MOOC: interactief leren op een innovatief digitaal platform

Een vernieuwende manier van leren die steeds meer bekendheid krijgt, is de MOOC: Massive Open Online Course. Via een innovatief online platform krijg je op een laagdrempelige manier de kans om in interactie met vakgenoten te leren. BHV.NL kan natuurlijk niet achterblijven en organiseert sinds september 2017 ook regelmatig MOOCs. Daarmee is BHV.NL de eerste in dit vakgebied die deze manier van leren aanbiedt. 
Wat is een MOOC?
Zoals gezegd staat een MOOC letterlijk voor Massive Open Online Course. Je logt in op een digitaal platform waar regelmatig een nieuw thema voor je klaarstaat, bijvoorbeeld wekelijks gedurende een cursusperiode van vier weken. Elk thema bevat een aantal items zoals filmpjes, websites, documenten, etc. waarover je met de andere ervaren en deskundige deelnemers uit jouw vakgebied in gesprek gaat. Deze gesprekken worden vanuit BHV.NL gemodereerd, zowel op proces als op inhoud. Per behandeld item ontvang je ervaringspunten. Dit spelelement maakt het deelnemen extra leuk, omdat er vaak een aantrekkelijke beloning gekoppeld wordt aan een hoog aantal ervaringspunten!

Wat zijn de voordelen?
Deze manier van leren biedt veel voordelen. We noemen er een paar:
Een MOOC is laagdrempelig: vooropleiding is meestal niet nodig.
Het is tijd- en plaatsonafhankelijk, dus je kunt leren waar en wanneer het jou uitkomt.
Door het interactieve karakter van deze manier van leren doe je veel actuele praktijkkennis op.
Het platform biedt een mooie gelegenheid tot het vergroten van je netwerk.

Voorgaande MOOCs:
  • September 2017: MOOC Risicogerichte bedrijfsnoodorganisatie
  • ​​Mei 2018: MOOC Zelfs een BHV'er kan verrast worden
Nieuwe MOOC: Een leven lang BHV
Ook dit jaar hebben we weer een MOOC ontwikkeld. Vanaf 3 juni stellen we de MOOC "Een leven lang BHV" open, waar je je nu al gratis voor kan inschrijven. 

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen