EHBO-cursussen

EHBO betekent Eerste Hulp Bij Ongevallen en bijna iedereen weet dat je als EHBO’er verbandjes kunt aanleggen. Wat minder bekend is, is dat je ook ziektebeelden kunt herkennen en dat weet wat je moet doen in acute situaties die door ziekte ontstaan.
10446 beoordelingen 98% van onze klanten beveelt ons aan!
Feedback Company

EHBO Cursusaanbod

Op meer dan 60 locaties door heel Nederland verzorgen wij EHBO- en EHBO-herhalingscursussen. 
Heb je zes of meer medewerkers in dienst die je wilt opleiden tot EHBO'er? We bieden onze EHBO cursussen ook incompany aan.
Bekijk hier het EHBO incompany aanbod. 
EHBO
EHBO basis
Het verschil kunnen maken tussen leven en dood, dat kan met de juiste kennis en handelingen. Dit leer je in een van onze EHBO basis cursussen van het Rode Kruis of het Oranje Kruis of een EHBO cursus aan baby's en kinderen. Je leert wat je kunt doen, of juist moet laten, in geval van een calamiteit. 
 
 
EHBO
EHBO Herhaling
Elke twee jaar moet je EHBO-diploma verlengd worden. Want alleen als je je kennis en vaardigheden regelmatig oprfrist, ben je ervan verzekerd dat je op de juiste manier hulp kunt verlenen als zich een calamiteit voordoet. Om voor verlenging in aanmerkingen te komen, moet je jaarlijks een aantal vaardigheden opfrissen.
 
EHBO
EHBO BABY’S EN KINDEREN
Voor iedereen aan wie de zorg voor baby’s of kinderen is toevertrouwd is het belangrijk om te weten wat te doen bij een incident. Vallen, verslikken, stoten of verbranden, een ongeluk bij kinderen zit in een klein hoekje. We kunnen het nooit helemaal voorkomen. Maar als je EHBO cursus aan baby's en kinderen volgt, weet je hoe je snel en adequaat kan reageren. 
 

Het Rode Kruis of Het Oranje Kruis

WAT IS HET VERSCHIL?
 
We krijgen regelmatig de vraag welke EHBO-cursus nou het beste is: die van het Rode Kruis of het Oranje Kruis? We snappen de verwarring. We zetten de verschillen daarom graag voor je op een rijtje, zodat jij je keuze daarop kan bepalen.

Lees het artikel over het verschil tussen het Rode Kruis en het Oranje Kruis. 
EHBO
Het Rode Kruis
Het doel van het Rode Kruis is levens redden. Na het volgen van een Rode Kruis EHBO cursus weet je hoe te handelen op het werk, thuis of waar je ook bent. Met een EHBO cursus van het Rode Kruis weet je wat je moet doen en ontvang je een officieel Rode Kruis Certificaat en een bewijs van deelname. BHV.NL biedt diverse varianten Rode Kruis EHBO trainingen aan. Bekijk hier het aanbod. 
 
EHBO
Het Oranje Kruis
Met een EHBO training volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis, leer je hoe je direct na een ongeluk eerste hulp kunt verlenen. Met een diploma van Het Oranje Kruis op zak toon je aan dat jouw kennis en vaardigheden aan de gestelde kwaliteitseis van Het Oranje Kruis voldoet. BHV.NL biedt diverse varianten Oranje Kruis EHBO trainingen aan. Meerdaagse trainingen die klassikaal worden gegeven. Bekijk hier het aanbod.
 

EHBO instructeur worden?


Vanaf heden verzorgt BHV.NL een opleiding tot erkend Rode Kruis instructeur Eerste Hulp; een opleiding voor iedereen die EHBO instructeur wil worden. Deze samenwerking sluit naadloos aan bij onze ambities: Nederland veiliger maken.
 

EHBO en BHV, Wat is het verschil?

Een veelgestelde vraag aan ons is wat het verschil is tussen EHBO en BHV. Dat verschil moet je weten als je een keuze wilt maken voor de cursus die het meest bij jouw situatie past. Wij het het verschil graag aan je uit. 

BHV'er worden als je al EHBO'er bent?

Heb je al een EHBO-diploma op zak en word je ook verantwoordelijk voor het ontruimen van je organisatie bij calamiteiten en het blussen van een beginnende brand? Volg dan een BHV-cursus Brand en Ontruiming en wordt allround BHV’er!  

Erkende kwaliteit

Daarom BHV.NL!

Het is belangrijk dat niet alleen jij, maar ook je collega's, patiënten, leerlingen en/of bezoekers zich veilig voelen in jouw organisatie en dat jouw veiligheidsorganisatie in actie komt als het erop aan komt. Niet alleen in fysieke noodsituaties, maar ook bijvoorbeeld als discussies dreigen te escaleren en er sprake is van ongewenst, agressief gedrag. Bij BHV.NL hebben wij oog voor wat jij nodig hebt om de veiligheid en bedrijfscontinuïteit in jouw organisatie te waarborgen. Hoe kun jíj veiligheid beter organiseren? Al 25 jaar staan onze ervaren instructeurs en gespecialiseerde adviseurs voor je klaar om deze vraag te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Is een EHBO cursus verplicht?

Of je EHBO’ers moet opleiden, hangt af van de risico’s binnen je organisatie. Volgens de Arbowet ben je niet verplicht tot het hebben van EHBO’ers. Toch kan de aanwezigheid van EHBO’ers geëist worden, bijvoorbeeld bij zwembaden of de kinderopvang.  

Hoe lang is het EHBO-diploma geldig?

Het EHBO-diploma is 2 jaar geldig. Om de twee jaar volg je een EHBO herhalingscursus om je kennis en vaardigheden weer op te frissen en je certificaat te verlengen.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen