Kinder-EHBO: EHBO aan baby's en kinderen

Kinderen zijn impulsief en soms roekeloos en overzien nog geen gevaar. Geen wonder dat bij hen de kans op ongelukjes en ongelukken groter is dan bij volwassenen. Het is nooit helemaal te voorkomen dat ze van een klimrek vallen, zich verslikken in een snoepje, zich stoten of verbranden aan een verwarming of een kop gloeiendhete thee. Als je een basis- of herhalingscursus EHBO aan baby’s en kinderen hebt gevolgd, weet je hoe je hier snel en adequaat op kunt reageren. Deze cursussen focussen zich specifiek op kinder-EHBO: hulp bieden aan baby's en kinderen bij ongelukken! 

EHBO aan baby's en kinderen cursusaanbod

EHBO basis | baby's en kinderen
Het Oranje Kruis
Vallen, verslikken, stoten of verbranden, een ongeluk bij kinderen zit in een klein hoekje. En we kunnen het nooit helemaal voorkomen. Wel kun je ervoor zorgen dat hierop snel en adequaat gereageerd. Deze incompany EHBO cursus aan baby's en kinderen voldoet aan de EHBO-eis voor beroepskrachten (Wet IKK) en is inclusief Het Oranje Kruis diploma dat EFAC dat Europees erkend is.
 
EHBO herhaling | baby's en kinderen
Het Oranje Kruis
Kennis en vaardigheden die je een tijdje niet gebruikt, hebben helaas de vervelende eigenschap snel te vervagen. En je moet er bij kinderen toch niet aan denken dat je niet meer precies weet hoe je moet handelen als er iets akeligs gebeurt. Het is daarom noodzakelijk dat je jaarlijks de herhalingscursus EHBO aan kinderen volgt. Voldoet aan de EHBO-eis (Wet IKK)
 

Voor wie zijn deze cursussen bedoeld?

Onze kinder-EHBO cursussen focussen zich op kinderdagverblijven, gastouders, TSO/BSO, leerkrachten en andere professionals die werken met kinderen. Natuurlijk kun je deze cursussen ook volgen als je bijvoorbeeld ouder of grootouder bent en meer wilt leren over EHBO aan baby's en kinderen.

Als je de basis of herhalingscursus EHBO aan baby's en kinderen van Het Oranje Kruis volgt, ontvang je bij goed gevolg Het Oranje Kruis certificaat Eerste Hulp Aan Kinderen. Het Oranje Kruis certificaat voldoet aan de EHBO-eis voor beroepskrachten (Wet IKK).
 

Voldoe aan de Wet IKK met onze EHBO-certificaten

Met het intreden van de Wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang) in 2018 zijn organisaties die kinderopvang bieden, verplicht om EHBO-gecertificeerd personeel te hebben. Op iedere locatie moet in ieder geval een volwassene aanwezig zijn die een kinder-EHBO certificaat heeft. Houdt er rekening mee dat een persoon opleiden meestal niet voldoende is. Ook wanneer deze persoon ziek is of op vakantie gaat moet er iemand aanwezig zijn die een certificaat heeft.
 
Wij zijn van mening dat iedere medewerker die zorg draagt over kinderen zou moeten weten wat te doen bij een ongeval. Dan kunnen alle medewerkers samen zorgen voor de veiligheid van de kinderen in jouw organisatie. Met kinder-EHBO cursussen van BHV.NL behaal je een erkend EHBO-certificaat waarmee je voldoet aan de Wet IKK.

Uit welke kinder-EHBO cursussen kan ik kiezen?

BHV.NL biedt twee verschillende cursussen EHBO aan baby's en kinderen aan. De EHBO cursus kinderen basis en EHBO cursus kinderen herhaling. De basiscursus is geschikt voor mensen die nog niet eerder een kinder-EHBO cursus gevolgd hebben. Tijdens deze cursus leer je alles wat je moet weten om eerste hulp te verlenen aan een baby of kind bij verschillende soorten ongelukken. Onder andere: hartstilstand, wonden, vergiftiging, allergische reacties en botbreuken. Als je de cursus met goed gevolg aflegt, ontvang je een EHBO-certificaat dat 2 jaar geldig is.
 
De herhalingscursus is gericht op het opfrissen van je kennis en vaardigheden. Deze cursus is daarom alleen geschikt als je de basiscursus al gevolgd hebt en een geldig certificaat hebt. Door deze cursus te volgen kun je je kinder-EHBO certificaat weer met 2 jaar verlengen.
 
Wij kunnen deze cursussen ook op locatie geven. Als er meer dan 6 mensen in de organisatie zijn die een kinder-EHBO cursus moeten volgen, kun je een incompany training aanvragen. We kunnen de cursus dan ook afstemmen op de specifieke behoeftes binnen jouw organisatie.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een basiscursus EHBO aan baby's en kinderen en een herhalingscursus?

De basiscursus EHBO aan kinderen en baby's is bedoeld voor mensen die nog nooit eerder een cursus EHBO aan baby's en kinderen gevolgd hebben. De herhalingscursus kun je volgen als je al een kinder-EHBO certificaat hebt en je deze wilt verlengen en je kennis wilt opfrissen.

Kunnen deze cursussen ook op locatie gegeven worden?

Ja, vanaf 6 cursisten kunnen wij deze cursussen ook op je eigen locatie verzorgen. Wij kunnen de incompany cursus dan afstemmen op de behoefte van jouw organisatie.

Hoe lang is mijn kinder-EHBO certificaat geldig?

Het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen is 2 jaar geldig. Daarna moet je een herhalingscursus volgen om het certificaat te verlengen.

Is er ook een EHBO cursus die specifiek is voor EHBO bij baby's en kinderen?

Eerste hulp verlenen aan baby's en kinderen vraagt om andere EHBO vaardigheden dan bij volwassenen. Daarom hebben we ook een specifieke kinder EHBO cursus waar je deze vaardigheden leert. 

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.