Samenwerken loont!

Hoe verleen je zo snel en zo goed mogelijk hulp aan een of meerdere slachtoffers en hoe werk je daarbij zo goed mogelijk samen? Hoe voorkom je dat iedereen naar elkaar blijft kijken en mensen te laat in actie komen? Wie neemt de leiding en zorgt dat ook de anderen doen wat ze moeten doen?
Het antwoord is simpel: ga gezamenlijk trainen en oefenen. Want alleen dan raak je zo op elkaar ingespeeld dat je elkaar in noodsituaties feilloos weet te vinden.
En dat is geen overbodige luxe. Integendeel: samen trainen is hard nodig. Want of je nu met elkaar in een winkelstraat zit of in een bedrijfsverzamelgebouw en hoe ver de soorten dienstverlening soms ook uit elkaar liggen: jullie zijn samen verantwoordelijk voor de veiligheid van de medewerkers, bezoekers en klanten.
 
Veiligheid en bedrijfshulpverlening zijn verantwoordelijkheden die je met elkaar deelt. Want elke dag kan er namelijk wel iets gebeuren. Ongelukken, ongevallen, er kan brand uitbreken waardoor er direct ontruimd moet worden. Klanten kunnen onwel worden of misschien zelfs een hartinfarct krijgen. Het is dan letterlijk van levensbelang dat iedereen weet wat hij moet doen en wie hij moet alarmeren om ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk een of meer hulpverleners ter plaatse zijn.

Samenwerken heeft alleen maar voordelen

Op wat voor manier jullie ook samenwerken of ‘samenwonen’, voor de bedrijfsnoodorganisatie zul je zaken met elkaar moeten afspreken en samenwerken. Je zit tenslotte onder hetzelfde dak of in dezelfde straat en als zich een calamiteit voordoet, kun je niet naar de ander wijzen maar moet je het met elkaar oppakken.  Samenwerken heeft alleen maar voordelen: met elkaar weet je meer. Er zijn simpelweg ook meer BHV’ers beschikbaar, en dat is zeker bij ontruimingen of geweld en vandalisme erg prettig. Je voelt je met elkaar verantwoordelijk, en houdt elkaar scherp. Je helpt elkaar. En alleen al de wetenschap dat je in geval van calamiteiten op elkaar kunt terugvallen, maakt dat je je veel steviger en zekerder voelt.

Samenwerken begint met samen trainen

Een optimale samenwerking begint met samen trainen. Samen trainen bevordert de communicatie en het begrip voor elkaar, jullie oefenen met en leren van elkaar, en stellen een gezamenlijk BHV-beleid op. Doordat jullie allemaal dezelfde training doen, weten jullie heel goed wat je aan elkaar hebt en kunnen jullie elkaar blindelings vinden. En dat is een niet te onderschatten voordeel in situaties waarin het er echt op aankomt.

Daar komt nog bij dat samen trainen aanmerkelijk goedkoper is. Een voordeel dat kan oplopen tot wel 35% per deelnemer.
 
Wil je zes of meer mensen opleiden? Dan zijn onze incompany trainingen interessant. Onze docenten komen naar jouw locatie, of naar een door jou geregelde locatie, om de groepscursus te verzorgen. Als je dat wilt, regelen wij een locatie voor je. Deze cursussen kunnen we eventueel aanvullen met workshops, scenario oefeningen en ontruimingsoefeningen, uiteraard afhankelijk van wat bij jullie nodig en wenselijk is.

Meer weten over onze incompany trainingen?

Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek of vraag een vrijblijvende offerte aan. We helpen je graag!

Lees meer

 • Kerstboom op kantoor? Zo hou je het veilig!
  Kerstboom op kantoor? Zo hou je het veilig!
 • taken en verantwoordelijkheden van een BHV'er
  taken en verantwoordelijkheden van een BHV'er
  Een goed georganiseerde bedrijfsnoodorganisatie is sterk afhankelijk van de kennis en kunde van de BHV’ers in een organisatie. 
 • scenario's waar je als BHV'er op voorbereid bent
  scenario's waar je als BHV'er op voorbereid bent
  BHV’er ben je niet alleen op je werk voor de veiligheid van je collega’s, maar ook privé is het relevant om BHV-kennis te hebben en te weten hoe je moet handelen. Want je wilt toch niet machteloos moeten toekijken als iemand in jouw omgeving iets overkomt? 
 • De reden waarom je BHV'er wil worden!
  De reden waarom je BHV'er wil worden!
  Bedrijven zijn verplicht om de veiligheid te waarborgen en bedrijfshulpverlening goed geregeld te hebben. Om deze reden is een organisatie altijd blij met een medewerker die BHV’er wil worden want dan voldoet zij aan de wettelijke verplichting. Maar 
 • De werking van het BHV-team
  De werking van het BHV-team
  BHV’ers zijn opgeleid om te handelen in geval van calamiteiten, maar opleiden alleen is niet voldoende. Hoe zorg je nou voor een goed werkend, op elkaar ingespeeld en actief en betrokken BHV-team? 
 • BHV: dat wil je toch geregeld hebben?
  BHV: dat wil je toch geregeld hebben?
  Wij vinden het de normaalste zaak van de wereld dat veiligheid voor je werknemers, bezoekers en klanten goed geregeld is, omdat wij hier dagelijks mee bezig zijn. Helaas merken wij dat er nog veel onduidelijkheid is over welke verplichtingen je als organisatie hebt.
 • BHVer worden als je al EHBOer bent?
  BHVer worden als je al EHBOer bent?
  Heb je al een EHBO-diploma op zak en word je ook verantwoordelijk voor het ontruimen van je organisatie bij calamiteiten en het blussen van een beginnende brand? Volg dan een BHV-cursus Brand en Ontruiming en word allround BHV’er!   
 • Werken tijdens een hittegolf
  Werken tijdens een hittegolf
  Extreme hitte! Het werken in een te warme omgeving heeft invloed op onze werkprestaties en op onze gezondheid. Met onderstaande tips kunnen jij en je werknemers en/of collega’s deze hinder voor zijn of beperken tot een werkbare situatie.
 • Week van de teek
  Week van de teek
  Elk jaar krijgen mensen in Nederland ruim een miljoen tekenbeten! Lees snel onze tips over hoe je een tekenbeet voorkomt en wat je kan doen als je gebeten bent.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen