Oefenen en borgen

Om kennis en vaardigheden van je BHV'ers op peil te houden, moeten zij oefenen. Dat geldt zeker ook voor de handelingen die zij moeten verrichten bij een ontruiming of andere calamiteiten. BHV.NL biedt een breed scala aan oefen- en borgingsmogelijkheden.

>> Wil je inspiratie opdoen voor de veiligheidsaanpak van jouw organisatie? Ontdek hoe andere organisaties aan de slag gaan met veiligheid op de Laat je inspireren-pagina.

Voordelen

  • Kennis en vaardigheden op peil
  • In kaart wat goed gaat en waar verbetering nodig is
  • Met een gerust hart aan het werk

Mogelijkheden voor optimale bedrijfsveiligheid

Oefenen van kennis en vaardigheden op het gebied van bedrijfsveiligheid kan op veel verschillende manieren. Bekijk onderstaande informatie om een keuze te maken of meerdere opties te combineren.
Oefenen en borgen
Ontruimingsoefening
Ontruimen wordt in fases geoefend, oplopend in moeilijkheidsgraad en complexiteit. Ook ontwikkelingen in jouw organisatie en ambities spelen hierbij een rol.
 
Oefenen en borgen
Scenario-oefening(en)
Er kunnen zich tal van scenario’s voordoen: een onwelwording bijvoorbeeld, of een ongeval. Met behulp van een lotusslachtoffer kunnen je BHV'ers hier realistisch mee oefenen.
 
Oefenen en borgen
Competentiescan
Zijn de BHV’ers in jouw organisatie bekwaam? Oftewel: redden zij zich bij calamiteiten? In anderhalf uur tijd toetsen wij de competenties van de BHV’ers in jouw bedrijf.
 
Oefenen en borgen
Opleiden / herhalen
Om veiligheid te borgen is naast oefenen ook het volgen van herhalingscursussen noodzakelijk. Kennis en vaardigheden moeten op peil blijven en ook relevante wet- en regelgeving kan wijzigen.
 
Oefenen en borgen
Advies / Consultancy
Er komt vaak meer kijken bij bedrijfsveiligheid dan je in de gaten hebt. De veiligheidsdeskundigen van BHV.NL denken graag met je mee in de vorm van een advies op maat.
 
Oefenen en borgen
BHV-scan
Door veranderingen in je organisatie, een ontstane calamiteit of veranderde wet- en regelgeving kan de behoefte ontstaan om je bedrijfsnoodorganisatie eens door te laten lichten. Waar zitten de knelpunten?
 

Oefenen met een lotusslachtoffer

Wil je écht realistisch oefenen en zekerheid in handelen stimuleren bij je medewerkers? Overweeg dan eens om een lotusslachtoffer in te zetten bij een BHV of EHBO training. 

Hoe pakken wij een ontruimingsoefening aan?

Ontruimingsoefeningen zijn gefaseerd opgebouwd op basis van moeilijkheidsgraad en complexiteit van de oefening. Hoe werkt dat en welke stappen zetten we?

De kracht van herhalen

Hoe weet je of je BHV’ers na verloop van tijd nog steeds weten wat zij moeten doen bij een calamiteit? Kunnen zij het pand nog snel en adequaat ontruimen? Herhalen is van essentieel belang om kennis en vaardigheden op peil te houden en daarmee de veiligheid binnen je organisatie te borgen.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.