Omgaan met ongewenst gedrag

Uitgebreide BHV herhaling speciaal voor BHV'ers


Jouw BHV'ers komen in hectische en emotioneel heftige situaties terecht. Dankzij hun opleiding als BHV'er weten zij hoe ze moeten handelen in het geval van letsel, brand en/of reanimatie. Maar mogelijk krijgen jouw BHV'ers ook te maken met ongewenst, agressief gedrag, zoals schelden en intimideren. Bijvoorbeeld wanneer zij het pand moeten ontruimen en collega's niet mee willen werken of wanneer omstanders heftige emoties tonen tijdens een calamiteit. Wil jij dat jouw BHV'ers hiermee mee leren omgaan? Wil jij dat ze leren adequaat en professioneel te reageren, zodat zij hun taken kunnen blijven uitvoeren? Plan dan deze unieke BHV herhaling training met extra gedragsmodules in.
 


Geen BHV'er, maar wel leren omgaan met ongewenst gedrag van bezoekers, klanten, bewoners of collega's? Bekijk dan onze reguliere veiligheidstrainingen
> Veiligheidstrainingen.nl
Ontdek alle trainingen

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor BHV'ers die hun BHV-certificaat weer moeten gaan verlengen, maar ook behoefte hebben aan het leren omgaan met ongewenst gedrag. (Let op: de maximale groepsgrootte voor deze training is 12 deelnemers.)

Over de training

Deze training bestaat uit een standaard BHV herhalingstraining met daarbij extra modules op het gebied van ongewenst gedrag en agressie, te weten:
 • Zelfcontrole
  Jouw BHV'ers leren primair gedrag om te zetten in professioneel gedrag, oftewel: ze leren niet mee te gaan in het gedrag van een ander, maar vanuit hun professie als BHV’er controle te houden over hun eigen gedrag. In een leuke, interactieve oefening ervaren jouw BHV'ers hun eigen lichamelijke signalen bij een oplopende spanning. 
 • Vormen van agressie en passende interventies
  Jouw BHV'ers leren over de drie verschillende vormen van agressie en hoe zij hier volgens de agressie reducerende techniek mee om kunnen gaan.  
 • Aanspreken op regels en procedures
  Jouw BHV'ers leren wat de risico’s- en de mogelijke gevolgen zijn als zij hun collega’s of bezoekers niet aanspreken op de geldende regels en procedures. 

Tijdsinvestering

De training Omgaan met ongewenst gedrag voor BHV'ers duurt van 08.30u tot 16.00u.

​Na deze training weten jouw BHV'ers:

 • De eigen lichamelijke signalen bij spanning te herkennen
 • Vormen van agressie en ongewenst gedrag te benoemen en het ongewenste, agressieve gedrag van anderen te begrenzen
 • Hoe zij collega’s en bezoekers aan moeten spreken op geldende regels en procedures, met behoud van de relatie
 • Hun rol als BHV’er nog beter in te vullen doordat zij weten hoe zij om moeten gaan met agressief en ongewenst gedrag

  Uiteraard is ook alle reguliere BHV-kennis weer up-to-date en zijn hun BHV-vaardigheden geoefend.

Meer over modulair trainen

Wil je jullie BHV-training uitbreiden of personaliseren? Door middel van modulair trainen laten we onze trainingen volledig laten aansluiten bij de risico’s van jullie organisatie. Jullie kiezen namelijk zelf de onderwerpen/modules die voor jouw organisatie relevant zijn. Op basis hiervan stellen we samen jullie programma samen. Zo bepalen we dus samen de inhoud van de training en kunnen jullie erop vertrouwen dat de training altijd aansluit bij de werkpraktijk van jullie medewerkers.

Meer weten?
We gaan graag met jullie in gesprek over de mogelijkheden voor jullie organisatie.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.