Cursus reanimatie en AED

Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Dat kan overal gebeuren, ook op het werk. Hoe eerder het slachtoffer wordt gereanimeerd, hoe beter de overlevingskansen. Iedere minuut telt. Door een reanimatie binnen 6 minuten stijgen de overlevingskansen van 10% naar 50-70%*. Extra belangrijk dus dat medewerkers binnen jouw organisatie kunnen reanimeren in geval van nood. In deze workshop leren wij jouw medewerkers reanimeren (ook met toepassing van de AED). 

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan vaststellen of er sprake is acuut hartfalen waardoor een circulatiestilstand ontstaat. Is er sprake van een verstoring van het hartritme dan kun je het hart – indien de AED het aangeeft –  één of meerdere krachtige stroomstoten geven om het normale hartritme terug te brengen. 
 
TIP! De AED cursus kan je goed combineren met bijvoorbeeld een workshop ziektebeelden.
De workshop is los te volgen, maar ook in te zetten als onderdeel van een modulaire training. Wij kunnen deze workshop bij jouw organisatie op locatie verzorgen.

Bekijk deze pagina in het Engels.
Combineer met andere modules
Stel je eigen trainingsdag samen

Inhoud AED en Reanimatie cursus

Tijdens de cursus leren jouw medewerkers in 2,5 uur hoe ze iemand kunnen reanimeren. Ook leren ze hoe ze moeten omgaan met een AED bij een reanimatie. Je voert tijdens de workshop praktische oefeningen uit op een oefenpop en oefent daarnaast met het gebruik van een AED. Dit alles onder begeleiding van één van onze 55 ervaren trainers. 

Tijdens de workshop komt het volgende aan bod:
  • Diagnostiek: hoe herken je een hartstilstand of circulatiestilstand? En wanneer start je met een reanimatie? 
  • ​De stappen van een reanimatie en de werking hiervan in het lichaam. 
  • AED reanimatie: hoe werkt een AED, hoe sluit je deze aan en hoe bedien je een AED? 
  • De niet-reanimeren verklaring: wat is het en hoe handel je als hulpverlener? 
  • Burgerhulpverlening 
  • Hulpmiddelen 

Voor wie is de AED en Reanimatie cursus bestemd?

De workshop is bedoeld voor medewerkers die willen leren reanimeren (met gebruik van een AED) om zo de overlevingskansen van een slachtoffer met een hartstilstand te vergroten. Dit kan een BHV’er zijn, maar je kan er als organisatie ook voor kiezen om meer medewerkers te laten opleiden. Voorkennis is niet nodig. Wel moet je fysiek en mentaal in staat zijn om hulp te verlenen. 

Wil je dat medewerkers naast reanimeren ook leren hoe ze andere levensreddende en niet-levensreddende handelingen uitvoeren? Dan is een EHBO-cursus wellicht een betere keuze. Lees hier meer over onze EHBO-cursus.

Tijdsinvestering

De training duurt ongeveer 2,5 uur.

Wat levert het op?

Na afloop van de Cursus Reanimatie en AED kunnen jouw medewerkers op een adequate manier eerste hulpverlenen bij een hartstilstand. Na afloop ontvangen medewerkers een Reanimatie en AED certificaat als bewijs van deelname.

Inclusief

Deze workshop is inclusief cursusmateriaal (zoals pop om mee te oefenen). 

Modulair trainen

Deze workshop kunnen we inzetten als een modulaire training. Door middel van modulair trainen kunnen we een cursus volledig laten aansluiten bij de risico’s van jouw organisatie. Je kiest namelijk zelf de onderwerpen/modules die voor jouw organisatie relevant zijn en daarmee stellen we de cursusdag samen. Zo bepaal je dus zelf de inhoud van de training en kun je erop vertrouwen dat de training altijd aansluit bij de werkpraktijk van jouw medewerkers.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.