Cursus BHV Basis Brand en Ontruiming

De cursus brand en ontruiming is een ideale aanvulling op een EHBO cursus of als je verantwoordelijk bent voor het ontruimen van je organisatie bij een calamiteit en/of een beginnende brand moet kunnen blussen. Volg een cursus BHV basis Brand en Ontruiming en leer in één dag alles over het bestrijden van een beginnende brand en het ontruimen van een pand. Wil je ook het onderdeel levensreddend handelen volgen? Dan is de tweedaagse BHV basiscursus wat voor jou!
Inschrijven Bekijk prijzen en data Offerte

Ik wil snel meer weten over

spinner
Even geduld, de cursussen worden geladen...

Mijn tijdsinvestering

De cursus BHV basis Brand en Ontruiming bestaat uit één lesdag:
 • van 08.30 tot 15.30 uur

Wat er aan bod komt in de cursus

Een gecertificeerd instructeur behandelt zowel de theorie als de praktijk aan de hand van een afwisselend programma. Zo ontstaat de ideale mix tussen theorie, demonstraties en praktijkoefeningen. De cursus BHV basis Brand en Ontruiming wordt afgesloten met een theorie-examen bestaande uit 15 multiple choice vragen. De toets wordt in de les nagekeken en de antwoorden van de toets worden in de les besproken. Zo weet je meteen of je bent geslaagd voor de cursus Brand en Ontruiming. 

De cursus BHV basis Brand en Ontruiming bestaat uit de volgende onderdelen:
 • Uitgangspunten van brandbestrijding
 • Verloop van een ontruiming
 • Table top oefening met ontruimingsplattegrond
 • Communicatie / Alarmeren
 • Gevaarherkenning van brand
 • Openen van een deur van een mogelijke brandruimte
 • Blusoefeningen met verschillende blusobjecten en blusmiddelen
Let op: levensreddend handelen wordt in deze cursus niet behandeld. 

Na de cursus BHV basis brand en ontruiming weet je:

 • een beginnende brand te herkennen en te bestrijden;
 • het verschil tussen verschillende blusmiddelen en wanneer en hoe deze te gebruiken;
 • de belangrijkste zaken rond communiceren tijdens een calamiteit;
 • de basis over ontruimen en evacueren.
Aan het eind van de cursus ben je in staat om adequate hulp te verlenen bij een brand en een ontruiming.

Is deze cursus geschikt voor mij?

Deze cursus is ideaal als aanvulling op een EHBO cursus (waarmee je dus een vrijstelling hebt voor het onderdeeld LEH) of als je verantwoordelijkheid ligt bij het bestrijden van een beginnende brand en het evacueren van medewerkers, bezoekers, gasten etc. Het onderdeel Levensreddend handelen wordt in deze cursus niet behandeld. Combineer de cursus BHV basis Brand en Ontruiming met een EHBO cursus en wordt allround BHV'er! 

Op zoek naar een andere BHV cursus? Bekijk hier ons volledige aanbod BHV cursussen. 

Incompany/groepscursus

Zijn er binnen jouw organisatie meerdere collega’s of medewerkers die opgeleid moeten worden? Een optimale samenwerking begint met samen trainen. Bovendien levert dit je ook nog eens voordeel op in de cursuskosten per deelnemer. Door onze gunstige tariefstelling wordt het opleiden van je BHV'ers namelijk goedkoper naarmate er meer cursisten in de groep zitten.

Vanaf zes deelnemers kan BHV.NL een groepscursus verzorgen, incompany (je eigen locatie, eventueel met Mobiel Trainings Centrum) of outcompany (op een externe locatie of een oefencentrum). Desgewenst zelfs in een andere taal (Duits, Engels of met een doventolk). Collega’s of medewerkers verspreid door Nederland kunnen op meerdere locaties trainen. Ben je op zoek naar een cursus specifiek afgestemd op jouw organisatie? Dan is het samenstellen van een maatwerkcursus een mooie optie. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.