Veiligheidsbewustzijn incompany cursus

Niet alleen de BHV’er maakt het verschil bij een calamiteit of bedreigende situatie. Ook de niet-BHV’er die er vroeg bij is kan het verschil maken. Weten jouw medewerkers/collega’s hoe ze de tijd kunnen overbruggen totdat de hulpverlening er is? En hoe ze met een paar inzichten en handelingen het verschil kunnen maken voor een collega die gevaar loopt? Deze Veiligheidsbewustzijn incompany training maakt jullie organisatie nog veiliger en leert collega’s om cruciale eerste hulp te verlenen totdat de BHV’er arriveert.

Ik wil snel meer weten over


Voor wie is de Veiligheidsbewustzijn incompany cursus bedoeld?

De Veiligheidsbewustzijn incompany cursus is bedoeld voor iedereen die geen BHV’er is, maar wel in staat wil zijn om de basis BHV vaardigheden uit te voeren. Door ondersteuning te bieden aan de BHV’er draag je niet de verantwoordelijkheden, maar kun je wel tijdig ingrijpen bij een noodsituatie.
 
Na deze training zijn de medewerkers geen BHV’er, maar zijn zij wel in staat om de eerste minuten te overbruggen totdat de hulpverlening ter plaatse is. Dit is cruciaal om tijdens tijdens een calamiteit het verschil te kunnen maken.

De inhoud van de cursus

De training is erop gericht om meer (of alle) medewerkers in staat te stellen om te handelen. Waar de medewerker voorheen nooit voorbereid was op een calamiteit of met gevaar te maken heeft gehad geeft deze cursus de medewerkers inzicht en handvatten om te durven handelen. Tijdens deze training tillen we de vaardigheden en kennis op het gebied van veiligheid naar een hoger niveau. We oefenen handelingen en leren de medewerkers welke eerste stappen zij zonder de BHV’er kunnen nemen bij een calamiteit. Zo weten jouw medewerkers vóór en tijdens een calamiteit effectief en efficiënt te handelen. 
We stellen de training samen op onderwerpen die relevant zijn voor jullie eigen organisatie. De verschillende onderwerpen die onze ervaren en gecertificeerde trainers kunnen behandelen zijn:
 • Alarmering
 • Eerste hulp (waaronder reanimatie)
 • Brand
 • Bewustwording rondom veiligheid in en om het bedrijf
Waar nodig helpt de trainer vaardigheden te verbeteren en inzichten te ontwikkelen. We zorgen dat de belangrijkste BHV basisvaardigheden aan bod komen in de cursus Veiligheidsbewustzijn incompany.

Wat maakt deze training bij BHV.NL uniek?

De training Veiligheidsbewustzijn incompany is uniek omdat door andere organisaties alleen
op de BHV’er wordt gestuurd en de organisatie daardoor afhankelijk wordt van de BHV’er. Door ook andere collega’s te laten ondersteunen verklein je het risico op calamiteiten en kunnen calamiteiten die toch ontstaan beter en sneller opgelost worden. Verder zijn de volgende punten uniek bij de Veiligheidsbewustzijn incompany cursus:
 • De medewerkers leren zijn/haar rol bij calamiteiten als niet BHV’er.
 • De medewerkers leren handelingen uit te voeren bij verschillende calamiteiten die relevant zijn voor niet-BHV’ers.
 • De medewerkers krijgen inzicht in de bijdrage die hij/zij kan leveren bij een calamiteit.
 • Onze trainers zijn specialisten en ervaringsdeskundigen.

Wat is de tijdsinvestering?

De training bestaat uit een dagdeel training met verschillende modules. Je kan dit programma zelf op maat laten samenstellen. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan voor meer informatie.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte voor deze training is 16 deelnemers.

Investering

Deze cursus wordt alleen incompany of aan een groep gegeven. De prijs van de cursus is afhankelijk van het aantal deelnemers en een eventuele locatie. De cursuskosten zijn inclusief:
 • Trainer
 • Cursusmateriaal
Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de exacte cursuskosten.

Boek nu een incompany training Veiligheidsbewustzijn!

Boek nu een incompany training Veiligheidsbewustzijn en maak jouw organisatie nóg veiliger! Onze professionele trainers helpen je werknemers graag om de basis BHV vaardigheden te ontwikkelen en daarnaast de verantwoordelijkheid van de BHV’er te verlichten.
 
Na deze training kunnen jouw medewerkers:
 • Alarmeren bij een brand;
 • Onveilige situaties herkennen;
 • De ins en outs van brand;
 • Een slachtoffer benaderen;
 • Aanwijzen waar preventiemiddelen hangen in het bedrijf;
 • Actieve bloedingen stoppen tot een BHV’er aanwezig is.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.