Nieuw: onze tweedaagse EHBO cursus

zondag 16 oktober 2022
Vanaf 1 september 2022 bieden wij een tweedaagse EHBO cursus aan. In dit nieuwsartikel lees je wat je leert tijdens deze tweedaagse cursus.

Levensreddend en niet-levensreddend handelen

EHBO is een afkorting voor Eerste Hulp Bij Ongevallen. Tijdens een EHBO cursus leer je dan ook eerste hulp te verlenen. Wees niet bang: je bent geen vervanging voor hulpdiensten. Eerste hulp betekent in de basis namelijk dat je handeling uitvoert die iedereen, ook als je geen medische achtergrond hebt, kan uitvoeren. Hier is natuurlijk ook kennis voor nodig.

Deze kennis doe je op tijdens onze tweedaagse EHBO basiscursus. Je leert in twee dagen levensreddende handelingen, zoals bijvoorbeeld reanimeren. Daarnaast leer je ook niet-levensreddende handelingen uit te voeren, zoals bijvoorbeeld het goed schoonmaken en verbinden van een wond.

EHBOcontinu: op een interactieve manier leren

Voordat je begint aan de twee praktijkdagen, krijg je eerst toegang tot EHBOcontinu. Dit is een online leeromgeving, waar je twee weken vóór de aanvang van de cursus toegang tot krijgt. Door het gebruik van de app weet je van tevoren al waar je aan toe bent, maar kun je ook op een makkelijke en laagdrempelige manier jouw EHBO-kennis up-to-date houden.

Ben je meer van het leren door uitdagingen? In de EHBOcontinu app heb je ook de optie om kennis op te doen door middel van kennis duels. Zo leer je op een interactieve manier alles wat je moet en wilt weten over eerstehulpverlening.

Theoretisch en praktische kennis en vaardigheden: dit leer je tijdens de cursus

De EHBO-cursus bestaat uit twee fysieke cursusdagen. Tijdens deze dagen leer je van een van onze deskundige trainers alles over het verlenen van eerste hulp bij ongevallen. Hieronder valt onder andere reanimeren en alles wat daarbij komt kijken, zoals de bediening van een AED. Daarnaast leer je ook hoe je ziektebeelden herkent en hoe je hiermee kunt omgaan en worden ook andere onderdelen zoals shock, het behandelen van brandwonden en botbreuken behandeld.

Je luistert niet alleen naar de kennis die overgedragen wordt, maar gaat ook zelf aan de slag met de handelingen. Zo leer je ook zelf hoe je een wond moet verbinden én leer je ook daadwerkelijk de AED te gebruiken tijdens het reanimeren.

Na het goed afsluiten van de cursusdagen, ontvang je een EHBO-certificaat van BHV.NL.

Extra toevoegen: Het Oranje Kruis examen

Na het volgen en goed afsluiten van de twee cursusdagen, kun je ervoor kiezen om een extra examentraining en examen dag van Het Oranje Kruis te volgen. Dit kun je doen wanneer het jou uitkomt, maar wel binnen 18 maanden na het afronden van de tweedaagse EHBO-cursus.

Tijdens deze extra dag krijg je eerst een examentraining, om je voor te bereiden op het examen. Dit neemt één dagdeel in beslag. Daarna wordt het examen afgenomen. Dit wordt door twee aparte examinatoren gedaan. Kortom: je krijgt een opdracht bij allebei de examinatoren, om te zien of je de kennis en vaardigheden hebt om het diploma te behalen. Ook dit neem één dagdeel in beslag.

Rond je het examen goed af? Dan ontvang je Het Oranje Kruis examen.

Schrijf je nu in!

Wil jij ook leren hoe je Eerste Hulp Bij Ongevallen verleent? Twijfel dan niet en schrijf je nu in voor de tweedaagse EHBO basiscursus. Twijfel je nog, of wil je extra informatie? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Lees meer

  • Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls
    Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls
    In april 2024 lanceert BHV.NL een vernieuwende leermethode voor BHV-opleidingen. Het afgelopen jaar hebben we achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een BHV-leerreis en een bijbehorend nieuw leerplatform: Veiligheidsimpuls. 
  • Laat je inspireren voor 2024
    Laat je inspireren voor een veilig 2024
    Maken jullie als organisatie van bedrijfsveiligheid het goede voornemen in 2024?
  • De urgentie van veilig werken: feiten, cijfers en tips
    De urgentie van veilig werken: feiten en cijfers
    Hoe vaak komen arbeidsongevallen nu voor in Nederland? De Nederlandse arbeidsinspectie heeft dit het afgelopen jaar weer gemonitord. We nemen je in vogelvlucht mee door de cijfers.
     
  • Vandaag is het de Dag van de BHV!
    Vandaag is het de Dag van de BHV!
    De eerste maandag van november is Dag van de BHV. Een dag voor organisaties om bedrijfshulpverleners in het zonnetje te zetten en bedrijfshulpverlening onder de aandacht te brengen. BHV.NL is partner van de Dag van de BHV, en daar zijn we trots op! Zet jij de BHV’ers in jouw organisatie ook in het zonnetje vandaag?
  • BHV herhalingsprogramma 23/24
    BHV Herhalingsprogramma 23/24 vernieuwd met nieuwe scenario’s
    Elk jaar in september vernieuwen wij het BHV herhalingsprogramma. In dit nieuwsartikel lees je wat je kunt verwachten van onze BHV herhalingscursus die ook dit jaar weer in een nieuw en innovatief jasje is gestoken.
  • Opfrisweken: wat weet jij (nog) over BHV?
    Opfrisweken: wat weet jij (nog) over BHV?
    Jaarlijks je kennis blijven bijhouden en vergroten is, zeker op gebied van veiligheid, erg van belang. Hierom lanceren wij opnieuw, vanaf 19 juni tot en met eind augustus, onze opfrisweken. Tijdens deze maanden lichten wij verschillende onderwerpen uit, om je kennis en zekerheid in handelen te vergroten.
  • Meerjarenplan Nederlandse Arbeidsinspectie 2023 - 2026
    Meerjarenplan Nederlandse Arbeidsinspectie 2023 - 2026
    ​Iedere vier jaar is het zover. Dan schetst de Nederlandse Arbeidsinspectie haar ambities, programma’s en activiteiten voor de komende jaren. Nu is het tijd voor het Meerjarenplan 2023-2026.
  • DE PLANNEN VAN DE NEDERLANDSE ARBEIDSINSPECTIE VOOR 2023
    De plannen van de Nederlandse Arbeidsinspectie voor 2023
    ​Gezonde, veilige en eerlijke werkomstandigheden; dat is het thema waarop wij ons bij BHV.NL focussen én waarop de Nederlandse Arbeidsinspectie zich richt.
  • Laat je inspireren voor een veilig 2023 | BHV.NL
    Laat je inspireren voor een veilig 2023
    Laat je inspireren voor een veilig 2023 door de veiligheidsaanpak van andere organisaties! 

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.