Cursus basis ehbo met e-learning | baby’s en kinderen (incompany)

Inclusief Oranje Kruis certificaat (EFAC, Europees erkend)
Leer zelfverzekerd, snel en effectief reageren in noodsituaties met kinderen. Oefen en leer alle EHBO-vaardigheden om de noodzakelijke eerste hulp (EHBO) te kunnen verlenen aan baby’s en kinderen. Deze groepscursus (vanaf 6 medewerkers) is inclusief reanimeren en het gebruik van de AED. De EHBO-cursus is geschikt voor kinderdagverblijven, kinderopvang, gastouders en naschoolse opvang. Bij goed gevolg wordt de cursus afgesloten met een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen goedgekeurd door de rijksoverheid.
 

Ik wil snel meer weten over

EHBO cursus kinderopvang voldoet aan de EHBO-eis voor beroepskrachten (IKK wetgeving)

In het Akkoord Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang is sinds 2018 een EHBO-eis voor beroepskrachten opgenomen. Op elke locatie moet één van de aanwezige beroepskrachten beschikken over een geldig en gecertificeerd kinder-EHBO certificaat op de momenten dat er kinderen worden opgevangen.
 
Deze EHBO cursus kinderopvang is specifiek gericht op personen werkzaam in de
kinderopvang en andere instanties waar veel met kinderen gewerkt wordt. Deze cursus voldoet aan de IKK wetgeving. De Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) verbetert de kwaliteit en toegankelijkheid van de kinderopvang. Zo weet je zeker dat deze cursus bijdraagt aan een veilige omgeving op de kinderopvang.

Tijdsinvestering

 • Theorie: via de online leeromgeving gemiddeld 4 uur
 • 1 dagdeel praktijk (4 uur, ochtend, middag of avond). Deze cursus kan je ook op zaterdag volgen!

Wat er aan bod komt in de cursus

Voor de klassikale cursus volg je de e-learning kinder EHBO. Via de e-learning krijg je de benodigde basisinformatie en theoretische kennis.
Tijdens de klassikale cursus EHBO aan baby’s en kinderen leer je een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en eerste hulp aan kinderen te verlenen bij:
 • Reanimatie en gebruik Automatische Externe Defibrillator (AED)
 • Bewusteloosheid, verslikking, verdrinking
 • Brandwond, huidwond, bloeding, neusbloeding
 • Hoofdletsel,  nek- en wervelletsel
 • Vergiftiging, CO-vergiftiging
 • Ernstige allergie, kortademigheid, koorts en koortsstuipen
 • Letsel aan botten, spieren en gewrichten
 • Tand door de lip, verloren/afgebroken tand
 • Vreemd voorwerp in neus en oor en vuiltje in het oog

Na de cursus EHBO aan baby’s en kinderen:

 • Kan je eerste hulp verlenen aan baby’s en kinderen, volgens de internationale richtlijnen en de richtlijnen van Het Oranje Kruis;
 • Kan je het geleerde toepassen in je eigen situatie;
 • Ontvang je bij goed gevolg: Geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen (Het Oranje Kruis certificaat [EFAC, Europees erkend] 

Is deze cursus geschikt voor mij?

Er zijn geen instapeisen voor deze cursus. Iedereen die opgeleid wil worden tot EHBO’er voor Baby’s en Kinderen mag deelnemen. Voorwaarde voor deelname aan de praktijkdag is dat de e-learning met goed gevolg afgerond is.

Eerste hulp aan kinderen (EHAK) met Oranje Kruis certificaat

Eerste hulp aan kinderen (EHAK) is van essentieel belang en verschilt van het verlenen van eerste hulp aan volwassenen. Om goede eerste hulp te kunnen verlenen aan kinderen is specifieke kennis nodig over de doelgroep (kinderen). In deze cursus leer je oefeningen voor het verlenen van eerste hulp bij grote en kleine ongelukken. De inhoud bestaat uit specifieke oefeningen en een stappenplan voor het verlenen van eerste hulp aan kinderen.
 
Deze cursus is bovendien gecertificeerd door Het Oranje Kruis, en je ontvangt dus ook een Oranje Kruis certificaat na succesvolle afronding van de cursus. Het certificaat is 2 jaar geldig en deze kun je verlengen met de kinder EHBO herhalingscursus. Zo blijven je kennis en vaardigheden actueel en kun je kinder EHBO volgens de Oranje Kruis normen toepassen. Deze cursus eerste hulp bij kinderongevallen is onmisbaar voor personen die werkzaam zijn in bijvoorbeeld de kinderopvang of de zorg.

Naast EHBO’er ook BHV’er worden?

Ben of word je ook verantwoordelijk voor het ontruimen van je organisatie bij een calamiteit of het blussen van een beginnende brand? Dan is de cursus BHV basis Brand en Ontruiming of BHV herhaling Brand en Ontruiming de perfecte aanvulling. Combineer de EHBO cursus met een cursus BHV Brand en Ontruiming en wordt allround BHV'er! 

Incompany

Zijn er binnen jouw organisatie meerdere collega’s of medewerkers die opgeleid moeten worden? Dan kan BHV.NL een groepscursus verzorgen, incompany (je eigen locatie) of outcompany (op een externe locatie). Ben je op zoek naar een cursus specifiek afgestemd op jouw organisatie, dan is het samenstellen van een modulaire cursus een mooie optie. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier.

Offerte aanvragen | Modulair trainen | Maatwerk cursus

Veelgestelde vragen

Hoe lang is mijn kinder-EHBO certificaat geldig?

Het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen is 2 jaar geldig. Daarna moet je een Kinder EHBO herhalingscursus volgen om het certificaat te verlengen.

Kan de cursus kinder EHBO ook op locatie gegeven worden?

Ja, vanaf 6 cursisten kunnen wij deze cursussen ook op je eigen locatie verzorgen. Wij
kunnen de incompany cursus dan volledig afstemmen op de behoefte van jouw organisatie.

Wat is het verschil tussen een basiscursus EHBO aan baby's en kinderen en een herhalingscursus?

De basiscursus EHBO aan kinderen en baby's is bedoeld voor mensen die nog nooit
eerder een cursus EHBO aan baby's en kinderen hebben gevolgd. Met de herhalingscursus kinder EHBO kun je je kennis opfrissen en je bestaande kinder-EHBO certificaat verlengen.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.