Drank & Drugs!

EHBDu staat voor Eerste Hulp Bij Drank- en Drugsincidenten in het uitgaanscircuit. Medewerkers in het uitgaanscircuit op festivals, maar ook in het onderwijs krijgen in toenemende mate te maken met mensen die onwel of onhandelbaar worden door gebruik van alcohol en/of drugs. Als dit gebeurt, is het belangrijk dat de aanwezige professionals adequaat kunnen reageren. 

Dik kans dat je ermee te maken krijgt!

Wat je ook van drank en drugs vindt, de kans is groot dat je er ooit mee te maken krijgt. Als ouder/opvoeder, familielid, als vriend of vriendin of als collega. Zo heeft één op de vier Nederlanders wel eens hasj of wiet gebruikt. Na deze drugs worden XTC, speed en cocaïne in Nederland het meest gebruikt. Het nuttigen van alcohol lijkt haast wel de gewoonste zaak van de wereld. Wanneer de grens van alcoholgebruik echter verschuift naar misbruik, ligt een alcoholverslaving op de loer. 

Drugs kunnen een stimulerend, verdovend of waarneming veranderend effect veroorzaken. Het onderwerp roept veel vragen op. Wat doen drugs met je en wat zijn de risico's? Wanneer ben je verslaafd en wat is er aan te doen?

BHV.NL is officieel bevoegd

BHV.NL is officieel bevoegd om de cursus EHBDu te verzorgen. Wij hebben diverse docenten die de docentenopleiding EHBDu van Educare Groningen met goed gevolg hebben afgerond. Zij worden hiervoor om de twee jaar bijgeschoold en BHV.NL is daarmee officieel bevoegd om EHBDu -onderwijs - activiteiten uit te voeren en cursisten te certificeren. Deze cursussen zijn als interventie erkend door het ministerie van VWS.

Het curriculum EHBDu is ontwikkeld in samenwerking met het Trimbos-instituut, kenniscentrum voor geestelijke gezondheidszorg en verslaving.

Wat kun je na de training EHBDu?

Cursisten kunnen na de training adequaat omgaan met drank- en/of drugsgerelateerde gezondheidsverstoringen: ze kunnen deze herkennen, mensen helpen en ze weten op correcte wijze de juiste hulp in te roepen. Ze zijn op de hoogte van levensreddende kennis om de meldkamer goed te woord te staan maar ook om het slachtoffer de juiste hulp te verlenen.

Meer info & onze tip!

Wil je meer weten of de mogelijkheden bespreken? Neem gerust contact met ons op! 
024 373 0977 of stuur een email aan info@bhv.nl

TIP: Het is goed om te weten dat BHV.NL naast de cursus EHBDu nu ook een workshop drank- en drugsincidenten kan verzorgen. Deze workshop duurt ongeveer 3 uur en valt goed te combineren met de cursus Herhaling BHV. In 1 dag heeft iedereen zo alle relevante kennis en vaardigheden in huis.

Lees meer

 • Week van de teek
  Week van de teek
  Elk jaar krijgen mensen in Nederland ruim een miljoen tekenbeten! Lees snel onze tips over hoe je een tekenbeet voorkomt en wat je kan doen als je gebeten bent.
 • Wat is volgens de Arbowet verplicht?
  Wat is volgens de Arbowet verplicht?
  Werknemers moeten veilig en gezond kunnen werken. Om daarvoor te zorgen is de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) in het leven geroepen. In die wet zijn verplichtingen voor zowel werkgevers als werknemers vastgelegd. 
 • Is VCA verplicht?
  Is VCA verplicht?
  Nee, een VCA is niet verplicht. Maar een VCA-certificaat wordt wel steeds vaker door opdrachtgevers geëist. Dit heeft te maken met de regels die de Arbowet aan bedrijven stelt. 
 • BHV verplicht? Wat zegt de wet?
  BHV verplicht? Wat zegt de wet?
  Hoe zit het nu precies met bedrijfshulpverlening? Wat is wel en niet verplicht? En waar moet je aan voldoen als werkgever?
 • Is een RI&E verplicht voor mijn bedrijf?
  Is een RI&E verplicht voor mijn bedrijf?
  Het antwoord op die vraag is duidelijk: ja, een RI&E is verplicht. Sinds 1 januari 1994 is de RI&E verplicht (Risico Inventarisatie & Evaluatie) voor alle werkgevers vanaf 1 FTE. 
 • Is een bedrijfsnoodplan verplicht?
  Is een bedrijfsnoodplan verplicht?
  Het antwoord op deze vraag is duidelijk: Elk bedrijf in Nederland is verplicht zich voor te bereiden op noodsituaties. Het is daarom handig, en wordt vaak geëist, om een bedrijfsnoodplan te hebben. Want met een bedrijfsnoodplan kan bedrijfsschade en menselijk leed zoveel mogelijk beperkt worden.
 • Is een ontruimingsoefening verplicht?
  Is een ontruimingsoefening verplicht?
  Je moet er toch niet aan denken: er breekt brand uit en de mensen in het gebouw – je collega’s en jullie bezoekers -  raken in paniek. Ze weten maar één ding: ze willen er zo snel mogelijk weg. Maar door de angst kunnen ze niet meer helder denken, door de rookontwikkeling zien ze de uitgangen niet meer en door hun haast om weg te komen duwen ze anderen omver.
 • Wie doet wat als het erop aankomt?
  Wie doet wat als het erop aankomt?
  Dat BHV’ers onmisbaar zijn bij een ontruiming is bekend. Als mensen in geval van nood zo snel mogelijk het pand moeten verlaten, zijn het de BHV’ers die dit in goede banen leiden. Maar weet je ook dat er behalve die BHV’ers op de werkvloer nog veel meer mensen betrokken zijn bij bedrijfsveiligheid? Weet jij wat hun rollen, taken en verantwoordelijkheden zijn?
 • Samenwerken loont!
  Samenwerken loont!
  Hoe verleen je zo snel en zo goed mogelijk hulp aan een of meerdere slachtoffers en hoe werk je daarbij zo goed mogelijk samen? Hoe voorkom je dat iedereen naar elkaar blijft kijken en mensen te laat in actie komen? Wie neemt de leiding en zorgt dat ook de anderen doen wat ze moeten doen?
  Het antwoord is simpel: ga gezamenlijk trainen en oefenen. Want alleen dan raak je zo op elkaar ingespeeld dat je elkaar in noodsituaties feilloos weet te vinden.
   

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen