BIJ BHV.NL STAAN JOUW VEILIGHEIDSAMBITIES CENTRAAL

BHV.NL® heeft een risicogerichte aanpak. Dat betekent dat we niet alleen kijken naar wat er wettelijk verplicht is, maar vooral naar de risico’s van jouw organisatie en jullie veiligheidsambitie. Bedrijfshulpverlening wordt daardoor steeds meer onderdeel van een integraal veiligheidsbeleid. We vertellen je graag meer over onze aanpak.

We brengen jouw risico’s en ambities in kaart

Allereerst brengt één van onze veiligheidsexperts jullie risico’s en ambities in kaart. Dit gebeurd op basis van een uitgebreide intake en bijvoorbeeld jullie RI&E en bedrijfsnoodplan. Ook kijken we naar incidenten en calamiteiten uit het verleden. Het is goed om te weten dat het bij het in kaart brengen van deze risico’s en ambities gaat om de organisatie als geheel. 
 
Het gaat dus niet alleen om bedrijfshulpverlening. We kijken ook naar de veiligheidscultuur binnen de organisatie. Zo kan het zijn dat jullie bedrijfsnoodorganisatie wel goed is ingeregeld, maar dat de veiligheidscultuur nog niet optimaal is. Een middel dat wij hiervoor gebruiken is de een BHVscan. Op deze manier krijgen we inzicht in de huidige situatie en hebben we een duidelijk uitgangspunt (een 0-meting). Vervolgens bepalen we samen de gewenste situatie. Welke interventies zijn er nodig en hoe moeten die eruit zien? Denk aan BHV-cursussen, ontruimingsoefeningen of bijvoorbeeld de inzet van BHVcontinu.

We zetten passende interventies in

Samen stellen we een stappenplan op om tot deze gewenste situatie te komen. Soms is dit op korte termijn haalbaar, maar dit kan ook over meerdere jaren verspreid worden. Aan de hand van dit stappenplan gaan we concreet aan de slag met een plan om jouw organisatie veiliger te maken. We bepalen de (langere termijn) doelen voor jouw organisatie en stellen de leerdoelen van jouw BHV’ers vast. Deze leerdoelen vormen de leidraad van de interventies. Zo zorgen we er samen voor dat jouw BHV’ers tot de juiste combinatie van kennis, houding,  vaardigheden en inzichten komen om te kunnen handelen binnen jouw organisatie!

> Wist je dat je door BHV.NL een BHV Competentiescan uit kan laten voeren? Deze scan geeft inzicht in de huidige kennis en competenties van jouw BHV'ers. Zo wordt gelijk duidelijk waar mogelijke aanscherpingen in kennis en competenties nodig zijn. 

Evalueren & bijsturen

Om ervoor te zorgen dat we altijd aansluiten bij de behoeften van jouw organisatie is bovenstaande een continu proces. Daarom evalueren we jaarlijks de ingezette interventies. Samen bepalen we of er aanpassingen nodig zijn. Ook kijken we samen of de gestelde doelen zijn behaald. 

Zijn er doelen die niet behaald zijn? Dan bepalen we hoe we hierop bij kunnen sturen om de doelen alsnog te behalen. Bovendien bespreken we de incidenten en calamiteiten van het afgelopen jaar. Wat is er gebeurd, hoe is het aangepakt en wat kunnen we doen om dergelijke incidenten en calimiteiten in de toekomst te reducren? Zo kunnen we je bijvoorbeeld helpen jouw BHV'ers vaker te laten oefenen met verschillende scenario's.

Op basis van de eerder uitgevoerde analyse (0-meting) kunnen we de groei in het veiligheidsniveau van jouw organisatie bepalen. Samen brengen we jouw organisatie naar het gewenste veiligheidsniveau!

Meer weten?

Wil je meer weten onze aanpak? Of wil je weten wat BHV.NL voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op via 024 373 09 77 of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen