Ontdek: Modulair trainen

Met modulair trainen stellen we met losse modules we een cursusdag samen die past bij de risico's van jouw organisatie. Zo kies je zelf waar je jouw BHV cursus mee combineert. Misschien is dat een ontruimingsoefening of kies je voor een module omgaan met ongewenst gedrag? Lees hieronder alles wat je over modulair trainen wilt weten. 
 

modulair trainen, voor ieder budget

Wil je meer weten over modulair trainen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 024 - 3730977 of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Wij helpen je graag verder.
Adviesgesprek aanvragen
Vrijblijvend advies over modulair trainen

​Wat is modulair trainen?

‘Modulair trainen is een nieuwe manier van trainen waarbij we samen een selectie maken van de onderwerpen die voor jouw organisatie relevant zijn. De incompany training wordt niet als standaard training aangeboden maar als losse modules. De lesstof is beter behapbaar, en belangrijker nog: je volgt alleen die modules die bij jouw organisatie passen. En dat is voor de ene organisatie anders dan voor de andere. Werk je op een kinderdagverblijf, dan komt het nog wel eens voor dat de peuters een knikkertje in hun neus stoppen, terwijl je in de industrie eerder te maken krijgt met een beknelling en je bij een zorginstelling een grote uitdaging hebt om een afdeling of gebouw te ontruimen bij een calamiteit. Het is fijn als daar in de training rekening mee gehouden wordt. 

Bijkomend voordeel is dat je de training gemakkelijk kan uitbreiden met een scenario- of ontruimingsoefening (diverse fases) of de inzet van ons mobiel trainingscentrum. Zo zorg je voor een actief en betrokken BHV-team! Het is daarnaast mogelijk om modules als omgaan met ongewenst gedrag of bijvoorbeeld agressie toe te voegen.

​Wat is het voordeel van modulair trainen?

Het grote voordeel van modulair trainen is dat je de inhoud van de training kunt aanpassen aan wat voor jouw organisatie relevant is. Samen selecteren we de modules waarmee je jouw medewerkers opleidt voor de rest-risico’s van je eigen organisatie en wij trainen ze op zaken die jij belangrijk acht. BHV.NL ondersteunt en adviseert je bij het samenstellen van het lesprogramma.

Voor wie is modulair trainen bedoeld?

Modulair trainen is speciaal ontwikkeld voor die klanten die specifiek willen trainen op onderwerpen die binnen hun organisatie belangrijk zijn. Klanten die de meerwaarde zien van maatwerk. Die met het brancheteam en de docent van BHV.NL willen nadenken over welke onderwerpen zo relevant zijn dat er speciale modules voor gevolgd moeten worden.’

Hoe krijg ik als klant een cursus ‘op maat’?

Dat is eigenlijk heel simpel:
  • Bel met 024 – 3730977 en geef aan dat je interesse hebt in modulair trainen. 
  • Vul een offerteformulier in en vermeld dat je interesse hebt in modulair trainen.
  • Vraag een adviesgesprek aan en vermeld dat je interesse hebt in modulair trainen.
  • Geef tijdens een gesprek met een van onze accountmanagers, docenten of brancheadviseurs aan dat je interesse hebt in modulair trainen.
Naar aanleiding van jouw interesse in modulair trainen neemt een brancheadviseur contact met je op. In het gesprek informeren wij naar de specifieke wensen en behoeften van jouw organisatie en geven wij jou vanuit onze branchekennis en onze kennis over jouw organisatie gericht advies. Samen besluiten we welke modules aansluiten op jouw organisatie. Op basis daarvan stellen we een programma samen waarin de leerdoelen van de cursisten staan beschreven.

​Is modulair trainen duurder dan een standaard training?

‘Nee, branchegerichte- en modulaire trainingen zijn niet duurder dan een standaard incompany training. Maar wel veel effectiever. De prijs van de training wordt bepaald aan de hand van de tijd die staat voor de modules en de keuzes die jij als klant maakt. Hierover informeren wij je tijdens het gesprek en na het samenstellen van het lesplan brengen wij altijd eerst een offerte uit.

​Meer weten over modulair trainen in jullie organisatie?

Bel met 024 – 3730977, vraag een vrijblijvend offerte- of adviesgesprek aan.
We denken graag met je mee.

Daarom BHV.NL

Het is belangrijk dat niet alleen jij, maar ook je collega's, patiënten, leerlingen en/of bezoekers zich veilig voelen in jouw organisatie en dat jouw veiligheidsorganisatie in actie komt als het erop aan komt. Niet alleen in fysieke noodsituaties, maar ook bijvoorbeeld als discussies dreigen te escaleren en er sprake is van ongewenst, agressief gedrag. Bij BHV.NL hebben wij oog voor wat jij nodig hebt om de veiligheid en bedrijfscontinuïteit in jouw organisatie te waarborgen. 

