VIL VCU (voor intercedenten)

VIL-VCU is voor een groot deel gelijk aan VOL-VCA en bevat daarnaast ook unieke, op de intercedenten toegesneden kennis. Denk aan wetgeving en verantwoordelijkheden in de relatie ‘inlener – uitzendorganisatie – uitleenkracht’. De leerstof die niet van toepassing is op intercedenten die uitsluitend op kantoor werken, zoals taakrisicoanalyses of ongevallenonderzoek, is niet opgenomen in VIL-VCU.

Ik wil snel meer weten over

​Tijdsinvestering

Je kunt kiezen uit:

VIL VCU 1 dag met zelfstudie van € 255,- voor € 195,- (excl. BTW)
 • 1 lesdag van 08.30 uur tot 16.30 incl. examen.
Je krijgt ruim voor aanvang van de cursus het lesboek thuisgestuurd en dient het specifieke lesgedeelte VIL VCU zelf door te nemen. Tijdens de cursusdag wordt VCA-B behandeld en neemt de docent in 1 tot 1.5 uur de specifieke onderwerpen van de VIL VCU door.

VIL VCU 2 dagen klassikaal € 290,- (excl. BTW)
 • 1 lesdag van 08.30 uur tot 16.30 uur
 • 1 lesdag van 08.30 uur tot 13.00 uur inclusief examen

​Wat er aan bod komt in de cursus

Tijdens de cursus VIL VCU leer je hetzelfde als tijdens de cursus VCA-VOL. Daarnaast is aandacht voor de volgende onderwerpen:
 • Afhandeling ongevallen uitzendkrachten
 • Rol intercedent in het bevorderen van veilig gedrag
 • Taken, rechten en plichten van de uitzendorganisatie en de inlener
 • Doorgeleidingsplicht

​Resultaat van de VIL VCU cursus:

Je opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met een VIL-VCU diploma op zak weet je waar je op moet letten bij het zoeken van uitzendkrachten voor jouw VCA-gecertificeerde opdrachtgevers.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Ben je intercedent of leidinggevende van een uitzendbureau? Dan moet je beschikken over het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU (VIL-VCU). Daarmee geef je aan dat je weet welke veiligheidseisen worden gesteld aan personeel bij VCA-gecertificeerde bedrijven.

De VIL VCU Cursus is inclusief:

 • Syllabus VCA;
 • Cursusmateriaal;
 • Lunch & koffie/thee;
 • Locatiekosten;
 • Examenkosten

​Het VIL VCU examen

Het VIL VCU examen wordt aan het einde van de (tweede) cursusdag afgenomen door een onafhankelijk examenbureau. Dit duurt ongeveer een uur. Als je slaagt ontvang je een officieel erkend certificaat in de vorm van een handige draagpas. Deze is tien jaar geldig.

Incompany

Wil je liever een groep cursisten op jouw eigen locatie laten opleiden? Dat kan! Wij verzorgen ook Incompany VCA-cursussen. Dit kan voor VCA Basis, VCA VOL en VIL VCU. Jij regelt de locatie, dan doen wij de rest. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Ook kunt je alleen het VCA-examen op jouw locatie te laten afnemen. Wij hanteren een nieuwe manier van digitaal examineren op laptops. Zo kunnen we grote groepen tegelijk examen laten doen. Een examenopstelling is dan niet nodig. Iedere kandidaat krijgt namelijk een uniek examen.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen