Contiweb over de samenwerking met BHV.NL

In Boxmeer zit een van die bedrijven die ons land in binnen- en buitenland zo’n goede en innovatieve naam bezorgen: Contiweb. Het Brabantse bedrijf ontwerpt en maakt machines en machineonderdelen voor de grafische industrie. En levert over de hele wereld.  Aan offset, digitale en verpakkingsdrukkerijen. In offset drukkerijen worden kranten gedrukt, magazines, brochures, veelal in enorme aantallen. Een volwassen markt, die al enige tijd stabiliseert. Om toch te kunnen blijven groeien innoveert Contiweb voortdurend in de andere twee ‘takken van sport’: digitale en verpakkingsdruk. En met succes: het bedrijf is al 40 jaar succesvol.
Op de locatie in Boxmeer werken ca. 200 mensen. Zoals vaker in de technische branche is 90% man, en hoogopgeleid: het opleidingsniveau varieert van MBO tot academisch. De voertaal in Boxmeer is Nederlands, maar de servicemonteurs en sales mensen die over hele wereld werken, spreken daarnaast ook Engels.
Los van de ‘normale’ bedrijfsveiligheidsrisico’s als brand en onwel wordingen kent Contiweb specifieke risico’s die alles te maken hebben met de branche waarin het bedrijf opereert: werken met bewegende onderdelen, werken op hoogte, gebruik van oplosmiddelen en gevaarlijke stoffen. Het werk is soms fysiek behoorlijk zwaar en er wordt regelmatig onder druk gewerkt. Veilig werken staat er dan ook hoog in het vaandel.
Joyce Beerens
Joyce Beerens
Contiweb
Joyce Beerens

Wat ik belangrijk vind? Kwaliteit, continuïteit, innovatie

Joyce Beerens, Hoofd BHV, werkt al tien jaar bij Contiweb. Acht jaar geleden koos zij bewust voor BHV.NL.  “We werkten toen met een EHBO-trainer over wie we niet tevreden waren. Met haar doorgaan was voor mij geen optie. En omdat ik wat bedrijfsveiligheid betreft alles onder één dak wilde hebben, ben ik wat gaan shoppen en al snel bij BHV.NL uitgekomen. Sinds die tijd werk ik met hen samen. Naar volle tevredenheid mag ik wel zegen. Voor mij zijn een paar dingen essentieel in de samenwerking met BHV.NL; de kwaliteit: hun trainers zijn echt goed opgeleid. De continuïteit: ik zie vaak dezelfde gezichten en dat is prettig. BHV.NL kent ons bedrijf inmiddels goed en kan daardoor ook proactief meedenken en adviseren. En ze zijn innovatief en werken voortdurend aan het verbeteren van hun dienstverlening en producten.”
 
Joyce Beerens werkt graag en goed met BHV.NL samen maar doet bepaalde dingen ook zelf. Zo onderhoudt ze zelf het bedrijfscontinuïteitsplan. BHV.NL adviseert waar nodig: zo hebben zij de vluchtweg plattegronden gemaakt.

Stabiel en hecht team BHV’ers

Bedrijfsveiligheid leeft sterk binnen Contiweb, het team BHV’ers is vrij stabiel. De vijftien leden zijn hecht en doen het BHV-werk vaak al jaren. Onlangs is een van hen gestopt omdat hij binnenkort met pensioen gaat, Fred van den Meijdenberg. Hij was 22 jaar met hart en ziel BHV’er en EHBO’er. Vrijwel een unicum, dat groot respect afdwingt. Dat wordt ook zo gezien in de organisatie. Het was dan ook geen enkel probleem om een opvolger voor Fred te vinden.
 
Contiweb investeert veel in de trainingen van hun BHV’ers. Ze vinden het belangrijk dat hun kennis up to date blijft en dat ze regelmatig oefenen. Daarom mogen de trainingen ook onder werktijd gevolgd worden. Gelukkig komen de BHV’ers eigenlijk alleen in oefensituaties in actie en blijft het preventief. Echte calamiteiten hebben zich nog niet voorgedaan. Onnodig te zeggen dat iedereen dat graag zo wil houden. Maar mocht er toch hulp moeten worden verleend, dan zijn de BHV’ers van Contiweb er klaar voor. Zeker ook dankzij BHV.NL.

Lees meer

 • Zorggroep Ter Weel: Als kennis alleen niet genoeg is
  Zorggroep Ter Weel: Als kennis alleen niet genoeg is
  Het hebben van BHV-kennis absoluut voldoende, maar extra praktijkoefening, en dan zo realistisch mogelijk, heeft veel toegevoegde waarde. Ook omdat in zo’n situatie duidelijk wordt welke vaardigheden en wellicht ook welke kennis nog ontbreken.
 • Moba kiest voor BHVAssist: “Als je het doet, doe het dan goed”
  Moba kiest voor BHVAssist: “Als je het doet, doe het dan goed”
  Moba kiest voor BHVassist: “Ideaal bij meerdere vestigingen”
   
 • Er zijn altijd veel meer risico’s dan je denkt. Koninklijke Stichting Defensiemusea
  Er zijn altijd veel meer risico’s dan je denkt. Koninklijke Stichting Defensiemusea
  De veiligheid garanderen voor bezoekers van alle leeftijden (0 tot 88 jaar) met alle stadia van zelfredzaamheid, verschillende binnen- en buitenterreinen en al het materieel is een enorme uitdaging.
 • BHVescape. Wat een toegevoegde waarde!
  BHVescape. Wat een toegevoegde waarde!
  Escape rooms. Je hebt er vast weleens van gehoord. Of er misschien zelfs al een keer aan meegedaan. 
 • BHVassist verhoogt efficiency BHV'ers ROC Nijmegen
  BHVassist verhoogt efficiency BHV'ers ROC Nijmegen
  Hoe BHVassist, een slimme app, de bedrijfsveiligheid enorm verhoogt
 • Van standaard BHV-cursussen naar training en dienstverlening op maat bij Sanoma
  Van standaard BHV-cursussen naar training en dienstverlening op maat bij Sanoma
  Hoe gaat een grote organisatie als Sanoma Media Netherlands BHV om met bedrijfsveiligheid en bedrijfshulpverlening?
 • BHV-cursus voor MBO-studenten Aventus
  BHV-cursus voor MBO-studenten Aventus
  “Verzorg voor 30 studenten die gaan stagelopen een BHV-training inclusief kinderreanimatie”.
 • Optisport over de maatwerktrainingen van BHV.NL
  Optisport over de maatwerktrainingen van BHV.NL
  Met 17 miljoen bezoekers per jaar en ruim 350 publieke voorzieningen in Nederland en België heeft Optisport verschillende veiligheidsrisico’s per locatie.
 • Florence wil alle lichten op groen voor optimale veiligheid
  Florence wil alle lichten op groen voor optimale veiligheid
  Met 17 verzorgings- en verpleeghuizen in Den Haag en omgeving waar zowel cliënten, bezoekers als medewerkers aanwezig zijn, is extra aandacht voor veiligheid geen overbodige luxe.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen