EHBO-cursus

EHBO betekent Eerste Hulp Bij Ongevallen en bijna iedereen weet dat je als EHBO’er verbandjes kunt aanleggen. Wat minder bekend is, is dat je ook ziektebeelden kunt herkennen en dat weet wat je moet doen in acute situaties die door ziekte ontstaan.
16377 beoordelingen 98% van onze klanten beveelt ons aan!
Feedback Company

EHBO Cursusaanbod

Op meer dan 70 locaties door heel Nederland verzorgen wij EHBO- en EHBO-herhalingscursussen. 
Heb je zes of meer medewerkers in dienst die je wilt opleiden tot EHBO'er? We bieden onze EHBO cursussen ook incompany aan.
Bekijk hier het EHBO incompany aanbod. 
EHBO
EHBO basis
Het verschil kunnen maken tussen leven en dood, dat kan met de juiste kennis en handelingen. Dit leer je in een van onze EHBO basis cursussen van Het Oranje Kruis of een EHBO cursus aan baby's en kinderen. Je leert wat je kunt doen, of juist moet laten, in geval van een calamiteit. 
 
 
EHBO
EHBO Herhaling
Elke twee jaar moet je EHBO-diploma verlengd worden. Want alleen als je je kennis en vaardigheden regelmatig oprfrist, ben je ervan verzekerd dat je op de juiste manier hulp kunt verlenen als zich een calamiteit voordoet. Om voor verlenging in aanmerkingen te komen, moet je jaarlijks een aantal vaardigheden opfrissen.
 
EHBO
EHBO BABYS EN KINDEREN
Voor iedereen aan wie de zorg voor baby’s of kinderen is toevertrouwd is het belangrijk om te weten wat te doen bij een incident. Vallen, verslikken, stoten of verbranden, een ongeluk bij kinderen zit in een klein hoekje. We kunnen het nooit helemaal voorkomen. Maar als je EHBO cursus aan baby's en kinderen volgt, weet je hoe je snel en adequaat kan reageren. 
 
EHBO
EHBO instructeur
Heb jij altijd al zelf EHBO-cursussen willen geven? Dan is onze EHBO instructeur opleiding wellicht iets voor jou!

Bij BHV.NL kun je de opleiding tot erkend instructeur Eerste Hulp Het Oranje Kruis volgen; een opleiding voor iedereen die EHBO instructeur wil worden. 
 

EHBO opleiding volgen voor het behalen van een EHBO certificaat?

Bij BHV.NL bieden wij je de mogelijkheid om je EHBO certificaat te behalen door het volgen van een EHBO opleiding. Dat kan door het volgen van een EHBO cursus. Wij bieden dit aan op meer dan 70 locaties verspreid door heel Nederland. Natuurlijk is het ook mogelijk om een EHBO cursus op locatie te krijgen. Bekijk in dat geval onze EHBO incompany cursus. Met een EHBO certificaat (Eerste Hulp Bij Ongevallen) toon je aan dat je in staat bent om snel en goed eerste hulp te verlenen. Ook kun je herkennen wat je moet doet in acute medische situaties. Na afronding van de EHBO cursus weet je:
 • welke vormen van eerste hulp er zijn;
 • hoe je veelvoorkomende ziektebeelden kunt herkennen;
 • hoe je efficiënt en daadkrachtig kan optreden bij calamiteiten;
 • hoe je praktisch kan handelen omdat je geoefend hebt met een lotusslachtoffer.
Natuurlijk ontvang je een certificaat in de vorm van een EHBO certificaat. Dit certificaat is 2 jaar geldig. Nadat de 2 jaar verstreken zijn kun je een EHBO herhalingscursus volgen om je kennis en vaardigheden op te frissen en je certificaat te verlengen.

EHBO cursus kosten

Wat kost een cursus EHBO eigenlijk? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt. Een EHBO cursus kost bij BHV.NL € 490,-. Voor deze prijs krijg je een intensieve cursus van 2 lesdagen waarbij je ook een officieel diploma van Het Oranje Kruis ontvangt na voltooiing. De lesdagen bestaan uit de volgende onderdelen:
 • Eerste hulp: de eerste schakel in de hulpverleningsketen
 • Voorkomen van (meer) slachtoffers
 • Stoornissen van het bewustzijn en de ademhaling
 • Stilstand van de bloedsomloop
 • Uitwendige wonden en ernstige bloedingen
 • Shock en brandwonden
 • Botbreuken, ontwrichting, kneuzing en verstuiking
 • Oogletsels, vergiftiging, etc.
 • Bediening AED

EHBO incompany of op locatie?

Naast een EHBO cursus op locatie biedt BHV.NL ook EHBO curssusen incompany aan. Dit betekent dat je flexibel bent over waar je de EHBO cursus wil volgen. Dit geldt zowel voor de EHBO basiscursus als voor de EHBO herhalingscursus. Met ruim 70 locaties is er altijd wel een locatie in jouw buurt waar je de cursus kunt volgen en het mogelijk is om een EHBO certificaat te halen. De EHBO cursus volgen kan op verschillende manieren. Zo kun je dit op een fysieke locatie volgen maar ook online in je eigen tijd. Hiervoor is de cursus EHBO basis met e-learning ontwikkeld. Daar kun je de EHBO cursus online volgen. 

EHBO training

Een belangrijk verschil met andere aanbieders is dat BHV.NL daadwerkelijk een EHBO training geeft. Dit houdt in dat in de cursus ook rollenspellen worden gespeeld en er echte praktijkervaring opgedaan kan worden. Door de EHBO opleiding te voorzien van praktijkelementen ben je er als organisatie zeker van dat de EHBO’ers ook daadwerkelijk de benodigde skills kunnen uitvoeren. De EHBO cursus is hier een ideaal startpunt in. Neem bij vragen contact op met ons

Het Oranje Kruis

Met een EHBO training volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis, leer je hoe je direct na een ongeluk eerste hulp kunt verlenen. Met een diploma van Het Oranje Kruis op zak toon je aan dat jouw kennis en vaardigheden aan de gestelde kwaliteitseis van Het Oranje Kruis voldoet. BHV.NL biedt diverse varianten Oranje Kruis EHBO trainingen aan.

EHBO en BHV, Wat is het verschil?

Een veelgestelde vraag aan ons is wat het verschil is tussen EHBO en BHV. Dat verschil moet je weten als je een keuze wilt maken voor de cursus die het meest bij jouw situatie past. Wij leggen het verschil graag aan je uit. 

BHV'er worden als je al EHBO'er bent?

Heb je al een EHBO-diploma op zak en word je ook verantwoordelijk voor het ontruimen van je organisatie bij calamiteiten en het blussen van een beginnende brand? Volg dan een BHV-cursus Brand en Ontruiming en wordt allround BHV’er!  

Erkende kwaliteit

Daarom BHV.NL!

Het is belangrijk dat niet alleen jij, maar ook je collega's, patiënten, leerlingen en/of bezoekers zich veilig voelen in jouw organisatie en dat jouw veiligheidsorganisatie in actie komt als het erop aan komt. Niet alleen in fysieke noodsituaties, maar ook bijvoorbeeld als discussies dreigen te escaleren en er sprake is van ongewenst, agressief gedrag. Bij BHV.NL hebben wij oog voor wat jij nodig hebt om de veiligheid en bedrijfscontinuïteit in jouw organisatie te waarborgen. Hoe kun jíj veiligheid beter organiseren? Al 25 jaar staan onze ervaren instructeurs en gespecialiseerde adviseurs voor je klaar om deze vraag te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Is een EHBO cursus verplicht?

Of je EHBO’ers moet opleiden, hangt af van de risico’s binnen je organisatie. Volgens de Arbowet ben je niet verplicht tot het hebben van EHBO’ers. Toch kan de aanwezigheid van EHBO’ers geëist worden, bijvoorbeeld bij zwembaden of de kinderopvang.  

Hoe lang is het EHBO-diploma geldig?

Het EHBO-diploma is 2 jaar geldig. Om de twee jaar volg je een EHBO herhalingscursus om je kennis en vaardigheden weer op te frissen en je certificaat te verlengen.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.