Lees meer

  • Als bhv’er maak jij het verschil, ook thuis en onderweg!
    Als bhv’er maak jij het verschil, ook thuis en onderweg!
    In dit artikel nemen we je mee in vier situaties buiten werk waarin jouw BHV vaardigheden van onschatbare waarde zijn.
  • Waarom bhv jouw beste goede voornemen is!
    Waarom bhv jouw beste goede voornemen is!
    Verrassingen zijn onvermijdelijk, maar met de juiste voorbereiding sta jij altijd stevig in je schoenen. Ontdek in dit artikel waarom BHV jouw goede voornemen zou moeten zijn voor 2024.
  • 5 inspirerende manieren om aan de slag te gaan met BHV
    Ter inspiratie: 5 manieren om aan de slag te gaan met BHV
    Wil je in jouw organisatie aan de slag met BHV omdat je veiligheid een belangrijk thema vindt, maar weet je niet hoe? Of besteed je al regelmatig aandacht aan dit waardevolle onderwerp en ben je op zoek naar ideeën voor de afwisseling? Dan is dit artikel voor jou. Hier vind je namelijk 5 manieren om op een leuke én effectieve manier aan de slag te gaan met BHV in jouw organisatie. Ter inspiratie!
  • Een efficiënt en goed georganiseerd BHV-team? Oefen samen!
    Een efficiënt en goed georganiseerd BHV-team? Oefen samen!
    Een goed georganiseerde bedrijfsnoodorganisatie is onmisbaar bij het waarborgen van de veiligheid binnen een bedrijf. Ben jij als BHV’er, ploegleider, coördinator of hoofd BHV verantwoordelijk voor een veilige werkvloer? Dan weet je hoe belangrijk het is dat in noodsituaties BHV’ers blindelings op elkaar kunnen vertrouwen en het team als een geoliede machine functioneert. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Door samen te oefenen.  
  • Veiligheid in het voortgezet onderwijs: De prioriteiten
    Veiligheid in het voortgezet onderwijs: De prioriteiten
    Het voortgezet onderwijs is een belangrijke fase in het leven van jongeren, waarin ze niet alleen academische vaardigheden ontwikkelen, maar ook hun identiteit vormgeven en sociale interacties aangaan. In hoeverre heb jij nagedacht over de verschillende aspecten van veiligheid op een middelbare school? Organiseer veiligheidstrainingen en zorg ervoor dat leerlingen en personeel vertrouwd raken met de noodprocedures. In dit artikel lichten we verschillenden vormen van veiligheid op school toe, om je te helpen ervoor te zorgen dat jouw school veilig is en blijft.
  • Waarom ontruimingsoefeningen nodig zijn in woonzorglocaties
    Waarom ontruimingsoefeningen belangrijk zijn in woonzorgcentra
    Woonzorglocaties bieden een thuisbasis aan verschillende doelgroepen, waar zorg en ondersteuning centraal staan. Met liefdevolle aandacht zorgen de medewerkers voor ouderen met verschillende zorgbehoeften, mensen met psychische aandoeningen, en hen die in de laatste fase van hun leven palliatieve zorg nodig hebben. Wat doe je als er brand uitbreekt in je woonzorglocatie? 112 bellen natuurlijk en de bewoners in veiligheid brengen. Maar hoe doe je dat snel en effectief? Bereid je organisatie goed voor op zo’n situatie en oefen een ontruiming regelmatig.
  • Een blik op bedrijfsveiligheid in de toekomst
    Een blik op bedrijfsveiligheid in de toekomst
    Wil je in de dynamische en complexe wereld van werk proactief kunnen reageren op veranderingen op het gebied van veiligheid? Ervoor zorgen dat jouw organisatie blijft voldoen aan de verplichtingen en dat het plan van aanpak up-to-date is? Dan is het belangrijk om te weten wat de toekomst brengt. In dit artikel zetten we mogelijke toekomstige ontwikkelingen die invloed kunnen hebben op de veiligheid op een rij.
  • Veiligheid blijvend op de agenda: in vijf stappen op weg naar jullie veiligheidsambitie
    Veiligheid blijvend op de agenda: in vijf stappen op weg naar jullie veiligheidsambitie
    Wil je ook een stap verderzetten en met een gedegen plan veiligheid nog meer op de kaart zetten in jouw organisatie? In dit artikel leggen we uit hoe je in vijf stappen aan de slag gaat met het behalen van jullie veiligheidsambities.
  • Een veilige onboarding: aandacht voor veiligheid op de werkvloer
    8 tips voor een veilige onboarding: aandacht voor veiligheid op de werkvloer
    Veel mensen vinden het spannend, die eerste werkdag bij een nieuwe werkgever. Om ervoor te zorgen dat nieuwe collega’s zich snel thuis voelen, de organisatie leren kennen en hun werk goed kunnen uitvoeren, organiseren steeds meer bedrijven een ‘onboarding’. Eén belangrijk onderwerp wordt tijdens deze dag echter vaak vergeten: veiligheid. Zowel fysiek als mentaal. Zorgen voor goede voorlichting is niet alleen verplicht, maar ook essentieel om een veilige en gezonde werkvloer te waarborgen. Breng veilig werken dus vanaf dag 1 onder de aandacht! 

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.