BHV.NL leidt EHBO instructeurs op voor het Rode Kruis

vrijdag 18 mei 2018
BHV.NL gaat een samenwerking aan met het Nederlandse Rode Kruis. Vanaf heden verzorgt BHV.NL een opleiding tot erkend Rode Kruis instructeur Eerste Hulp; een opleiding voor iedereen die EHBO instructeur wil worden. Deze samenwerking sluit naadloos aan bij de ambitie van BHV.NL: Nederland veiliger maken. De eerste Rode Kruis instructeursopleiding gaat 12 juni van start.   
“We zijn heel blij dat het Rode Kruis ons heeft benaderd en kijken uit naar deze samenwerking”, aldus Hans de Bruyn, directeur BHV.NL. Het Rode Kruis heeft de ambitie om zoveel mogelijk Nederlanders EHBO kennis en vaardigheden bij te brengen. Zij zocht een opleider voor het opleiden van EHBO instructeurs. Dit sluit naadloos aan bij de visie, wensen en ambities van BHV.NL: Nederland en de samenleving veiliger maken. “Als een van de grootste opleiders op het gebied van bedrijfsveiligheid hebben we veel kwaliteit in huis. Logisch dat we dan als opleider onze kennis en expertise willen aanbieden aan instructeurs. Door het opleiden van EHBO instructeurs kunnen we het aantal EHBO’ers in Nederland verhogen. Dit doen we door innovatief, praktijk- en persoonsgericht te zijn. Dit kenmerkt ook de instructeursopleiding”, aldus Lieke van Dooren, opleidingsontwikkelaar bij BHV.NL.

Begeleider en coach

Om goede trainingen te geven, heb je instructeurs nodig. De instructeursopleiding is een zesdaagse training en een mix van EHBO en didactiek. Een Rode Kruis instructeur krijgt de basis mee van het instructeur zijn, maar profileert zich zowel als begeleider als coach. Door constant te oefenen en in gesprek te gaan, komt de ‘ideale’ EHBO instructeur tot stand. Deze instructeur leert zelfstandig EHBO-cursussen geven, conform de richtlijnen en uitgangspunten van het Rode Kruis

Ontwikkeling staat centraal

Innovatie uit zich in de combinatie van het lesmateriaal. Naast zes fysieke bijeenkomsten maakt de opleiding gebruik van een SPOC, een Small Private Online Course. Dit platform is ervoor bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan en samen te onderzoeken en leren. Gedurende het opleidingstraject kan een instructeur iedere dag leren en zo veel winst behalen in de leerontwikkeling. Op deze manier motiveert, stimuleert en inspireert BHV.NL de deelnemers om constant bezig te blijven met het leerproces. 

Lees meer

 • Protocol EHBO-, BHV- en reanimatiecursussen gereed!
  Protocol EHBO-, BHV- en reanimatiecursussen gereed!
  Het protocol om EHBO-, BHV- en reanimatiecursussen te kunnen geven in de nieuwe anderhalvemetermaatschappij is gereed. Het protocol is opgesteld door De Nederlandse Reanimatie Raad (NRR), het NIBHV, het Oranje Kruis, het Rode Kruis en de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN).
 • We mogen weer trainen!
  We mogen weer trainen!
  Bij BHV.NL® volgen we de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Ontdek hoe wij ervoor zorgen dat we weer veilig kunnen trainen.
 • Vanaf september ook op zaterdag trainen mogelijk!
  Vanaf september ook op zaterdag trainen mogelijk!
  Vanaf september hebben wij ook trainingen op zaterdagen gepland. Plan je cursus zo snel mogelijk in zodat je zeker weet dat je kan trainen wanneer het jou uitkomt.
 • Veelgestelde vragen tijdens het coronavirus
  Veelgestelde vragen tijdens het coronavirus
  We mogen weer trainen! We snappen dat dit bij onze klanten en cursisten veel vragen oproept over hoe wij onze trainingen gaan organiseren. Daarom geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen met betrekking tot de getroffen maatregelen voor onze trainingen. 
 • NIEUW: BHV herhalingsprogramma 20/21
  NIEUW: BHV herhalingsprogramma 20/21
  Normaal gesproken lanceren wij ieder jaar in september een nieuw BHV herhalingsprogramma. Dit jaar doen we het even helemaal anders en kunnen onze klanten en cursisten al vanaf juni kennismaken met het nieuwe lesprogramma voor de herhalingscursus BHV. ​
 • Brancheprotocol in de maak voor het geven van EHBO en BHV cursussen
  Brancheprotocol in de maak voor het geven van EHBO en BHV cursussen
  ​BHV.NL is aangesloten bij Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN), de landelijke vertegenwoordiger van Opleiding- en Adviesbedrijven op het gebied van BHV en brandveiligheid in het maatschappelijk verkeer. Met zijn allen maken we nederland een stukje veiliger.
 • BHV.NL behaalt derde jaar op rij fantastische scores van 96,2% en 89,1% in Cedeo klanttevredenheidsonderzoek
  BHV.NL behaalt derde jaar op rij fantastische scores van 96,2% en 89,1% in Cedeo klanttevredenheidsonderzoek
 • EEN VEILIG 2020 MET BHV.NL!
  EEN VEILIG 2020 MET BHV.NL!
  Ook in 2020 wil je jouw collega's én bezoekers een veilige(re) omgeving bieden. Wij helpen je graag op weg om het jaar goed te beginnen!
 • Een jaar lang een calamiteitenkaart cadeau bij alle trainingen van BHV.NL
  Een jaar lang een calamiteitenkaart cadeau bij alle trainingen van BHV.NL
  BHV.NL bestaat 25 jaar. En wie jarig is trakteert! Daarom ontvangt iedereen die dit jaar een training volgt vanaf september een calamiteitenkaart cadeau. Zo heeft iedere cursist voortaan de BHV basiskennis op zak!

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen