Samen zorgen voor veiligheid


De zorgsector is een dynamische omgeving waarin diverse risico's en uitdagingen voorkomen. Het organiseren van bedrijfsveiligheid is essentieel om de kwaliteit van de zorg te waarborgen, patiënten te beschermen en het welzijn van zorgverleners te bevorderen.
 
Door risico's te identificeren, veiligheidsmaatregelen te implementeren en effectief te trainen, kunnen zorginstellingen een veilige omgeving bieden waarin optimale zorg wordt verleend.
 
Kunnen wij je helpen bij het vergroten van de veiligheid van jouw zorginstelling? Al onze producten en programma’s kunnen worden toegepast op de zorg, en onze trainers hebben ruime ervaring met het opleiden van professionals uit deze sector.
Woonzorg
In de verzorgingshuizen, woonzorgcentra en verpleeghuizen is o.a. brandveiligheid en het oefenen van ontruimingen van cruciaal belang omdat er onder de bewoners vaak ook minder validen aanwezig zijn.  Lees meer over woonzorg.
 
Ziekenhuizen
Ziekenhuizen zijn complexe organisaties waar vaak veel medewerkers, patiënten en bezoekers aanwezig zijn. Het trainen van zorgprofessionals vraagt vaak om maatwerk waardoor modulair trainen een goede oplossing kan zijn. Wij hebben ook ervaring met aanbestedingstrajecten. 
Apotheken
Naast sociale veiligheid, is bedrijfsveiligheid in apotheken van groot belang. Onze trainers kunnen scenario’s bedenken van situaties die zich in de wachtruimte en aan de balie voor kunnen doen. Bekijk de BHV-cursus voor zorgmedewerkers.
 
Fysiotherapie
In de bewegingstherapie hebben professionals vaak lichamelijk contact met patiënten die fysieke klachten en ongemak ervaren. Veiligheidstrainingen kunnen van pas komen, maar vergeet ook zeker de bedrijfsveiligheid niet. 
 
Huisartsen
Bij de huisarts komen allerlei verschillende mensen. Naast dat er wel eens ongewenst gedrag vertoond wordt, is het ook belangrijk dat er altijd BHV’ers in het pand aanwezig zijn in het geval van calamiteiten zoals brand of dreiging. Lees meer over onze cursussen.
 
Mondzorg
Niet iedereen gaat even graag naar de tandarts. Sommige mensen vinden het zelfs zo spannend dat ze bijvoorbeeld flauwvallen of erg gestrest en emotioneel zijn. Hoe ga je hier aan mondzorgprofessional dan mee om? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Fysieke veiligheid

Speciaal voor medewerkers in de zorgbranche hebben wij de cursus 'BHV Basis Zorg' ontwikkeld. Hier komen de basisvaardigheden van EHBO, brandbestrijding en ontruiming aan de orde. 

Sociale veiligheid

Helaas komt grensoverschrijdend gedrag in de zorg regelmatig voor. Denk aan verbale of fysieke agressie, (seksuele) intimidatie, intimidatie of bedreiging. Ook hier hebben we een speciale cursus voor ontwikkeld. 

Maatwerk

Wil je volledig risicogericht trainen? Dat kan door modulair te trainen. Dan stellen wij een passend programma samen aan de hand van de risicoanalyse zodat we jouw zorginstelling zo veilig mogelijk kunnen maken.

 

de Veiligheidsambitie van jouw organisatie

JOUW WENSEN + ONZE KENNIS = JOUW VEILIGHEIDSPROGRAMMA OP MAAT 
 

Naast onze basisopleidingen voor de inrichting van jullie bedrijfsnoodorganisatie hebben we verschillende unieke bouwstenen. Hiermee kan je opleidingen uitbreiden of een programma op maat samenstellen. Zo bepaal jij zelf op welke risico’s jij de nadruk legt. Dit leggen wij vast in het veiligheidsambitieplan, jouw stappenplan om te werken aan de veiligheid in jouw organisatie!

 

Downloads & artikelen

Klantcase Zorggroep
Ter Weel
Ongewenst gedrag
in ziekenhuizen 
Veiligheids-
checklist 


 
Feiten & cijfers
zorgsector 

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.