Ontruimingsoefening organiseren

Weten jouw BHV’ers wat zij moeten doen bij een ontruiming? Werkt het ontruimingsplan? Wij helpen graag deze vragen te beantwoorden, op een manier die bij jouw organisatie en jouw medewerkers past! Je kunt bij ons terecht voor het totale proces, van het daadwerkelijk oefenen en organiseren van een ontruimingsoefening tot en met advies, observatie, evaluatie en nazorg. Jij wilt toch ook dat de veiligheid van je medewerkers goed georganiseerd is?
TIP! 
Ontdek de mogelijkheden van modulair trainen en maak een ontruimingsoefening onderdeel van je jaarlijkse incompany training! 

Welke mogelijkheden zijn er?

Ontruimingsoefeningen zijn onderverdeeld in diverse fases, oplopend in complexiteit en moeilijkheidsgraad. Onze gespecialiseerde instructeurs begeleiden je graag bij een of meer van de volgende oefeningen:
Table top
Bij een table top oefening maken we gebruik van een spelvorm om het gesprek over jouw BHV-organisatie goed op gang te krijgen. Met een theoretische ontruiming krijgen we vooraf een goed beeld van mogelijke knelpunten.
 
Ontruimingsoefening
Ontruimingsoefeningen bestaan in diverse fases, aangekondigd of onaangekondigd. Afhankelijk van aanwezige kennis en vaardigheden lopen de fases op in complexiteit en moeilijkheidsgraad.
 
Waarneming
Heb je de planning en organisatie van de ontruimingsoefening liever in eigen hand, maar wil je wel graag objectief laten beoordelen hoe de ontruimingsoefening verloopt? BHV.NL verzorgt ook de waarneming van een door jouzelf georganiseerde ontruiming.
 

Wat is het resultaat van een ontruimingsoefening?

 
Na de oefening weet je of jouw ontruimingsplan functioneert. De bevindingen van de ontruimingsoefening leggen we vast op een waarnemingsformulier. Op dit formulier wordt globaal weergegeven wat goed gaat en wat beter of anders kan. Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid ontruimingsverslag, dat wij geheel toegespitst op jouw situatie opstellen. Op het waarnemingsformulier of in het verslag geven wij ook advies over eventuele verbeterpunten. Bij evaluatie van een calamiteit kan bijvoorbeeld de brandweer om dit formulier of verslag vragen. Ook een controlerend orgaan, zoals de veiligheidsregio, vraagt hiernaar om te controleren of je een ontruimingsorganisatie hebt die naar behoren kan functioneren.

Modulair trainen

Of kies voor modulair trainen en laat je cursus volledig aansluiten bij de risico's van je organisatie. Je selecteert namelijk zelf de onderwerpen/trainingsmodules die voor jullie relevant zijn. Zo kun je zelf de inhoud van de training bepalen en erop vertrouwen dat de training altijd aansluit bij de werkpraktijk van jouw medewerkers. Daarnaast kun je een training uitbreiden met een scenario- of ontruimingsoefening.

Combinatie mogelijk: een efficiŽnte oplossing

Als je dat wenst, is een ontruimingsoefening prima te combineren met een incompany cursus of workshop, bijvoorbeeld een cursus Herhaling BHV of een workshop evacuatiestoel. Dit geldt voor een oefening in de fases 0, 1 en 2. Je BHV’ers volgen dan eerst de cursus of workshop, waarna een ontruiming geoefend wordt. Zo heb je jouw ontruimingsorganisatie in één dag weer op orde!

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.