Basis BHV met Veiligheidsimpuls

BHV Basiscursus met e-learning | Online leerreis
Wil je in slechts 1 dag je BHV-certificaat halen en je daarnaast gemakkelijk blijven ontwikkelen? Kies dan voor onze BHV cursus online met 1 cursusdag op locatie en leerreis (e-learning). Je krijgt bij deze cursus 1 jaar lang toegang tot ons online leerplatform Veiligheidsimpuls, waar je na certificering actief bezig kan blijven met het ontwikkelen van je BHV-kennis, inzicht en vaardigheden. Begin nu aan je BHV leerreis en ontdek hoe jij een waardevolle BHV’er kunt worden. Of kies voor de tweedaagse BHV basiscursus!
Inschrijven Bekijk prijzen en data Offerte

Ik wil snel meer weten over

spinner
Even geduld, de cursussen worden geladen...

Jouw tijdsinvestering (1 cursusdag)

 • 3 voorbereidende modules via ons leerplatform (max. 30 min).
  14 dagen voor aanvang van de cursusdag krijg je hiervoor een uitnodiging.
 • Cursusdag: op een van onze 70 locaties van 08.30 uur tot 16.00 uur
 • Na de cursusdag dag ga je verder in onze online leeromgeving Veiligheidsimpuls.
  Gedurende het jaar informeren we je over nieuwe modules en scenario’s. 

Online leerreis (BHV e-learning)


Wat is Veiligheidsimpuls?
 
Met veiligheidsimpuls blijf je leren.  
Met de online leeromgeving Veiligheidsimpuls ontwikkel je jouw BHV-kennis, vaardigheden en inzicht. Jij doet een korte voorbereiding. We toetsen de basiskennis en vaardigheden tijdens de lesdag en ondersteunen jou daarna gedurende het jaar. Zo word jij een steeds betere BHV’er.

Wat zijn de voordelen van veiligheidsimpuls?
 
 • Continu leren op laptop, tablet of mobiel;
 • Flexibel: in je eigen tempo leren, waar en wanneer je wil;
 • Scenariogericht: realistisch;
 • Zekerheid in handelen.

Wat er aan bod komt in de cursus

De cursus BHV basis met online leerreis bestaat uit een online voorbereiding, één cursusdag en een leertraject dat na de cursusdag tot aan de BHV herhaling doorloopt. We maken daarmee de overgang van veel informatie in één keer naar een spreiding over het jaar. Daarmee zorgen we voor jouw constante groei en ontwikkeling. Hieronder leggen we uit wat je kan je verwachten. 

Voorbereiding
14 dagen voorafgaand aan de cursusdag krijg je toegang tot ons leerplatform Veiligheidsimpuls. Hier doorloop je drie voorbereidende modules:  
 • Jouw rol als BHV’er 
 • Brand, ontruimen en rookgevaar 
 • Spoedeisende en niet-spoedeisende eerste hulp 
Cursusdag 
De 1-daagse cursusdag is gericht op basiskennis en op praktisch handelen.Tijdens deze dag bekijkt de trainer of jij de benodigde kennis hebt, de handelingen goed kan uitvoeren en of wij vanuit BHV.NL kunnen aangeven dat je aan de voorwaarden voldoet om een goede BHV’er te zijn. Wanneer je aan de voorwaarden voldoet om een goede BHV’er te zijn en de cursus succesvol afrondt, voldoe je aan de Arbowet en ben je inzetbaar als BHV'er binnen jouw organisatie. Na afronding sturen wij je het bericht dat je het certificaat kan downloaden in mijnBHV. 

Tijdens de cursusdag worden de volgende thema’s behandeld:
 • Veilig een ruimte betreden en een beginnende brand bestrijden 
 • Een ontruiming begeleiden met behulp van passende communicatie en middelen 
 • Spoedeisende eerste hulp verlenen  
 • Niet spoedeisende eerste hulp verlenen  
De cursusdag is een mix van kennis, begrijpen en oefenen. Een goede voorbereiding via ons leerplatform Veiligheidsimpuls (BHV e-learning) zorgt ervoor dat we de cursusdag effectief kunnen inrichten. Zo zorgen wij ervoor dat je goed kan oefenen en leren we je om met zekerheid te kunnen handelen. 

Modules na de cursusdag 
Na de cursusdag bieden we een heel jaar lang nieuwe onderwerpen aan om je kennis te verdiepen en verbreden. Elke module bestaat uit 2 onderdelen (learningbites). Eerst verdiep je je in de theorie en daarna krijg je toegang tot een realistische scenario-oefening. Met deze scenario's oefenen we noodsituaties, zorgen we voor inzicht en stellen we je in staat om de aangeleerde vaardigheden in de praktijk te brengen. Zo blijf je leren na deze BHV cursus online door het volgen van de online leerreis. De volgende thema’s worden behandeld: 
 • Brand + scenario: Wel of géén bluspoging (valt 2 dagen na de cursusdag vrij)
 • De basis van ontruimen + scenario: Ontruimen (valt 4 maanden na cursusdag vrij)
 • Spoedeisende eerste hulp + scenario: Afwijkende symptomen (valt 8 maanden na cursusdag vrij)
 • Niet spoedeisende eerste hulp verlenen + scenario: Wat zou jij doen? (valt 11 maanden na de cursusdag vrij)
Jouw bibliotheek 
Naast de reguliere modules krijg je een jaar lang toegang tot de bibliotheek. Hierin vind je extra informatie, handelingen stapsgewijs uitgelegd, weetjes en meer. Ben je bijvoorbeeld vergeten hoe de deurprocedure werkt of hoe je moet ontruimen? Geen zorgen, in jouw bibliotheek vind je gemakkelijk de informatie terug. 

Na de cursus Basis BHV met online leerreis kun je:

 • Een beginnende brand effectief bestrijden 
 • Correct handelen wanneer je te maken hebt met geen beginnende brand 
 • Effectief ontruimen volgens de fasen 
 • Rekening houden met de veiligheid van alle aanwezigen 
 • Een slachtoffer zonder ademhaling reanimeren 
 • Handelen bij verschillende levensbedreigende situaties 
 • Essentiële hulpverlenen bij niet-spoedeisende eerste hulp 

Is deze cursus geschikt voor mij?

Als jij het verschil wilt kunnen maken in geval van nood en daarnaast graag online met je kennis en vaardigheden aan de slag wil gaan is deze online BHV-cursus met één cursusdag op locatie geschikt voor jou. Je hebt geen vooropleiding nodig. Maar niet iedereen kan zomaar BHV'er worden. Om BHV'er te worden dien je te bezitten over de juiste combinatie van kennis, houding en gedrag. Bovendien moet je fysiek en mentaal in staat zijn om hulp te verlenen. Als BHV’er ben je van grote waarde voor iedereen in jouw omgeving. 

Wil je meer leren over het herkennen van ziektebeelden en weten hoe te handelen. Bekijk dan onze EHBO-basis cursus. Het is ook mogelijk om voor de combinatietraining BHV en EHBO te kiezen.  

Ben je alleen verantwoordelijk voor het ontruimen van je organisatie of het blussen van een beginnende brand? Volg dan de cursus BHV basis Brand en Ontruiming

lnclusief

 • Het hele jaar toegang tot de online leeromgeving. 
 • Cursusdag op een van onze 70 locaties in Nederland
 • Koffie/thee en lunch op de cursusdag
 • Cursusmateriaal
 • Bij goed gevolg theorie en praktijk een zelf te downloaden certificaat 
 • Parkeren is op al onze locaties gratis 

Voordelen Basis BHV met online leerreis

 • In je eigen tijd en op je eigen tempo de theorie leren 
 • Tijdens de cursusdag direct aan de slag met oefenen 
 • Een heel jaar toegang tot de online leeromgeving 
 • Mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen 
 • Verhoogd het veiligheidsbewustzijn  

