De vijf beste reanimatieliedjes

Aandacht voor het belang van reanimatie kan nooit kwaad. Een hartinfarct, hartfalen of hartstilstand. Jaarlijks overkomt het duizenden mensen in ons land. We hebben een lijst voor je opgesteld met 5 reanimatieliedjes, die kunnen helpen bij het uitvoeren van een reanimatie.

Welk ritme kun je het beste aanhouden?

Voor het uitvoeren van een reanimatie is het aantal borstcompressies per minuut belangrijk. Je begint bij een reanimatie altijd met 30 borstcompressies en je houdt hierbij een tempo van 100-120 borstcompressies per minuut aan. 

Om dit tempo aan te houden kan een geheugensteuntje handig zijn en vaak worden daarvoor liedjes gebruikt. Onderstaande reanimatieliedjes hebben allemaal een ritme dat precies het juiste tempo aanhoudt.


100 compressies per minuut

Het ritme van "Staying alive" van de Bee Gees is perfect om 100 compressies per minuut aan te houden. Maar er zijn nog meer nummers met dezelfde "beats per minute". Hieronder hebben we 5 nummers voor je verzameld. Kies een nummer uit dat jij het beste kunt onthouden:  
 

"Hard to Handle" by The Black Crowes


"Sweet Home Alabama" by Lynyrd Skynyrd


"Rock Your Body" by Justin Timberlake


"I Will Survive" by Gloria Gaynor


"MMMBop" by Hanson


Leer reanimeren om levens te redden

Een liedje in je hoofd met het juiste ritme kan je helpen bij het uitvoeren van een reanimatie, maar het is belangrijk om reanimeren te leren door goed onderwijs.

Een tijdige reanimatie kan levens redden en daarom geldt: hoe meer mensen weten hoe ze moeten reanimeren hoe beter. Weet je zelf nog niet hoe je kunt helpen als iemand een hartstilstand heeft, maar wil je dit wel leren? Dan raden wij je aan om een EHBO cursus te volgen. Hier leer je alles wat je kunt doen bij een calamiteit. Denk
aan een ongeluk, een hartstilstand of een val.

Wil je leren hoe je op je werk kunt bijdragen als bedrijfshulpverlener (BHV'er)? Volg dan een van onze BHV-cursussen. Ook daar komt reanimeren uitgebreid aan bod! Je kunt ook onze speciale workshop reanimeren met AED in-company volgen.

Lees meer

 • Aangescherpte richtlijnen reanimatie en hulpverlening tijdens de Corona COVID-19 pandemie
  Aangescherpte richtlijnen reanimatie en hulpverlening tijdens de Corona COVID-19 pandemie
  Steeds meer hulpverleners vragen zich af hoe ze in deze tijd tijdens de COVID-19 crisis nog hulp kunnen verlenen. Lees snel verder.
 • Tips voor het organiseren van een toolboxmeeting
  Tips voor het organiseren van een toolboxmeeting
  Het succes van een goede toolboxmeeting zit in het bespreekbaar maken van werksituaties die impact hebben op de veiligheid en gezondheid van iedereen op de werkvloer. Een toolbox begin je met het bewust maken van onveilig werken en sluit je af met concrete afspraken die iedereen naleeft om veilig en gezond te werken. 
 • Wat is een toolboxmeeting?
  Wat is een toolboxmeeting?
  Met het inzetten van een toolboxmeeting kun je het veiligheidsbewustzijn binnen je organisatie en de veiligheid op de werkplek vergroten. Maar wat is nou precies een toolboxmeeting en wanneer en waarom zet je het in?  
 • Tips voor het verhogen van het veiligheidsbewustzijn op de werkvloer
  Tips voor het verhogen van het veiligheidsbewustzijn op de werkvloer
  Als BHV-team ben je bewust van veiligheid op de werkvloer. Maar hoe krijg je veiligheid onder de aandacht van iedereen op de werkvloer? Bekijk hieronder onze tips en kijk wat past bij en werkt binnen jullie organisatie.
 • Veiligheid maak je samen met de nieuwe Veiligheidsgame van BHV.NL
  Veiligheid maak je samen met de nieuwe Veiligheidsgame van BHV.NL
  Bedrijven die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan weten: veiligheid maak je samen. Het is niet alleen de verantwoordelijkheid van bhv’ers en leidinggevenden. Iedere werknemer draagt zijn steentje bij. Daarom introduceert BHV.NL de Veiligheidsgame, een leuke en effectieve manier om het veiligheidsbewustzijn onder werknemers te vergroten.
 • taken en verantwoordelijkheden van een BHV'er
  taken en verantwoordelijkheden van een BHV'er
  Een goed georganiseerde bedrijfsnoodorganisatie is sterk afhankelijk van de kennis en kunde van de BHV’ers in een organisatie. 
 • De reden waarom je BHV'er wil worden!
  De reden waarom je BHV'er wil worden!
  Bedrijven zijn verplicht om de veiligheid te waarborgen en bedrijfshulpverlening goed geregeld te hebben. Om deze reden is een organisatie altijd blij met een medewerker die BHV’er wil worden want dan voldoet zij aan de wettelijke verplichting. Maar 
 • De werking van het BHV-team
  De werking van het BHV-team
  BHV’ers zijn opgeleid om te handelen in geval van calamiteiten, maar opleiden alleen is niet voldoende. Hoe zorg je nou voor een goed werkend, op elkaar ingespeeld en actief en betrokken BHV-team? 
 • BHV: dat wil je toch geregeld hebben?
  BHV: dat wil je toch geregeld hebben?
  Wij vinden het de normaalste zaak van de wereld dat veiligheid voor je werknemers, bezoekers en klanten goed geregeld is, omdat wij hier dagelijks mee bezig zijn. Helaas merken wij dat er nog veel onduidelijkheid is over welke verplichtingen je als organisatie hebt.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen