Organisatie ofwel het BHV-beleid

Op basis van de wetgeving, je aanwezige risico's en jouw ambitie bepaal je het te voeren beleid voor jouw BHV-organisatie. In dit beleid leg je de volgende dingen vast:
  • structuur en omvang
  • bevoegdheden, verantwoordelijkheden en taken
  • opleidings- en oefenplan
  • financiën en verzekeringen
Voor het opstellen van dit beleid kun je een Hoofd BHV opleiden. Tijdens deze opleiding  van 3 dagen wordt een volledig beleidsplan rondom het organiseren van jouw bedrijfsveiligheid opgesteld. Hiermee kun je praktisch aan de slag. Het examen bestaat uit het beoordelen van jouw veiligheidszorgplan. Dit wordt gepresenteerd aan de instructeur en een examencommissie.

Heb je al een Hoofd BHV opgeleid en wil je zijn verantwoordelijkheden uitbreiden met die van Preventiemedewerker, dan volstaat een workshop Preventiemedewerker.
BHV
BHV HOOFD
Om de beleidsmatige zorg voor bedrijfshulpverlening goed te organiseren leid je een Hoofd BHV op. Hij of zij vertaalt het ARBO-beleid naar concrete maatregelen. 
 
BHV
WORKSHOP PREVENTIEMEDEWERKER
De preventiemedewerker heeft aandacht en zorg voor de arbeidsomstandigheden. Deze wettelijk verplichte functionaris ondersteunt werkgever en werknemers bij het realiseren van zo goed mogelijke arbeidsomstandigheden.
 
BHV
COÖRDINATOR
Om de uitvoering van het BHV-beleid in goede banen te leiden kun je een Coördinator BHV opleiden. Deze zorgt voor het operationeel houden van de bedrijfshulpverlening en stuurt tevens de ploegleiders aan.
 

Taken en rollen van BHV'ers

Er komt heel wat kijken bij het inrichten van een bedrijfsnoodorganisatie. Zowel vanuit wet- en regelgeving als vanuit de veiligheidsrisico’s die er in jouw bedrijf zijn. Wij helpen je graag op weg.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.