Crisismanagement training

Hoe goed is jouw organisatie voorbereid op een crisissituatie? Het is belangrijk dat je als organisatie weet wat te doen in een crisissituatie, zodat je crisissituaties kunt oplossen en de bedrijfscontinuïteit kunt waarborgen.
 
Wij bieden een crisismanagement training aan om je hierbij te helpen. Voorafgaand aan de training stellen wij de crisistypen vast die in jouw organisatie kunnen voorkomen en op basis daarvan wordt een training samengesteld. Zo kunnen wij een op maat gemaakte training aanbieden voor jouw organisatie.

Wat is crisismanagement?

Crisismanagement is een poging om organisatorische crises te voorkomen of te beheersen. Een crisis is een grootschalige dreiging en/of ongewenste gebeurtenis die de bedrijfscontinuïteit verstoord. Hierbij komen de lokale hulpdiensten of mogelijkheid de veiligheidsregio in actie.
 
Het gaat hier dus niet om kleine gebeurtenissen, zoals een lift die vast komt te zitten of een kleine lekkage. Deze situaties zijn ongewenst, maar zullen niet zorgen voor een bedrijfscrisis. Een aardbeving of een aanslag in de buurt van het kantoor is een heel ander verhaal. Dit zijn situaties waarin het Crisis Management Team (CMT) in actie moet komen. Maar wat doet een crisis management team

Wat is er nodig voor goed crisismanagement?

Als bedrijf ben je verplicht om een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) te doen waarin je de risico’s binnen je bedrijf in kaart brengt. Daarnaast moet je ook BHV'ers opleiden die weten hoe te handelen in een noodsituatie. Ook stel je een Crisis Management Team (CMT) samen dat ondersteuning biedt bij een calamiteit en de bedrijfscontinuïteit waarborgt.
 
Het CMT werkt nauw samen met de BHV'ers. Het hoofd BHV zit vaak in het crisis management team. De BHV'ers bestrijden de calamiteit, terwijl het CMT alles doet wat er mogelijk is om de crisis te managen. Taken van het CMT zijn bijvoorbeeld het ondersteunen van de BHV'ers, borgen van de bedrijfscontinuïteit en imagoschade beperken.
 
Om aan goed crisismanagement te kunnen doen, is het belangrijk dat de BHV'ers en het CMT goed op elkaar ingespeeld zijn en weten wie welke verantwoordelijkheid heeft. Hierbij kunnen wij jouw organisatie ondersteunen.

Crisismanagement trainingen en workshops

Via veiligheidstrainingen.nl, onderdeel van BHV.nl, bieden wij verschillende trainingen en workshops aan die jouw organisatie helpen bij crisismanagement, een crisismanagement team samen te stellen en de verantwoordelijkheden en taken in kaart te brengen.

Onze oplossingen

Door je als organisatie goed voor te bereiden op crisissituaties borg je de bedrijfscontinuïteit. Veiligheidstrainingen.nl ondersteunt je hierbij door middel van diverse trainingen en workshops.
Crisismanagement
MKB Basis Crisismanagement training
Hoe handel je als je organisatie plotseling onder hoge druk staat en de hele wereld meekijkt? Maak kennis met de basis van crisismanagement. Samen doorlopen we de verschillende fasen van een crisis en ontdek je wat er allemaal op je af komt.
 
Crisismanagement
Crisismanagement training met casus
Organisaties die nog niet veel ervaring hebben met crisismanagement adviseren wij te starten met de training Crisismanagement met tabletop oefening. Tijdens deze training behandelen we een casus die relevant is voor jullie organisatie.
 
Crisismanagement
Crisismanagement training met crisissimulatie
Maak tijdens deze workshop kennis met de taken en verantwoordelijkheden van het Crisis Management Team (CMT). Tijdens deze workshop nemen we jullie ervaringen, verwachtingen, interne (beleids)stukken en procedures mee.
 
Crisismanagement
Omgevingsanalyse
Om te leren welke tools en technieken je kunt inzetten om te analyseren en monitoren wat er in jouw online omgeving gebeurt, leeft of speelt, raden wij je aan om de training Omgevingsanalyse te volgen.
 
Bedrijfscontinuïteitsplan awareness
BCM Awareness Training
Het doel van een bedrijfscontinuïteitsplan (BCM) is het minimaliseren van de impact van een crisis, calamiteit of andere verstoring van je dagelijkse processen.
 

Media & communicatie

Als je als organisatie de regie op de communicatie niet stevig in handen neemt, gaan de media hun informatie elders halen, wat kan leiden tot verkeerde beeldvorming. Goede communicatie is dan ook essentieel.
Crisiscommunicatie
Crisiscommunicatie & social media
In een crisissituatie is snel en goed communiceren van het grootste belang. Want zonder snelle en transparante communicatie loop je het risico de regie te verliezen en wordt de crisis ook een mediacrisis.
 
Crisiscommunicatie
Mediatraining
Media wille ten tijde van een crisis de onderste steen boven halen. Op een goede en effectieve manier kunnen omgaan met de media is dan van cruciaal belang.
 

Advies & begeleiding

Veiligheidstrainingen.nl is onderdeel van BHV.nl en is allround dienstverlener voor bedrijfsveiligheid. Op alle bedrijfsspecifieke vragen hebben wij een passend antwoord. Zijn de trainingen die we aanbieden niet precies wat je zoekt en ben je op zoek naar een volledig op maat gemaakte oplossing? Maak dan een afspraak met een van onze account managers. Wij passen ons graag aan jouw wensen aan.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.