BHV.NL leidt EHBO instructeurs op voor het Rode Kruis

vrijdag 18 mei 2018
BHV.NL gaat een samenwerking aan met het Nederlandse Rode Kruis. Vanaf heden verzorgt BHV.NL een opleiding tot erkend Rode Kruis instructeur Eerste Hulp; een opleiding voor iedereen die EHBO instructeur wil worden. Deze samenwerking sluit naadloos aan bij de ambitie van BHV.NL: Nederland veiliger maken. De eerste Rode Kruis instructeursopleiding gaat 12 juni van start.   
“We zijn heel blij dat het Rode Kruis ons heeft benaderd en kijken uit naar deze samenwerking”, aldus Hans de Bruyn, directeur BHV.NL. Het Rode Kruis heeft de ambitie om zoveel mogelijk Nederlanders EHBO kennis en vaardigheden bij te brengen. Zij zocht een opleider voor het opleiden van EHBO instructeurs. Dit sluit naadloos aan bij de visie, wensen en ambities van BHV.NL: Nederland en de samenleving veiliger maken. “Als een van de grootste opleiders op het gebied van bedrijfsveiligheid hebben we veel kwaliteit in huis. Logisch dat we dan als opleider onze kennis en expertise willen aanbieden aan instructeurs. Door het opleiden van EHBO instructeurs kunnen we het aantal EHBO’ers in Nederland verhogen. Dit doen we door innovatief, praktijk- en persoonsgericht te zijn. Dit kenmerkt ook de instructeursopleiding”, aldus Lieke van Dooren, opleidingsontwikkelaar bij BHV.NL.

Begeleider en coach

Om goede trainingen te geven, heb je instructeurs nodig. De instructeursopleiding is een zesdaagse training en een mix van EHBO en didactiek. Een Rode Kruis instructeur krijgt de basis mee van het instructeur zijn, maar profileert zich zowel als begeleider als coach. Door constant te oefenen en in gesprek te gaan, komt de ‘ideale’ EHBO instructeur tot stand. Deze instructeur leert zelfstandig EHBO-cursussen geven, conform de richtlijnen en uitgangspunten van het Rode Kruis

Ontwikkeling staat centraal

Innovatie uit zich in de combinatie van het lesmateriaal. Naast zes fysieke bijeenkomsten maakt de opleiding gebruik van een SPOC, een Small Private Online Course. Dit platform is ervoor bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan en samen te onderzoeken en leren. Gedurende het opleidingstraject kan een instructeur iedere dag leren en zo veel winst behalen in de leerontwikkeling. Op deze manier motiveert, stimuleert en inspireert BHV.NL de deelnemers om constant bezig te blijven met het leerproces. 

Lees meer

 • BHV.NL: al 25 jaar partner in het vergroten van bedrijfsveiligheid
  BHV.NL: al 25 jaar partner in het vergroten van bedrijfsveiligheid
  Dagelijks zetten wij ons in voor de veiligheid van (werkend) Nederland. Dit doen wij inmiddels 25 jaar en daar zijn we trots op! 
 • BHV.NL organiseert weer een gratis online cursus
  BHV.NL organiseert weer een gratis online cursus
  Dit jaar organiseren we weer een MOOC (Massive Open Online course), een online cursus waar jij gratis aan kan deelnemen. Deze staat in het teken van “Een leven lang BHV”, want BHV’er ben je altijd en overal. 
 • Trots op exclusieve samenwerking met Kennisnetwerk Destinatie Nederland
  Trots op exclusieve samenwerking met Kennisnetwerk Destinatie Nederland
  BHV.NL en Kennisnetwerk Destinatie Nederland zijn een exclusieve samenwerking aangegaan op het gebied van bedrijfsveiligheidstrainingen.
 • Stijging slachtoffers door arbeidsongevallen
  Stijging slachtoffers door arbeidsongevallen
  Werknemers raken steeds vaker betrokken bij ernstige ongevallen op het werk. Het aantal arbeidsongevallen met dodelijke afloop is in 2018 gestegen naar 71.
 • BHV.NL komt in actie tijdens de reanimatiemarathon voor 3fm serious request: Lifeline
  BHV.NL komt in actie tijdens de reanimatiemarathon voor 3fm serious request: Lifeline
  Op 21 december van 8.00 tot 20.00 uur vindt in de Gemeente Medemblik een reanimatiemarathon plaats voor 3fm Serious Request: Lifeline.
 • Kiss-of-Life cadeau voor onze trouwe klanten - VERLOPEN
  Kiss-of-Life cadeau voor onze trouwe klanten - VERLOPEN
  Als waardering voor onze trouwe klanten, geven we cursisten die in de maanden december 2018 een herhalingscursus BHV volgen op een van onze locaties, een Kiss-of-Life sleutelhanger cadeau. 
 • Nieuwe samenwerking Albeda & BHV.NL
  Nieuwe samenwerking Albeda & BHV.NL
  Opleidingsinstituut Albeda en BHV.NL gaan een samenwerking aan voor de certificering van BHV-opleidingen. 
 • Veiligheidstrainingen.nl speelt met cursusaanbod in op campagne 'Ben je oké?'
  Veiligheidstrainingen.nl speelt met cursusaanbod in op campagne 'Ben je oké?'
  Met de cursus grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie speelt veiligheidstrainingen.nl in op de campagne 'Ben je oké?' van Rutgers. 
 • BHVcontinu, een innovatie die leren makkelijker maakt
  BHVcontinu, een innovatie die leren makkelijker maakt
  Herhaling is kracht. BHV.NL lanceert daarom BHVcontinu, een online platform dat ervoor zorgt dat het kennisniveau van de BHV’ers altijd up to date is, zonder dat daar veel tijd en energie in gaat zitten.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen