De vijf beste reanimatieliedjes

Aandacht voor het belang van reanimatie kan nooit kwaad. Een hartinfarct, hartfalen of hartstilstand, jaarlijks overkomt het duizenden mensen in ons land. Belangrijk dus om te leren reanimeren! Maar welk reanimatie ritme hou je aan? We hebben een lijstje voor je opgesteld met de 5 beste reanimatieliedjes die je kunnen helpen bij het uitvoeren van een reanimatie

Welk ritme kun je het beste aanhouden?

Voor het uitvoeren van een reanimatie is het aantal borstcompressies per minuut belangrijk. Je begint bij een reanimatie altijd met 30 borstcompressies en je houdt hierbij een tempo van 100-120 borstcompressies per minuut aan. 

Om dit tempo aan te houden kan een geheugensteuntje handig zijn en vaak worden daarvoor liedjes gebruikt. Onderstaande reanimatieliedjes hebben allemaal een ritme dat precies het juiste tempo aanhoudt.

Voordat je verder gaat; met alleen een ritme kan je niet reanimeren. Naast ritme komen er ook andere vaardigheden kijken. Wil je deze vaardigheden leren en toepassen? Tijdens onze EHBO-cursus leren wij jou onderstaande liedjes met de juiste vaardigheden toe te passen in de praktijk. Na het volgen van deze cursus kan jij de ritmes van deze liedjes daadwerkelijk als geheugensteuntje gaan gebruiken in de praktijk. Wil je naast het reanimeren ook bij kunnen dragen aan de veiligheid op jouw werkvloer? Kies dan onze BHV-cursus.

 
EHBO-CURSUS
Leer daadwerkelijk reanimeren!
Het nummer Stayin' Alive van de BeeGees is een bekend reanimatielied. Dit nummer heeft 103 bpm (Beats Per Minute) en is de ondergrens om aan te houden tijdens het reanimeren.
  Wil je een nummer met een upbeat tempo dan is Just dance van Lady Gaga heel geschikt. Dit nummer heeft 119 bpm (Beats Per Minute) en is de bovengrens om aan te houden tijdens een reanimatie.
 

100 borstcompressies per minuut

Het ritme van "Staying alive" van de Bee Gees is geschikt om 100 compressies per minuut aan te houden. Maar er zijn nog meer nummers met dezelfde "beats per minute". Hieronder hebben we nog 5 nummers voor je verzameld. Kies een nummer uit dat jij het beste kunt onthouden:  
 

"Hard to Handle" by The Black Crowes


"Sweet Home Alabama" by Lynyrd Skynyrd


"Rock Your Body" by Justin Timberlake (101 BPM)


"I Will Survive" by Gloria Gaynor (117 BPM)


"MMMBop" by Hanson (105 BPM)


Leer reanimeren om levens te redden

Een liedje in je hoofd met het juiste ritme kan je helpen bij het uitvoeren van een reanimatie, maar het is belangrijk om reanimeren te leren door goed onderwijs.

Een tijdige reanimatie kan levens redden en daarom geldt: hoe meer mensen weten hoe ze moeten reanimeren hoe beter. Weet je zelf nog niet hoe je kunt helpen als iemand een hartstilstand heeft, maar wil je dit wel leren? Dan raden wij je aan om een EHBO-cursus te volgen. Hier leer je alles wat je kunt doen bij een calamiteit. Denk aan een ongeluk, een hartstilstand of een val.

Wil je leren hoe je op je werk kunt bijdragen als bedrijfshulpverlener (BHV'er)? Volg dan een van onze BHV-cursussen. Ook daar komt reanimeren uitgebreid aan bod! Je kunt ook onze speciale workshop reanimeren met AED in-company volgen.