​Incompany/groepscursus

Wil je meerdere collega's of medewerkers in jouw organisatie de BHV-basiscursus met Veiligheidsimpuls (online BHV cursus met 1 cursusdag) laten volgen? Laat deze collega's samen trainen in een groepscursus (mogelijk vanaf 6 cursisten), dat is goed voor de samenwerking en levert ook nog eens extra voordeel op: 
 • Prijsvoordeel: hoe meer cursisten hoe goedkoper je uit bent per cursist.
 • Trainen kan incompany op jullie eigen locatie, dat betekent minder reiskosten. Is daar geen mogelijkheid toe? Dan kan je ook outcompany trainen, op een locatie van BHV.NL. 
 • Bij cursus op eigen locatie is een gratis veiligheidsronde inclusief. Samen met de trainer bekijken de cursisten tijdens de training alle aanwezige veiligheidsaspecten binnen de organisatie. 
​Veiligheidsimpuls is ook los af te nemen en in te zetten voor de gehele organisatie. Wil je liever een cursus specifiek afgestemd op de eigen organisatie en de risico's die spelen? Kies dan voor een modulaire cursus: een betaalbare cursus op maat.
> Ontdek meer over modulair trainen

Kan een BHV cursus online?

Jazeker, het is bij BHV.NL mogelijk om een BHV cursus deels online te volgen. 

Hoe lang duurt de BHV Basiscursus met online leerreis?

De BHV basiscursus met online leerreis duurt 1 praktijkdag (08.30-16.00). Daarnaast ben je verdeeld over het jaar nog ongeveer 1 uur en 15 minuten bezig met Veiligheidsimpuls. Gemiddeld genomen ben je met de voorbereidende modules in totaal 15 minuten bezig. De verdiepende modules en scenario-oefeningen, waarmee je na de cursusdag aan de slag gaat, vragen in totaal gemiddeld 1 uur. 

Hoe ziet een online BHV cursus eruit?

De cursus BHV basis met online leerreis bestaat uit een online voorbereiding, één cursusdag en een leertraject dat na de cursusdag tot aan de BHV herhaling doorloopt.

(1) Je start de cursus online in ons online leerplatform Veiligheidsimpuls. Daar volg je 3 voorbereidende modules, waarin je meer leert over: ‘Jouw rol als BHV’er’, ‘Brand, ontruimen en rookgevaar’, en 'Spoedeisende en niet-spoedeisende eerste hulp’.
(2) Na de voorbereiding volg je de praktijkdag (08.30 - 16.00 uur).
(3) Daarna vervolg je de leerreis online.

Krijg je hetzelfde certificaat als bij een reguliere BHV basiscursus?

Ja, je ontvangt hetzelfde certificaat voor de BHV basiscursus met e-learning als voor een reguliere BHV basiscursus. Bovendien kun je blijvend je kennis blijven doorontwikkelen met behulp van de online leerreis. 

Zijn er nog andere BHV basiscursussen die ik kan volgen?

Ja, naast de BHV basis met e-learning hebben we ook een tweedaagse BHV basiscursus. Bij deze cursus ontvang je voorafgaand aan de twee klassikale praktijkdagen een lesboek. De eerste dag staat in het teken van brand & ontruiming en de tweede praktijkdag in het teken van levensreddend handelen. 

Wat kost een BHV basis met e-learning?

De kosten voor een BHV basis met e-learning bij BHV.NL bedragen €310,- (excl. 21% BTW)

Hoe lang is het BHV-certificaat geldig?

Het BHV-certificaat dat je ontvangt na de BHV basis met Veiligheidsimpuls is een jaar geldig. Hierna volg je ieder jaar een BHV herhalingscursus om je diploma te verlengen. 

Is het nodig om deze BHV cursus te herhalen als je de online leerreis gedurende het hele jaar blijft volgen?

Ja, ook als je de BHV Basiscursus met Veiligheidsimpuls volgt is het belangrijk om jaarlijks je BHV kennis te herhalen. Door gebruik te maken van de online leerreis wordt deze herhalingscursus een stuk eenvoudiger om ook daadwerkelijk te halen.

Moet ik iets downloaden om aan de slag te kunnen met Veiligheidsimpuls?

Nee, je hoeft geen software te downloaden. Om toegang te kunnen krijgen tot Veiligheidsimpuls heb je alleen een werkzame internetbrowser nodig, zoals Microsoft Edge. Via je eigen account op mijnBHV klik je direct door naar de leeromgeving.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.