Rollen en taken binnen de bedrijfsnoodorganisatie

Als bedrijf ben je verplicht om je goed voor te bereiden op een eventuele calamiteit of een bedrijfsongeval. Dit begint bij het opstellen van een Risico-inventarisatie en -evaluatie. Op basis van de RI&E worden de rollen binnen de bedrijfnoodorganisatie ingevuld en stel je een team samen. Hoe je dit team inricht en welke rollen er nodig zijn, hangt o.a. af van de risico's binnen jouw organisatie. >> Lees hier hoe je een effectieve bedrijfsnoodorgansiatie inricht.

Ken jij de rollen binnen de bedrijfsnoodorganisatie en weet je wie waar verantwoordelijk is? >> Test je kennis!

Alle rollen binnen de bedrijfsnoodorganisatie

Crisis management team
Hoe handel je als je organisatie plotseling onder hoge druk staat en de hele wereld meekijkt? Het crisis managament team is verantwoordelijk voor het borgen van de bedrijfscontinuïteit, houden van overzicht en nemen van besluiten tijdens een crisis of calamiteit in jouw organisatie. 
 
Preventiemedewerker
De preventiemedewerker zorgt voor, en ondersteunt de werkgever bij, het realiseren van optimale veiligheid en arbeidsomstandigheden en voorkomt bedrijfsongevallen in jouw organisatie.
 
Hoofd BHV
Als Hoofd BHV ben je hét aanspreekpunt als het gaat over bedrijfsveiligheid, weet je alle ins en outs van een goede bedrijfsnoodorganisati en draag je de beleidsmatige zorg voor de bedrijfshulpverlening. 
 
Co÷rdinator BHV
Als coördinator BHV draag je samen met het Hoofd BHV de verantwoordelijkheid voor een goed gecoördineerde en operationale bedrijfshulpverlening in jouw organisatie. 
 
Ploegleider BHV
Als ploegleider voer jij de protocollen uit en zorg je dat iedereen weet wat er moet gebeuren. Jij stuurt de BHV’ers, EHBO'ers en ontruimers aan en geeft de juiste informatie aan de juiste personen. 
 
Ploegleider BHV
Als BHV'er maak je het verschil bij calamiteiten en ben je in staat levensreddende handelingen te verrichten bij slachtoffers, een eventuele brand te bestrijden en medewerkers en overige aanwezigen in veiligheid te brengen in noodsituaties. 
 
EHBO'er
Een EHBO'er heeft uitgebreidere kennis en kunde over eerste hulp en ziektebeelden en is breder inzetbaar als het gaat om het soort letsel
 
Ontruimer
Als ontruimer breng jij alle aanwezigen in veiligheid, zorg je voor duidelijke communicatie en help je BHV'ers met het in goede banen leiden van een ontruiming. 
 

Wat is er allemaal verplicht?

Wat ben je allemaal verplicht als het gaat om de inrichting van de bedrijfsveiligheid? Volgens de Arbowet heb je je aan een aantal verplichtingen te houden. 

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.