Veiligheid in het onderwijs

In het onderwijs staat leren en persoonlijke ontwikkeling centraal, maar dit kan alleen optimaal plaatsvinden als leerlingen en medewerkers zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. Het waarborgen van veiligheid is niet alleen een morele verantwoordelijkheid, maar ook een wettelijke verplichting volgens de Arbowet.
 
Het is van cruciaal belang om doeltreffende ontruimingsprocedures te hebben en aandacht te besteden aan de verschillende risico's in de diverse lokalen. Daarnaast is preventie en adequaat handelen bij situaties rond drank- en/of drugsgebruik essentieel om de veiligheid en het welzijn van iedereen te waarborgen. Een veilige onderwijsomgeving is een gezamenlijke inspanning om iedereen de mogelijkheid te bieden om zich vrij te ontplooien en zich te concentreren op leren en groeien.
Basisonderwijs
Het basisonderwijs heeft te maken met jonge leerlingen, wat bedrijfsveiligheid uitdagend maakt vanwege de communicatie tijdens calamiteiten, en de verhoogde kans op ongelukken door het speelse gedrag van kinderen. Lees meer:
Voortgezet onderwijs
In het voortgezet onderwijs zorgen grote groepen leerlingen en verschillende lokalen, zoals een gymzaal en scheikunderlokaal, voor complexe bedrijfsveiligheidsrisico's. Zo kan effectief ontruimen een grote uitdaging zijn. Lees meer:
 
Vervolgonderwijs
Op het MBO, HBO en ook op de universiteit heb je te maken met grote groepen studenten. Maar naast het grote aantal studenten heb je ook te maken met verschillende studierichtingen die elk hun eigen specifieke risico's hebben. Lees meer:

Fysieke veiligheid

Tijdens de BHV-cursussen komen de basisvaardigheden van EHBO, brandbestrijding en ontruiming aan de orde.  Al onze cursussen kunnen worden toegepast op de onderwijsbranche, en onze trainers hebben ruime ervaring met deze sector.

Sociale veiligheid

Helaas komt grensoverschrijdend gedrag in het onderwijs regelmatig voor. Denk aan verbale of fysieke agressie, intimidatie of bedreiging. Hoe ga je om met ongewenst gedrag van leerlingen en ouders? Ook hier hebben we een speciale cursussen voor ontwikkeld. 

Maatwerk

Wil je volledig risicogericht trainen? Dat kan door modulair te trainen. Dan stellen wij een passend programma samen aan de hand van de risicoanalyse zodat we jouw onderwijsinstelling zo veilig mogelijk kunnen maken.

 

de Veiligheidsambitie van jouw organisatie

JOUW WENSEN + ONZE KENNIS = JOUW VEILIGHEIDSPROGRAMMA OP MAAT


Als teammanager of leidinggevende faciliteer je veilig werken. Ben jij je bewust van de risico’s binnen jouw organisatie of team? En is de continuïteit van jouw organisatie wel gewaarborgd? Bij BHV.NL geloven we dat veilige organisaties goed geoefende organisaties zijn. Organisaties die weten waar risico’s liggen zorgen voor preventieve maatregelen. Daarom is het essentieel dat er wordt geoefend met realistische scenario’s en getraind op de risico’s kenmerkend voor jouw organisatie.
 
Naast onze basisopleidingen voor de inrichting van jullie bedrijfsnoodorganisatie hebben we verschillende unieke bouwstenen. Hiermee kan je opleidingen uitbreiden of een programma op maat samenstellen. Zo bepaal jij zelf op welke risico’s jij de nadruk legt. Dit leggen wij vast in het veiligheidsambitieplan, jouw stappenplan om te werken aan de veiligheid in jouw organisatie!

 

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.