencentrum aanwezig zijn. Als je extra uitgebreid wilt oefenen met een hoog realiteitsgehalte, dan vernieuw je je certificaat in Dordrecht. Kies in het startdata overzicht hierboven voor de variant oefencentrum of bekijk de cursus BHV herhaling op oefencentrum.
Voordelen Herhaling BHV op het oefencentrum
 • Hoog realiteitsgehalte door inzet lotusslachtoffer
 • Gebruik van diverse blusmiddelen die bij de reguliere cursus niet voorhanden zijn
 • Een uur langer oefenen

3 jaar lang voordeel

Ben je op zoek naar gemak en zekerheid? En wil je een goedkope BHV herhaling volgen? Dan is het 3 jaar voordeelpakket de beste keuze. Hiermee ben je drie jaar lang verzekerd van voordeel en de scherpste tarieven!
 • De afgenomen cursus betaal je per jaar. Je hoeft het bedrag dus niet in één keer volledig te betalen.
 • Je gaat een overeenkomst aan voor 3 jaar. Bij het eventueel vroegtijdig beëindigen ervan, wordt het prijsverschil t.o.v. de standaardprijs alsnog in rekening gebracht.
 • 3 jaar lang voordeel is niet mogelijk in combinatie met andere prijsafspraken 
BHV HERHALING + 2 HERHALINGEN
Jouw investering
BHV Herhaling €250,-
Herhalingscursus 2e jaar €250,-
Herhalingcursus 3e jaar €250,-
Jouw voordeel €45,-

BHV opfrissen: update je BHV kennis

Wil jij jouw BHV kennis opfrissen? Als BHV'er weet je hoe belangrijk het is om je vaardigheden up-to-date te houden. Een BHV opfriscursus kan daarbij helpen. Tijdens deze cursus worden jouw kennis en praktische vaardigheden op het gebied van bedrijfshulpverlening weer naar het benodigde niveau gebracht. Denk aan levensreddende handelingen, brandbestrijding en ontruimingsoefeningen. Het opfrissen van je BHV is van groot belang om snel en effectief te kunnen handelen in noodsituaties. Een opfriscursus BHV zorgt ervoor dat je weet wat je moet doen wanneer elke seconde telt. Jouw rol kan immers het verschil maken tussen een kleine calamiteit en een grote ramp. Fris je kennis op met onze BHV herhalingscursus.

​Incompany/groepscursus

 Zijn er binnen jouw organisatie meerdere collega’s of medewerkers die opgeleid moeten worden? Een optimale samenwerking begint met samen trainen. Bovendien levert dit je ook nog eens voordeel op in de cursuskosten per deelnemer. Door onze gunstige tariefstelling wordt het opleiden van je BHV'ers namelijk goedkoper naarmate er meer cursisten in de groep zitten.

Vanaf september is de BHV herhalingscursus ook voor incompany groepen aangepast. Alle medewerkers worden meegenomen in mogelijke scenario's die zich kunnen voordoen en gaan samen aan de slag om de kennis en handelingen op het gebied van levensreddend handelen en brand en ontruiming up-to-date te houden. Door scenariogericht te trainen krijgen medewerkers meer vertrouwen in het handelen, mocht er een calamiteit voordoen.

Vanaf zes deelnemers kan BHV.NL een groepscursus verzorgen, incompany (je eigen locatie, eventueel met Mobiel Trainings Centrum) of outcompany (op een externe locatie of een oefencentrum). Desgewenst zelfs in een andere taal (Duits, Engels of met een doventolk). Collega’s of medewerkers verspreid door Nederland kunnen op meerdere locaties trainen. Ben je op zoek naar een cursus specifiek afgestemd op jouw organisatie? Dan is het samenstellen van een maatwerkcursus een mooie optie. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier.

Wist je dat er ook een BHV herhalingscursus is waarin jouw BHV'ers niet alleen hun BHV-kennis en vaardigheden opfrissen, maar daarnaast leren omgaan met ongewenst en/of agressief gedrag? 
> Ontdek de training: BHV herhaling met gedragsmodules

Wist je dat wij ook modulaire trainingen aanbieden? Een betaalbare cursus op maat voor jouw organisatie!
> Ontdek meer over modulair trainen

Veelgestelde vragen

Is BHV herhaling verplicht?

De wet schrijft voor dat BHV’ers adequaat moeten kunnen handelen bij calamiteiten en daarvoor opgeleid moeten zijn. Het is belangrijk dat hun kennis en vaardigheden op peil blijven. Uit ervaring blijkt dat er minimaal 1 herhalingscursus per jaar nodig is om je BHV’ers geschoold en geoefend te houden. Daarom is de BHV-draagpas die je bij het afronden van de BHV-cursus ontvangt 1 jaar geldig en dien je na een jaar een herhalingscursus te volgen.

Wat kost een BHV herhalingscursus?

De kosten voor een herhalingscursus bij BHV.NL bedragen €250,- (excl. 21% BTW).

Kan ik korting krijgen op een BHV herhalingscursus?

Ja dit is mogelijk. Met een 3 jaar voordeelpakket profiteer je van extra korting. Je betaald dan €250,- per jaar voor een periode van drie jaar. 

Wat leer je op een BHV cursus in het Engels?

Tijdens een BHV-cursus Engels (Emergency Response Officer) wordt je opgeleid om:
 • Eerste hulp te verlenen bij ongevallen
 • Een brand te beperken en bestrijden
 • Een ontruiming te begeleiden 

Kan ik de BHV herhaling online doen?

Nee, wij bieden alleen een BHV herhaling op locatie aan. Het is belangrijk dat je BHV kennis en vaardigheden op peil blijven en daarom dien je ook oefeningen in de praktijk te doen.

Wordt elk jaar dezelfde lesstof behandeld?

Nee, jaarlijks werkt BHV.NL met een team van opleidingskundigen en instructeurs aan een vernieuwend lesprogramma. Bekijk hier het actuele lesprogramma voor de herhalingscursus. 

Welke herhalingscursussen zijn er?

Je kunt kiezen uit verschillende herhalingscursussen. We bieden de standaard BHV herhalingscursus aan op 70 verschillende locaties. Daarnaast kun je er voor kiezen om de herhalingscursus in ons speciale oefencentrum in Dordrecht te doen. Hier worden meer specifieke praktijksituaties geoefend. Vanaf 6 personen kan er ook een BHV incompany cursus op locatie gegeven worden. Daarnaast is er ook een herhalingscursus voor ploegleiders en een herhalingscursus voor BHV coördinators.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
Fijn dat je onze website bezoekt. Als je op ‘OK’ klikt, ga je akkoord met het feit dat wij cookies gebruiken. Wil je weten waarom? Lees onze cookie- en privacyverklaring.
Cookies uitschakelen