Ontdek: Modulair trainen

Met modulair trainen stellen we met losse modules we een cursusdag samen die past bij de risico's van jouw organisatie. Zo kies je zelf waar je jouw BHV cursus mee combineert. Misschien is dat een ontruimingsoefening of kies je voor een module omgaan met ongewenst gedrag? Lees hieronder alles wat je over modulair trainen wilt weten. 
 

modulair trainen, voor ieder budget

Wil je meer weten over modulair trainen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 024 - 3730977 of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Wij helpen je graag verder.
Adviesgesprek aanvragen
Vrijblijvend advies over modulair trainen

​Wat is modulair trainen?

‘Modulair trainen is een nieuwe manier van trainen waarbij we samen een selectie maken van de onderwerpen die voor jouw organisatie relevant zijn. De incompany training wordt niet als standaard training aangeboden maar als losse modules. De lesstof is beter behapbaar, en belangrijker nog: je volgt alleen die modules die bij jouw organisatie passen. En dat is voor de ene organisatie anders dan voor de andere. Werk je op een kinderdagverblijf, dan komt het nog wel eens voor dat de peuters een knikkertje in hun neus stoppen, terwijl je in de industrie eerder te maken krijgt met een beknelling en je bij een zorginstelling een grote uitdaging hebt om een afdeling of gebouw te ontruimen bij een calamiteit. Het is fijn als daar in de training rekening mee gehouden wordt. 

Bijkomend voordeel is dat je de training gemakkelijk kan uitbreiden met een scenario- of ontruimingsoefening (diverse fases) of de inzet van ons mobiel trainingscentrum. Zo zorg je voor een actief en betrokken BHV-team! Het is daarnaast mogelijk om modules als omgaan met ongewenst gedrag of bijvoorbeeld agressie toe te voegen.

​Wat is het voordeel van modulair trainen?

Het grote voordeel van modulair trainen is dat je de inhoud van de training kunt aanpassen aan wat voor jouw organisatie relevant is. Samen selecteren we de modules waarmee je jouw medewerkers opleidt voor de rest-risico’s van je eigen organisatie en wij trainen ze op zaken die jij belangrijk acht. BHV.NL ondersteunt en adviseert je bij het samenstellen van het lesprogramma.

Voor wie is modulair trainen bedoeld?

Modulair trainen is speciaal ontwikkeld voor die klanten die specifiek willen trainen op onderwerpen die binnen hun organisatie belangrijk zijn. Klanten die de meerwaarde zien van maatwerk. Die met het brancheteam en de docent van BHV.NL willen nadenken over welke onderwerpen zo relevant zijn dat er speciale modules voor gevolgd moeten worden.’

Hoe krijg ik als klant een cursus ‘op maat’?

Dat is eigenlijk heel simpel:
  • Bel met 024 – 3730977 en geef aan dat je interesse hebt in modulair trainen. 
  • Vul een offerteformulier in en vermeld dat je interesse hebt in modulair trainen.
  • Vraag een adviesgesprek aan en vermeld dat je interesse hebt in modulair trainen.
  • Geef tijdens een gesprek met een van onze accountmanagers, docenten of brancheadviseurs aan dat je interesse hebt in modulair trainen.
Naar aanleiding van jouw interesse in modulair trainen neemt een brancheadviseur contact met je op. In het gesprek informeren wij naar de specifieke wensen en behoeften van jouw organisatie en geven wij jou vanuit onze branchekennis en onze kennis over jouw organisatie gericht advies. Samen besluiten we welke modules aansluiten op jouw organisatie. Op basis daarvan stellen we een programma samen waarin de leerdoelen van de cursisten staan beschreven.

​Is modulair trainen duurder dan een standaard training?

‘Nee, branchegerichte- en modulaire trainingen zijn niet duurder dan een standaard incompany training. Maar wel veel effectiever. De prijs van de training wordt bepaald aan de hand van de tijd die staat voor de modules en de keuzes die jij als klant maakt. Hierover informeren wij je tijdens het gesprek en na het samenstellen van het lesplan brengen wij altijd eerst een offerte uit.

​Meer weten over modulair trainen in jullie organisatie?

Bel met 024 – 3730977, vraag een vrijblijvend offerte- of adviesgesprek aan.
We denken graag met je mee.

Daarom BHV.NL

Het is belangrijk dat niet alleen jij, maar ook je collega's, patiënten, leerlingen en/of bezoekers zich veilig voelen in jouw organisatie en dat jouw veiligheidsorganisatie in actie komt als het erop aan komt. Niet alleen in fysieke noodsituaties, maar ook bijvoorbeeld als discussies dreigen te escaleren en er sprake is van ongewenst, agressief gedrag. Bij BHV.NL hebben wij oog voor wat jij nodig hebt om de veiligheid en bedrijfscontinuïteit in jouw organisatie te waarborgen. 

Lees meer

  • Efficiënt bezig zijn met reanimatie, ontruimen en veiligheidsbewustzijn
    Inloopsessies: Efficiënt bezig zijn met veiligheid
    In veel bedrijven, vooral in sectoren zoals de zorg, onderwijs, industrie en logistiek, is het moeilijk om tijd vrij te maken voor BHV-trainingen door de drukte en personeelskrapte. Maar veiligheid mag nooit komen te vervallen. Ongevallen kunnen grote gevolgen hebben, zowel voor de gezondheid van medewerkers als voor de werking van het bedrijf. Het is daarom belangrijk dat medewerkers goed getraind blijven in veiligheidsmaatregelen, zelfs wanneer het lastig is om lang van de werkvloer af te zijn. Inloopsessies zijn de oplossing: korte, flexibele trainingen die weinig tijd kosten en toch effectief zijn. 
  • Wat levert doorgroeien als BHV’er jou persoonlijk op?
    Wat levert doorgroeien als BHV’er jou persoonlijk op?
    Als BHV'er speel je een belangrijke rol in de veiligheid van een organisatie. Je bent er in noodgevallen om hulp te bieden, maar de kennis die je opdoet kan je ook helpen om door te groeien naar andere veiligheidsfuncties. Je bent namelijk nooit uitgeleerd! Wij leggen je uit hoe je je verder kan ontwikkelen binnen de bedrijfsnoodorganisatie.
  • Test je EHBO kennis! | BHV.NL
    Test je EHBO kennis!
    Hoe goed is jouw kennis over de verschillende verbandsoorten? Weet jij wat je moet doen als iemand getroffen is door elektriciteit en niet meer bij kennis is? Doe onze test!
  • Survivalgids voor BHV'ers
    Survivalgids voor BHV'ers
    Bedrijfshulpverlening is geen gemakkelijke taak. Het vereist moed, kennis en de bereidheid om verantwoordelijkheid te nemen wanneer elke seconde telt. Wij realiseren ons dat deze rol extra inspanning en toewijding van jou vraagt, bovenop je reguliere werkzaamheden. Daarom willen we je niet alleen bedanken voor je huidige inzet, maar je ook ondersteunen in je continue groei en ontwikkeling in deze cruciale functie.
  • Ploegleider versus coördinator: wie doet wat precies?
    Ploegleider versus coördinator: wie doet wat precies?
    Een BHV-organisatie bestaat vaak uit meerdere rollen. Zo heb je naast de BHV’ers en een Hoofd-BHV, ook een coördinator en ploegleider. Maar wat is nu precies het verschil tussen die twee? Tijd om de taken en verantwoordelijkheden op een rijtje te zetten. Zo kun je meteen checken of dit iets voor jou is!
  • Taken & verantwoordelijkheden van de verschillende rollen binnen de bedrijfsnoodorganisatie
    Taken & verantwoordelijkheden binnen de bedrijfsnoodorganisatie
    De bedrijfsnoodorganisatie bestaat uit een team van medewerkers die zich graag inzetten voor de veiligheid
    van de organisatie. Dit houdt in de preventie van bedrijfsongevallen, het coördineren van een ontruiming, het
    verzorgen van essentiële communicatie tijdens noodsituaties en adequaat reageren bij ongevallen. Om dit alles effectief te organiseren zijn er verschillende rollen met specifieke verantwoordelijkheden vastgesteld. Die zijn noodzakelijk voor een goed functionerende bedrijfsnoodorganisatie en een optimale samenwerking van het
    team, medewerkers en eventuele hulpdiensten.
  • 5 tips voor het werven van BHV’ers intern
    5 tips voor het werven van BHV’ers intern
    Als werkgever wil je de BHV-organisatie goed op orde hebben. Dat is tenslotte jouw verantwoordelijkheid. Bovendien wil je dat medewerkers en bezoekers veilig zijn, ook in het geval van een calamiteit. Denk aan een ongeval, brand of iemand die onwel wordt. Om in die allereerste cruciale minuten accuraat op te treden, heb je bedrijfshulpverleners (BHV’ers) nodig. Maar, hoe motiveer je collega’s om die rol op zich te nemen? Een uitdaging waarmee veel bedrijven worstelen. Wij delen tips! 
  • hesjes bhv
    Hesjes voor de bedrijfsnoodorganisatie: Hoe zit dat?
    Bedrijfshulpverlening is een belangrijk onderdeel van de veiligheid op de werkvloer in Nederland. (Hoofd-)BHV’er, en ploegleiders en zijn getrainde medewerkers die bij een noodsituatie zoals brand, ontruiming, of een medisch incident, direct kunnen ingrijpen om de veiligheid van andere werknemers te waarborgen. Een belangrijk aspect van de herkenbaarheid en effectiviteit van de bedrijfsnoodorganisatie is het dragen van een hesje in een specifieke kleur. In dit artikel beschrijven we de kleuren van hesjes, wat er precies verplicht is, en welke kleur geassocieerd wordt met verschillende rollen binnen de bedrijfsnoodorganisatie.
     
  • 10x handige hulpmiddelen voor BHV-teams bij een ontruiming
    10x handige hulpmiddelen voor BHV-teams bij een ontruiming
    Whoooop. Het alarm in het bedrijfspand gaat loeiend af. Tijd voor de getrainde BHV’ers om te gaan ontruimen. De slow whoop, noodverlichting, vluchtwegaanduiding en verzamelplaats zijn meestal wel aanwezig. Maar wist je dat er nog meer handige hulpmiddelen zijn die de taak van BHV’ers tijdens een ontruiming een stuk makkelijker maken? We delen ze hier met je!

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.