Masterclass Veiligheidscultuur

Je kunt nog zoveel investeren in de veiligheid van je organisatie, maar echt veilig wordt het pas als bedrijfsveiligheid gedragen wordt door de gehele organisatie. Wanneer medewerkers gemaakte fouten durven te melden, elkaar durven aan te spreken op onveilig gedrag om risico’s te vermijden en waar het management medewerkers aanspoort om te handelen naar de normen en waarden rondom veiligheid. Als we het hierover hebben, hebben we het over de veiligheidscultuur binnen de organisatie. Hoe staat het met de veiligheidscultuur binnen jouw organisatie? Hoe belangrijk ook, cultuur is één van de moeilijkste zaken om te beïnvloeden. Het is dan ook erg lastig om hiermee aan de slag te gaan. Met deze masterclass helpen we je op weg.
Inschrijven Bekijk prijzen en data

Ik wil snel meer weten over

spinner
Even geduld, de cursussen worden geladen...

Is deze kennissessie geschikt voor mij?

De masterclass is geschikt voor iedereen die binnen zijn eigen organisatie verantwoordelijk is voor veiligheid. Deze masterclass is in het bijzonder geschikt voor:
 

Waaruit bestaat de masterclass?

De masterclass 'Veiligheidscultuur’ is een kort en intensief programma van een dagdeel waarin je kennismaakt met het beïnvloeden van de veiligheidscultuur binnen organisaties. Door het op doen van nieuwe inzichten en het krijgen van praktische handvatten kun je je vers opgedane kennis na deze masterclass gelijk toepassen binnen jouw organisatie.

Het programma

Bedrijfsveiligheid is een gezamenlijk goed. Je kunt je bedrijfsnoodorganisatie nog zo goed hebben ingericht, maar het is onmogelijk om in de gaten te houden of iedereen op een veilige manier werkt. Daar is iedere collega zelf verantwoordelijk voor. Helaas zien we vaak dat veilig werken niet voor iedereen belangrijk is en dat bedrijfsveiligheid niet altijd draagvlak krijgt binnen de gehele organisatie. En dat is zonde, want jij zet je er dagelijks voor in. Hoe krijg je toch je collega’s mee? En hoe zorg je jouw organisatie de transitie maakt van het denken vanuit risico’s naar het denken vanuit de norm? Kortom: hoe krijg je grip op de veiligheidscultuur binnen jouw organisatie? In deze masterclass nemen we je mee in:
  • Cultuur en veiligheid
  • De Veiligheids-cultuurladder
  • Het beïnvloeden van de veiligheidscultuur
  • Het motiveren van collega’s
  • De transitie van risicodenken naar normdenken binnen jouw organisatie

Wat is de tijdsinvestering?

De masterclass bestaat uit 1 dagdeel van:
8:30 - 12:00 uur of van 13:00 – 16:30 uur.

Kosten

De kosten voor de masterclass 'Veiligheidscultuur'bedragen €269,- excl BTW

Dit is inclusief:
  • Locatiekosten
  • Trainingsuren, reisuren en reiskosten van de trainer

Wat levert het op?

Na het volgens van de masterclass ‘Veiligheidscultuur’ ben jij er klaar voor om aan de veiligheidscultuur binnen jouw organisatie te beïnvloeden. Vanuit een theoretisch kader weet je  precies welke interventies er mogelijk én nodig zijn om de veiligheidscultuur binnen jullie organisatie te optimaliseren en doeltreffend het gesprek aan te gaan met collega’s die weerstand bieden. Zo zorgen jullie samen voor een veilige werkplek voor iedereen.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.