Ontruimingsplan

Wanneer jouw organisatie ontruimd moet worden, is het essentieel dat vooraf afgesproken is hoe de alarmering en ontruiming verloopt. In het ontruimingsplan zijn organisatiegegevens en instructies opgenomen, zodat iedere betrokkene weet wat er moet gebeuren. Zo breng je collega's en andere aanwezigen snel en efficient in veiligheid.

Het kan een eis zijn van bijvoorbeeld de gemeente (brandweer) om een ontruimingsplan op te stellen conform de NEN 8112-richtlijn. Het ontruimingsplan is een onderdeel is van het bedrijfsnoodplan. BHV.NL helpt je graag bij het opstellen van een bedrijfsnoodplan waarmee je voldoet aan deze richtlijn.
Vrijblijvende offerte aanvragen
voor een bedrijfsnoodplan

Wat staat er in een ontruimingsplan?

Je mag van ons verwachten dat wij het volgende opnemen in jouw ontruimingsplan:
  • organisatiegegevens;
  • organisatie van de bedrijfshulpverlening;
  • alarmeringsprocedure;
  • taken van de deelnemers aan de BHV-organisatie, bij brand en ontruiming.
  • situeringstekening;
  • logboek BHV-organisatie.

Geïnteresseerd?

De medewerkers van onze afdeling Advies kunnen je alles vertellen over bedrijfsnoodplannen, ontruimingsplannen en ontruimingsplattegronden. Je kunt hen bereiken via telefoonnummer 024 373 09 77. Uiteraard kun je hieronder ook direct een offerte aanvragen.
Offerte aanvragen
voor een bedrijfsnoodplan

Test je ontruimingsplan door te oefenen

Met alleen het opstellen van instructies ben je er echter nog niet. Jouw medewerkers moeten naast weten wat er moet gebeuren en waar ze naartoe moeten tijdens een ontruiming of calamiteit ook adequaat kunnen handelen. Daarom adviseert BHV.NL om jaarlijks een ontruimingsoefening te organiseren.

BHV Competentiescan

Wil je weten of jouw BHV'ers over alle competenties beschikken die zij nodig hebben? Bijvoorbeeld voor het ontruimen van jouw pand als zich een calamiteit voordoet? Laat ons het testen in slechts anderhalf uur tijd!

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.