De vijf beste reanimatieliedjes

Aandacht voor het belang van reanimatie kan nooit kwaad. Een hartinfarct, hartfalen of hartstilstand, jaarlijks overkomt het duizenden mensen in ons land. Belangrijk dus om te leren reanimeren! Maar welk reanimatie ritme hou je aan? We hebben een lijstje voor je opgesteld met de 5 beste reanimatieliedjes die je kunnen helpen bij het uitvoeren van een reanimatie

Welk ritme kun je het beste aanhouden?

Voor het uitvoeren van een reanimatie is het aantal borstcompressies per minuut belangrijk. Je begint bij een reanimatie altijd met 30 borstcompressies en je houdt hierbij een tempo van 100-120 borstcompressies per minuut aan. 

Om dit tempo aan te houden kan een geheugensteuntje handig zijn en vaak worden daarvoor liedjes gebruikt. Onderstaande reanimatieliedjes hebben allemaal een ritme dat precies het juiste tempo aanhoudt.

Voordat je verder gaat; met alleen een ritme kan je niet reanimeren. Naast ritme komen er ook andere vaardigheden kijken. Wil je deze vaardigheden leren en toepassen? Tijdens onze EHBO-cursus leren wij jou onderstaande liedjes met de juiste vaardigheden toe te passen in de praktijk. Na het volgen van deze cursus kan jij de ritmes van deze liedjes daadwerkelijk als geheugensteuntje gaan gebruiken in de praktijk. Wil je naast het reanimeren ook bij kunnen dragen aan de veiligheid op jouw werkvloer? Kies dan onze BHV-cursus.

 
EHBO-CURSUS
Leer daadwerkelijk reanimeren!

100 borstcompressies per minuut

Het ritme van "Staying alive" van de Bee Gees is perfect om 100 compressies per minuut aan te houden. Maar er zijn nog meer nummers met dezelfde "beats per minute". Hieronder hebben we 5 nummers voor je verzameld. Kies een nummer uit dat jij het beste kunt onthouden:  
 

"Hard to Handle" by The Black Crowes


"Sweet Home Alabama" by Lynyrd Skynyrd


"Rock Your Body" by Justin Timberlake


"I Will Survive" by Gloria Gaynor


"MMMBop" by Hanson


Leer reanimeren om levens te redden

Een liedje in je hoofd met het juiste ritme kan je helpen bij het uitvoeren van een reanimatie, maar het is belangrijk om reanimeren te leren door goed onderwijs.

Een tijdige reanimatie kan levens redden en daarom geldt: hoe meer mensen weten hoe ze moeten reanimeren hoe beter. Weet je zelf nog niet hoe je kunt helpen als iemand een hartstilstand heeft, maar wil je dit wel leren? Dan raden wij je aan om een EHBO-cursus te volgen. Hier leer je alles wat je kunt doen bij een calamiteit. Denk aan een ongeluk, een hartstilstand of een val.

Wil je leren hoe je op je werk kunt bijdragen als bedrijfshulpverlener (BHV'er)? Volg dan een van onze BHV-cursussen. Ook daar komt reanimeren uitgebreid aan bod! Je kunt ook onze speciale workshop reanimeren met AED in-company volgen.

Veelgestelde vragen over ehbo-cursus

Hoe lang is het EHBO-diploma geldig?

Als je de EHBO basis cursus volgt bij BHV.NL ontvang je een diploma en een draagpas die 2 jaar geldig zijn. Na 2 jaar dien je je kennis en vaardigheden weer op te frissen en kun je een EHBO herhalingscursus volgen om je certificaat te verlengen.

Wat is het verschil tussen de EHBO cursus basis, EHBO herhaling en EHBO baby's en kinderen?

In de EHBO basiscursus leer je alles wat je kunt doen in het geval van een calamiteit. Dit is een driedaagse cursus. De EHBO herhalingscursus dien je te volgen als je je EHBO certificaat na 2 jaar weer wilt verlengen. Deze cursus duurt één dag. Tenslotte bieden wij nog een speciale EHBO cursus baby's en kinderen aan. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die zorg draagt voor baby's of kinderen en voor wie het belangrijk is om te weten wat te doen in het geval van een incident.

Waarom zou ik een EHBO-cursus volgen?

Met de juiste EHBO-kennis kun je het verschil maken tussen leven en dood. Tijdens een EHBO-cursus leer je precies wat je moet doen (of juist niet moet doen) in het geval van een calamiteit. Er zijn in Nederland nog maar weinig mensen die EHBO-kennis hebben, terwijl je in de eerste minuten na een ongeluk met de juiste EHBO-kennis iemands leven kunt redden. Om die reden is het voor jezelf, jouw directe omgeving en voor de maatschappij goed als je een EHBO-diploma op zak hebt.

Naast EHBO'er ook BHV'er worden?

Ben of word je ook verantwoordelijk voor het ontruimen van je organisatie bij een calamiteit of het blussen van een beginnende brand? Dan is de cursus BHV basis brand & ontruiming of BHV herhaling brand en ontruiming de perfecte aanvulling. Combineer de EHBO cursus met een cursus BHV brand en ontruiming en wordt allround BHV'er! 

Wat is het verschil tussen de EHBO-cursus van het Rode Kruis en Het Oranje Kruis?

Het antwoord op deze vraag vind je in ons artikel over Het Oranje Kruis en het Rode Kruis. Het Oranje Kruis is de onafhankelijke certificerende organisatie in Nederland op het gebied van Eerste Hulp. Het diploma van het Oranje Kruis is alleen in Nederland bekend en voldoet aan de Europese richtlijnen. Het Rode Kruis is wereldwijd bekend en het diploma is Europees erkend.

Is er ook een EHBO cursus die specifiek is voor EHBO bij baby's en kinderen?

Eerste hulp verlenen aan baby's en kinderen vraagt om andere EHBO vaardigheden. Daarom is er ook een specifieke kinder EHBO cursus waarin je deze vaardigheden leert. 

Kan ik deze cursus ook online volgen?

Ja we bieden ook een EHBO cursus online aan. Dit is een combinatie van een e-learning die je in je eigen tijd doorloopt en een praktijkdag. 

Lees meer

 • Hoe overtuig je het MT van het belang van veiligheid op de werkvloer?
  Hoe overtuig je het MT van het belang van veiligheid op de werkvloer?
  Je kunt het echt overal lezen: een cultuur waarin veiligheid centraal staat, begint met het commitment van het (top)management. Maar wat als dat management niet zo betrokken is?
 • Het belang van een goede veiligheidscultuur binnen jouw organisatie
  Het belang van een goede veiligheidscultuur binnen jouw organisatie
  Dat veiligheid op de werkvloer belangrijk is, daar zijn we het met z’n allen wel over eens. Maar hoe zorg je er nou voor dat de veiligheid binnen de organisatie geborgd is? De veiligheidscultuur binnen jouw organisatie is allesbepalend voor of er veilig wordt gewerkt. 
 • Hybride werken? Zo houd je je bedrijfsnoodorganisatie toch scherp!
  De bedrijfsnoodorganisatie op orde houden in tijden van hybride werken
  Hybride werken: voor veel bedrijven is het na de coronacrisis blijvend gebleken. Maar de keuze om meer thuis te werken heeft nogal wat gevolgen voor de bezetting op afdelingen en de verschillende locaties waar wordt gewerkt. En dit geldt ook voor de zorg voor bedrijfsveiligheid.
 • Afbeelding stabiele zijligging
  De stabiele zijligging: niet moeilijk, wel van levensbelang
  De stabiele zijligging is wellicht niet de meest comfortabele positie die er is. Daar merkt degene die in de stabiele zijligging wordt gelegd als het goed is ook niets van. De stabiele zijligging wordt namelijk toegepast als iemand buiten bewustzijn is, maar nog wel gewoon ademt. Hiermee stabiliseer je het slachtoffer. In dit artikel vertellen we je meer over deze belangrijke houding.
 • Blaren voorkomen en behandelen doe je zo
  Blaren voorkomen en behandelen doe je zo
  Het zijn misschien wel de grootste vijanden van deelnemers aan de vierdaagse en andere wandeltochten: blaren. Zelfs de meest geoefende wandelaars, maar ook hardlopers, krijgen er soms last van. In dit artikel vertellen we je hoe blaren ontstaan, hoe je ze het beste kunt verzorgen en wat je kunt doen om ze te voorkomen.
 • Het vaak onderschatte belang van een preventiemedewerker
  Het vaak onderschatte belang van een preventiemedewerker
  Het is weer zover: de week van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Natuurlijk is dit onderwerp altijd belangrijk voor iedere organisatie. Deze lijst met risico’s moet namelijk altijd up-to-date zijn, zodat je veiligheid op de werkvloer kunt waarborgen. En daarom is dit een mooi moment om de persoon die de RI&E opstelt eens extra aandacht te geven: de preventiemedewerker. Het hebben van een preventiemedewerker is verplicht voor iedere organisatie waar medewerkers werken. Maar waarom is een preventiemedewerker zo belangrijk en hoe kun je ervoor zorgen dat deze collega binnen jouw organisatie goed is opgeleid? Dat lees je hier.  
 • Reanimatie en de juiste nazorg zijn van levensbelang, k in het bedrijfsleven
  Reanimatie en de juiste nazorg zijn van levensbelang, k in het bedrijfsleven
  Je ziet het voor je ogen gebeuren: een collega valt plotseling op de grond. Hartstilstand. Wat doe je? Natuurlijk is reanimeren de enige juiste optie, maar dit gaat in zo’n situatie niet bij iedereen vanzelf. Sommige mensen schrikken zo erg, dat ze even niet weten wat te doen. Maar: iedere seconde telt. Daarom is het ook voor bedrijven en organisaties van levensbelang dat medewerkers vol vertrouwen kunnen reanimeren én dat er aandacht is voor de nazorg. Want bij een reanimatie zijn er altijd twee slachtoffers. En jij bent als directielid, manager of preventiemedewerker verantwoordelijk voor de veiligheid binnen de organisatie en het welzijn van medewerkers.
 • Waar rook is, is geen BHVer - de gevaren van brand
  Waar rook is, is geen BHVer - de gevaren van brand
  Maak de volgende zin af: waar rook is … Goede kans dat je ‘is vuur’ op de puntjes invulde. Rekenen wij niet fout, maar ons motto is ‘Waar rook is, is geen BHV’er’. Er is weinig zo gevaarlijk als brand, dus hoog tijd voor een artikel waarin we je meer vertellen over de gevaren van brand.
 • Zo profiteer je het meest van je verplichte rookmelders
  Zo profiteer je het meest van je verplichte rookmelders
  Honden zijn volgens velen de beste vrienden van mensen, maar bij BHV.NL vinden we dat rookmelders op een goede tweede plaats komen. Rookmelders waken over je huis of werkplek en waarschuwen bij brand, zodat je jezelf en anderen op tijd in veiligheid kunt brengen.  Rookmelders zijn zó belangrijk, dat ze met ingang van 1 juli 2022 verplicht zijn. In dit artikel vertellen we je meer over deze compacte levensredders.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
Fijn dat je onze website bezoekt. Als je op OK klikt, ga je akkoord met het feit dat wij cookies gebruiken. Wil je weten waarom? Lees onze cookie- en privacyverklaring.
Cookies uitschakelen