BHV.NL leidt EHBO instructeurs op voor het Rode Kruis

vrijdag 18 mei 2018
BHV.NL gaat een samenwerking aan met het Nederlandse Rode Kruis. Vanaf heden verzorgt BHV.NL een opleiding tot erkend Rode Kruis instructeur Eerste Hulp; een opleiding voor iedereen die EHBO instructeur wil worden. Deze samenwerking sluit naadloos aan bij de ambitie van BHV.NL: Nederland veiliger maken. De eerste Rode Kruis instructeursopleiding gaat 12 juni van start.   
“We zijn heel blij dat het Rode Kruis ons heeft benaderd en kijken uit naar deze samenwerking”, aldus Hans de Bruyn, directeur BHV.NL. Het Rode Kruis heeft de ambitie om zoveel mogelijk Nederlanders EHBO kennis en vaardigheden bij te brengen. Zij zocht een opleider voor het opleiden van EHBO instructeurs. Dit sluit naadloos aan bij de visie, wensen en ambities van BHV.NL: Nederland en de samenleving veiliger maken. “Als een van de grootste opleiders op het gebied van bedrijfsveiligheid hebben we veel kwaliteit in huis. Logisch dat we dan als opleider onze kennis en expertise willen aanbieden aan instructeurs. Door het opleiden van EHBO instructeurs kunnen we het aantal EHBO’ers in Nederland verhogen. Dit doen we door innovatief, praktijk- en persoonsgericht te zijn. Dit kenmerkt ook de instructeursopleiding”, aldus Lieke van Dooren, opleidingsontwikkelaar bij BHV.NL.

Begeleider en coach

Om goede trainingen te geven, heb je instructeurs nodig. De instructeursopleiding is een zesdaagse training en een mix van EHBO en didactiek. Een Rode Kruis instructeur krijgt de basis mee van het instructeur zijn, maar profileert zich zowel als begeleider als coach. Door constant te oefenen en in gesprek te gaan, komt de ‘ideale’ EHBO instructeur tot stand. Deze instructeur leert zelfstandig EHBO-cursussen geven, conform de richtlijnen en uitgangspunten van het Rode Kruis

Ontwikkeling staat centraal

Innovatie uit zich in de combinatie van het lesmateriaal. Naast zes fysieke bijeenkomsten maakt de opleiding gebruik van een SPOC, een Small Private Online Course. Dit platform is ervoor bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan en samen te onderzoeken en leren. Gedurende het opleidingstraject kan een instructeur iedere dag leren en zo veel winst behalen in de leerontwikkeling. Op deze manier motiveert, stimuleert en inspireert BHV.NL de deelnemers om constant bezig te blijven met het leerproces. 

Lees meer

 • Kiss-of-Life cadeau voor onze trouwe klanten
  Kiss-of-Life cadeau voor onze trouwe klanten
  Als waardering voor onze trouwe klanten, geven we cursisten die in de maanden december 2018 een herhalingscursus BHV volgen op een van onze locaties, een Kiss-of-Life sleutelhanger cadeau. 
 • Nieuwe samenwerking Albeda & BHV.NL
  Nieuwe samenwerking Albeda & BHV.NL
  Opleidingsinstituut Albeda en BHV.NL gaan een samenwerking aan voor de certificering van BHV-opleidingen. 
 • Veiligheidstrainingen.nl speelt met cursusaanbod in op campagne 'Ben je oké?'
  Veiligheidstrainingen.nl speelt met cursusaanbod in op campagne 'Ben je oké?'
  Met de cursus grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie speelt veiligheidstrainingen.nl in op de campagne 'Ben je oké?' van Rutgers. 
 • BHVcontinu, een innovatie die leren makkelijker maakt
  BHVcontinu, een innovatie die leren makkelijker maakt
  Herhaling is kracht. BHV.NL lanceert daarom BHVcontinu, een online platform dat ervoor zorgt dat het kennisniveau van de BHV’ers altijd up to date is, zonder dat daar veel tijd en energie in gaat zitten.
 • Nieuw programma voor herhalingstraining BHV
  Nieuw programma voor herhalingstraining BHV
  Jaarlijks vernieuwt BHV.NL het lesprogramma. Op die manier blijven we aansluiten bij wat speelt bij onze klanten en wat actueel is op het gebied van veiligheidszorg. 
 • BHV.NL beperkt bedrijfsrisico's tot het minimum met de overname van Risicomanagement Nederland
  BHV.NL beperkt bedrijfsrisico's tot het minimum met de overname van Risicomanagement Nederland
  Risicomanagement Nederland gaat door onder de naam VEILIGHEIDSTRAININGEN.NL
 • Voldoet jouw festival wel aan de nieuwe wettelijke veiligheidseisen?
  Voldoet jouw festival wel aan de nieuwe wettelijke veiligheidseisen?
  Sinds 1 januari moeten organisatoren van evenementen voldoen aan het Besluit Brandveilig Gebruik en Basishulpverlening Overige Plaatsen. 
 • BHV.NL behaalt fantastische score van 96,2% bij klanttevredenheidsonderzoek van CEDEO.
  BHV.NL behaalt fantastische score van 96,2% bij klanttevredenheidsonderzoek van CEDEO.
  Om inzicht te bieden in de wijze waarop wij onze dienstverlening invulling geven, laten wij de tevredenheid van inkopers van bedrijven en organisaties waarvoor wij cursussen, trainingen, opleidingen of organisatieadvies hebben verzorgd, onderzoeken door Cedeo.
 • ​Veranderingen Wet IKK per 1 januari 2018 van kracht
  ​Veranderingen Wet IKK per 1 januari 2018 van kracht
  Per 1 januari 2018 treedt de nieuwe wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang) in werking. Deze wet stelt dat het voor kinderopvang verplicht is om EHBO-gecertificeerd personeel te hebben. Met dit besluit worden de kwaliteitseisen voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, naschoolse opvang en gastouders verscherpt.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.