​Veranderingen Wet IKK per 1 januari 2018 van kracht

dinsdag 28 november 2017
Per 1 januari 2018 treedt de nieuwe wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang) in werking. Deze wet stelt dat het voor kinderopvang verplicht is om EHBO-gecertificeerd personeel te hebben. Met dit besluit worden de kwaliteitseisen voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, naschoolse opvang en gastouders verscherpt en zijn werkgevers verplicht om ervoor te zorgen dat er op iedere locatie tijdens openingsuren minimaal één volwassene aanwezig is die beschikt over een gecertificeerd kinder-EHBO certificaat.
Speciaal voor de wet IKK verzorgt BHV.NL de basis cursus EHBO aan baby’s en kinderen van Het Oranje Kruis. Met de cursus kinder-EHBO voldoe je aan de EHBO-eis voor beroepskrachten zoals vastgesteld door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Na goed gevolg en afronding van de cursus ontvang je een certificaat van Het Oranje Kruis dat EFAC (Europees erkend) is en waarmee je voldoet aan de IKK-norm. Deze cursus is incompany (als groepscursus) te volgen. Met deze cursus leer je eerste hulp te verlenen aan baby’s en kinderen volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis. Na het met goed gevolg afronden van deze cursus ontvang je een EFAC (Europees erkend) EHBO-certificaat van Het Oranje Kruis met een geldigheid van twee jaar.

De cursus Basis EHBO met E-learning aan Baby's en kinderen bestaat uit:
  •  Theorie: via de online leeromgeving gemiddeld 4 uur
  • 1 dagdeel praktijk (4 uur, ochtend, middag of avond). Deze cursus kan je ook op zaterdag volgen!

​Vergoeding door zorgverzekeraar

EHBO-cursussen van Het Oranje Kruis kunnen tot wel 100% door zorgverzekeraars vergoed worden omdat zij het belang van preventie - 'voorkomen is beter dan genezen' - inzien. Een vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende module(s) er zijn afgesloten. Bekijk de mogelijkheden op de website van independer.

Lees meer

  • Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls
    Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls
    In april 2024 lanceert BHV.NL een vernieuwende leermethode voor BHV-opleidingen. Het afgelopen jaar hebben we achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een BHV-leerreis en een bijbehorend nieuw leerplatform: Veiligheidsimpuls. 
  • Laat je inspireren voor 2024
    Laat je inspireren voor een veilig 2024
    Maken jullie als organisatie van bedrijfsveiligheid het goede voornemen in 2024?
  • De urgentie van veilig werken: feiten, cijfers en tips
    De urgentie van veilig werken: feiten en cijfers
    Hoe vaak komen arbeidsongevallen nu voor in Nederland? De Nederlandse arbeidsinspectie heeft dit het afgelopen jaar weer gemonitord. We nemen je in vogelvlucht mee door de cijfers.
     
  • Vandaag is het de Dag van de BHV!
    Vandaag is het de Dag van de BHV!
    De eerste maandag van november is Dag van de BHV. Een dag voor organisaties om bedrijfshulpverleners in het zonnetje te zetten en bedrijfshulpverlening onder de aandacht te brengen. BHV.NL is partner van de Dag van de BHV, en daar zijn we trots op! Zet jij de BHV’ers in jouw organisatie ook in het zonnetje vandaag?
  • BHV herhalingsprogramma 23/24
    BHV Herhalingsprogramma 23/24 vernieuwd met nieuwe scenario’s
    Elk jaar in september vernieuwen wij het BHV herhalingsprogramma. In dit nieuwsartikel lees je wat je kunt verwachten van onze BHV herhalingscursus die ook dit jaar weer in een nieuw en innovatief jasje is gestoken.
  • Opfrisweken: wat weet jij (nog) over BHV?
    Opfrisweken: wat weet jij (nog) over BHV?
    Jaarlijks je kennis blijven bijhouden en vergroten is, zeker op gebied van veiligheid, erg van belang. Hierom lanceren wij opnieuw, vanaf 19 juni tot en met eind augustus, onze opfrisweken. Tijdens deze maanden lichten wij verschillende onderwerpen uit, om je kennis en zekerheid in handelen te vergroten.
  • Meerjarenplan Nederlandse Arbeidsinspectie 2023 - 2026
    Meerjarenplan Nederlandse Arbeidsinspectie 2023 - 2026
    ​Iedere vier jaar is het zover. Dan schetst de Nederlandse Arbeidsinspectie haar ambities, programma’s en activiteiten voor de komende jaren. Nu is het tijd voor het Meerjarenplan 2023-2026.
  • DE PLANNEN VAN DE NEDERLANDSE ARBEIDSINSPECTIE VOOR 2023
    De plannen van de Nederlandse Arbeidsinspectie voor 2023
    ​Gezonde, veilige en eerlijke werkomstandigheden; dat is het thema waarop wij ons bij BHV.NL focussen én waarop de Nederlandse Arbeidsinspectie zich richt.
  • Laat je inspireren voor een veilig 2023 | BHV.NL
    Laat je inspireren voor een veilig 2023
    Laat je inspireren voor een veilig 2023 door de veiligheidsaanpak van andere organisaties! 

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.