Lees meer

 • 5 redenen waarom microlearning jouw organisatie veiliger maakt
  5 redenen waarom microlearning jouw organisatie veiliger maakt
  In de moderne wereld is tijd schaars en uitgebreide cursussen zijn niet altijd haalbaar of effectief. Voor essentiële kennis, zoals veiligheid en bedrijfshulpverlening, is er nu een oplossing: microlearning.
 • Als bhv’er maak jij het verschil, ook thuis en onderweg!
  Als bhv’er maak jij het verschil, ook thuis en onderweg!
  In dit artikel nemen we je mee in vier situaties buiten werk waarin jouw BHV vaardigheden van onschatbare waarde zijn.
 • Waarom bhv jouw beste goede voornemen is!
  Waarom bhv jouw beste goede voornemen is!
  Verrassingen zijn onvermijdelijk, maar met de juiste voorbereiding sta jij altijd stevig in je schoenen. Ontdek in dit artikel waarom BHV jouw goede voornemen zou moeten zijn voor 2024.
 • 5 inspirerende manieren om aan de slag te gaan met BHV
  Ter inspiratie: 5 manieren om aan de slag te gaan met BHV
  Wil je in jouw organisatie aan de slag met BHV omdat je veiligheid een belangrijk thema vindt, maar weet je niet hoe? Of besteed je al regelmatig aandacht aan dit waardevolle onderwerp en ben je op zoek naar ideeën voor de afwisseling? Dan is dit artikel voor jou. Hier vind je namelijk 5 manieren om op een leuke én effectieve manier aan de slag te gaan met BHV in jouw organisatie. Ter inspiratie!
 • Een efficiënt en goed georganiseerd BHV-team? Oefen samen!
  Een efficiënt en goed georganiseerd BHV-team? Oefen samen!
  Een goed georganiseerde bedrijfsnoodorganisatie is onmisbaar bij het waarborgen van de veiligheid binnen een bedrijf. Ben jij als BHV’er, ploegleider, coördinator of hoofd BHV verantwoordelijk voor een veilige werkvloer? Dan weet je hoe belangrijk het is dat in noodsituaties BHV’ers blindelings op elkaar kunnen vertrouwen en het team als een geoliede machine functioneert. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Door samen te oefenen.  
 • Veiligheid in het voortgezet onderwijs: De prioriteiten
  Veiligheid in het voortgezet onderwijs: De prioriteiten
  Het voortgezet onderwijs is een belangrijke fase in het leven van jongeren, waarin ze niet alleen academische vaardigheden ontwikkelen, maar ook hun identiteit vormgeven en sociale interacties aangaan. In hoeverre heb jij nagedacht over de verschillende aspecten van veiligheid op een middelbare school? Organiseer veiligheidstrainingen en zorg ervoor dat leerlingen en personeel vertrouwd raken met de noodprocedures. In dit artikel lichten we verschillenden vormen van veiligheid op school toe, om je te helpen ervoor te zorgen dat jouw school veilig is en blijft.
 • Waarom ontruimingsoefeningen nodig zijn in woonzorglocaties
  Waarom ontruimingsoefeningen belangrijk zijn in woonzorgcentra
  Woonzorglocaties bieden een thuisbasis aan verschillende doelgroepen, waar zorg en ondersteuning centraal staan. Met liefdevolle aandacht zorgen de medewerkers voor ouderen met verschillende zorgbehoeften, mensen met psychische aandoeningen, en hen die in de laatste fase van hun leven palliatieve zorg nodig hebben. Wat doe je als er brand uitbreekt in je woonzorglocatie? 112 bellen natuurlijk en de bewoners in veiligheid brengen. Maar hoe doe je dat snel en effectief? Bereid je organisatie goed voor op zo’n situatie en oefen een ontruiming regelmatig.
 • Een blik op bedrijfsveiligheid in de toekomst
  Een blik op bedrijfsveiligheid in de toekomst
  Wil je in de dynamische en complexe wereld van werk proactief kunnen reageren op veranderingen op het gebied van veiligheid? Ervoor zorgen dat jouw organisatie blijft voldoen aan de verplichtingen en dat het plan van aanpak up-to-date is? Dan is het belangrijk om te weten wat de toekomst brengt. In dit artikel zetten we mogelijke toekomstige ontwikkelingen die invloed kunnen hebben op de veiligheid op een rij.
 • Veiligheid blijvend op de agenda: in vijf stappen op weg naar jullie veiligheidsambitie
  Veiligheid blijvend op de agenda: in vijf stappen op weg naar jullie veiligheidsambitie
  Wil je ook een stap verderzetten en met een gedegen plan veiligheid nog meer op de kaart zetten in jouw organisatie? In dit artikel leggen we uit hoe je in vijf stappen aan de slag gaat met het behalen van jullie veiligheidsambities.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.