Marianne Nillesen - de Lange
M.nillesen-delange@bhv.nl
06 2274 4865

Bedrijfsveiligheid in het onderwijs

Leerlingen komen naar school om te leren. Maar om goed te kunnen leren en jezelf te ontwikkelen is het belangrijk dat je je veilig voelt en dat je jezelf kunt zijn. Ook als medewerker in het onderwijs. Als werkgever moet je je daarom, volgens de Arbowet, aan bepaalde verplichtingen houden. En dat kan nog best een uitdaging zijn, omdat je te maken hebt met grote groepen leerlingen en personeel die goed georganiseerd moeten worden. Een ontruiming met kleine kinderen verloopt immers anders dan een ontruiming met zelfredzame volwassenen. Maar heb je ook al eens gedacht aan alle verschillende lokalen die je hebt en de verschillende risico's die daarbij komen kijken? Of hoe je omgaat met jongeren die onwel worden door drank- en/of drugsgebruik?

Voldoe jij aan alle verplichtingen op het gebied van bedrijfsveiligheid? Met onze BHV Veiligheidschecklist weet jij precies hoe het ervoor staat met de veiligheid van jouw organisatie!

Voor al onze cursussen volgen wij het protocol ‘veilig trainen’. Tijdens een incompany-cursus geven wij de training op jouw locatie. Om de veiligheid van zowel  jouw medewerkers, als onze instructeur te garanderen zijn er een aantal voorwaarden waaraan de cursusruimte dient te voldoen. Bekijk de checklist hier.

​Tip! Wist je dat september tot en met november elk jaar bij ons de drukste maanden zijn? Dit jaar ervaren wij deze maanden, mede door het grote aantal verplaatsingen, extreme drukte. Wil jij in één van deze maanden nog een training volgen? Plan dan zo snel mogelijk een training in.

Ik zoek oplossingen voor het

logo rode kruis

EHBO INSTRUCTEUR WORDEN?

Altijd al zelf EHBO-cursussen willen geven op school? Dan is onze EHBO instructeur opleiding wellicht iets voor jou! Met deze opleiding word jij erkend Rode Kruis instructeur en ben je bevoegd om zelf EHBO-cursussen te geven! Meer weten? Ontdek de opleiding EHBO Instructeur Rode Kruis.

> ONGEWENST GEDRAG IN HET ONDERWIJS

Niet alleen fysieke veiligheid is in het onderwijs belangrijk, maar ook psychische en sociale veiligheid spelen een grote rol. Eisend gedrag van leerlingen en ouders, pesten en zelfs bedreigingen zijn van grote invloed op de veiligheidsbeleving van zowel leerlingen als docenten. En dat is zonde, want juist op school is het belangrijk dat iedereen zich thuis én veilig voelt. Gelukkig kun je hier wat aan doen! Dat ben je als onderwijsinstelling zelfs verplicht. Maar hoe pak je dat aan? 
>> Lees meer op Veiligheidstrainingen.nl
 

Onze klanten over BHV.NL

HOE VEILIG IS JOUW ORGANISATIE?
 

Ben jij op zoek naar inspiratie om de bedrijfsveiligheid van jouw organisatie te vergroten? Vraag dan gratis ons Helden magazine aan. Een magazine vol met innovaties, klantcases en een overzicht van onze product en dienstverlening. Alles op het gebied van bedrijfsveiligheid en bedrijfshulpverlening!

Bedrijfsoplossingen

Het goed organiseren van de bedrijfsveiligheid is best lastig. De invulling hiervan wordt deels bepaald door wetgeving en deels door jouw ambitie. BHV.NL heeft een uitgebreid dienstenpakket om jouw bedrijfsveiligheid te organiseren.
afbeelding

Advies & begeleiding

Ons brancheteam Onderwijs is specialist in wat er zoal komt kijken bij het organiseren van veiligheid in het onderwijs. Kom je er zelf niet uit en wil je graag advies? Of besteed je het regelen van de bedrijfsveiligheid van jouw organisatie graag uit aan iemand die er verstand van heeft? In overleg is veel mogelijk. Wij passen ons graag aan jouw wensen aan.

Onze klanten

Dagelijks houden wij ons bezig met het organiseren van veilige werkomgevingen. Dat doen wij met advies en door opleiden. Met o.a. onderstaande klanten delen wij onze passie voor bedrijfsveiligheid.
  • PIDZ
  • Breda University
  • ROC Nijmegen
  • LEV scholengroep West Nederland

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen