Samen werken aan een nóg veiligere organisatie

Dit voorjaar waren wij in gesprek met een grote zakelijke dienstverlener uit het westen des lands. Al meer dan tien jaar maakt deze partij naar volle tevredenheid gebruik van de cursussen en diensten van BHV.NL. De facility manager vertelt ons over de samenwerking waarmee veiligheid in de organisatie gewaarborgd wordt. Dat blijft niet bij cursussen alleen!

Veiligheid en bewustwording

Bij deze organisatie staat veiligheid hoog in het vaandel, en dat is de laatste jaren alleen maar belangrijker geworden. Het betreft dan bijvoorbeeld beveiliging van dossiers en privacy, maar ook zijn er steeds grotere aantallen mensen aanwezig bij evenementen. Daardoor komt veiligheid extra snel in het geding. Bewustwording van mogelijke gevaren heeft prioriteit in deze organisatie. Daar wordt onder meer aan gewerkt door een presentatie te vertonen aan bezoekers aan het hoofdkantoor van dit bedrijf. Deze presentatie verzorgt BHV.NL en wijst bezoekers op procedures in geval van calamiteiten.
"Continuïteit in de samenwerking is belangrijk, daarom blijven wij graag met BHV.NL werken aan onze bedrijfsveiligheid."
 

Waarom BHV.NL?

De samenwerking met BHV.NL bestaat zoals gezegd al meer dan tien jaar. De facility manager die wij spreken: “Wij werken met een vast team van mensen binnen BHV.NL die ons ontzorgt. Continuïteit is belangrijk en we behouden graag de samenwerking. Daarom hebben wij ook geen behoefte aan verandering.” Door een aantal personeelswisselingen zijn er wat strubbelingen in de contacten geweest, maar dat heeft BHV.NL goed opgepakt volgens onze contactpersoon. Men kan elkaar ook vervangen indien nodig. Daarnaast is BHV.NL goed op de hoogte van de organisatiestructuur van deze klant en zo raken beide partijen steeds meer op elkaar ingespeeld.

Landelijke oefendag

Onlangs is de jaarlijkse oefendag georganiseerd. Zoals elk jaar gebeurde dit in samenwerking met BHV.NL. Op deze dag komt iedereen die betrokken is bij bedrijfshulpverlening van alle vestigingen bij elkaar om met BHV aan de slag te gaan. Doel is teambuilding: binnen een vestiging kennen BHV’ers elkaar wel, maar het is goed om iedereen kennis te laten maken met elkaar en ervaringen te laten uitwisselen. Dit jaar werden onder meer acht verschillende spellen gespeeld, van oefeningen met portofoon tot een BHV-quiz.  De opkomst was groot en de reacties achteraf positief. Een van de BHV’ers reageert: “Ik vond de locatie prima en het was leuk om in wedstrijdverband elkaar beter te leren kennen.”

Bedrijfsnoodplannen geactualiseerd

De veiligheidskundige van de afdeling Advies van BHV.NL heeft onlangs een ronde langs alle vestigingen gemaakt. Daarbij zijn de bedrijfsnoodplannen onder de loep genomen. Dit heeft ertoe geleid dat de plannen weer helemaal up to date zijn. De facility manager: “Ook procedures zijn aangepast. Waar voorheen meldingen per pand afgehandeld werden, loopt alles nu via een centrale meldkamer. Met een ontruimingsoefening is getest of wat in de bedrijfsnoodplannen staat, in de praktijk ook werkt. Dat blijkt het geval en daarmee zijn de bedrijfsnoodplannen nu definitief.” In bedrijfsverzamelgebouwen waar naast de dienstverlener uit dit artikel meer huurders gevestigd zijn, moet afgestemd worden of elke huurder een veiligheidsbeleid heeft vastgelegd. BHV.NL neemt hiervoor contact op met de andere huurders in het pand.

Meer weten?

Wil je na het lezen van deze positieve ervaring meer weten over de cursussen en diensten van BHV.NL? Onze accountmanager voor de zakelijke dienstverlening, Marianne Nillesen-de Lange, staat voor je klaar. Zij vertelt je alles over wat BHV.NL voor deze branche kan betekenen. Telefonisch is Marianne bereikbaar via telefoonnummer 06 22744865 en per e-mail op m.nillesen-delange@bhv.nl.
Marianne Nillesen - De Lange
Marianne Nillesen - De Lange

Lees meer

 • Avans hogeschool
  Avans Hogeschool en BHV.NL organiseren succesvolle 'Week van de Veiligheid'
  Met dertien verschillende locaties, zo’n 34.000 studenten en 3.800 medewerkers is een goede BHV-organisatie voor Avans Hogeschool essentieel. Niet voor niets verzorgt BHV.NL sinds 2019 alle BHV-trainingen voor de 320 BHV’ers van Avans. Maar wat bleek toen ze nog een stap verder gingen, en aan de slag gingen met het Veiligheidsambitieplan? De bekendheid van de veiligheidsprocedures bleek onder studenten en medewerkers onvoldoende. Tijd om daar verandering in te brengen.
 • Viking Life-saving Equipment
  Viking Life-Saving Equipment werkt niet alleen aan de veiligheid van anderen, maar ook aan die van zichzelf
  Viking Life-saving Equipment – een wereldwijd opererende organisatie op het gebied van nautische veiligheidsproducten – werkt dagelijks aan de veiligheid van mensen aan boord. Maar toen na een flinke groei én een verhuizing naar een groter pand het alarm afging in de Nederlandse vestiging, bleek dat er veel te doen was als het om de eigen bedrijfsveiligheid ging. De bedrijfsnoodorganisatie bleek niet op het gewenste niveau. Daar moest verandering in komen, vond Viking.
 • PwC Nederland | Bedrijfsveiligheid | BHV.NL
  PwC Nederland bouwt aan sterke bedrijfshulpverlening met operationele hulp van BHV.NL
  Veiligheid waarborgen voor 5.000 medewerkers is geen gemakkelijke klus. Met 13 verschillende locaties, waarvan een aantal gedeelde kantoren, zijn er een hoop verschillende uitdagingen waarmee PwC rekening moet houden. Het geheim van PwC? Een gedegen aanpak en voldoende trainen, daardoor staat de bedrijfsveiligheid van PwC als een huis. 
 • PROVINCIE GRONINGEN WEET GASTVRIJHEID EN BEDRIJFSVEILIGHEID SLIM TE COMBINEREN
  Provincie Groningen weet gastvrijheid en bedrijfsveiligheid slim te combineren
  Provincie Groningen heeft momenteel een inwonersaantal van 587.000. Al deze inwoners kunnen terecht bij de provincie Groningen. Het is daarom belangrijk dat zij gastvrij worden ontvangen. Daarnaast is het belangrijk dat de veiligheid van alle aanwezigen bij de provincie Groningen gewaarborgd wordt. Veiligheid staat immers voorop.
 • TU Delft kiest voor het brede opleidingsaanbod en het online portaal van BHV.NL
  TU Delft kiest voor het brede opleidingsaanbod en het online portaal van BHV.NL
  Op het terrein van de Technische Universiteit Delft lopen op drukke dagen zomaar 26.000 studenten en 6.000 medewerkers rond. Je kunt je voorstellen dat BHV’ers hier onmisbaar zijn. Maar hoe krijg je dat goed georganiseerd?
 • TRAININGEN BHV.NL DAGEN MEDEWERKERS VANDERSANDEN STEEDS WEER UIT
  TRAININGEN BHV.NL DAGEN MEDEWERKERS VANDERSANDEN STEEDS WEER UIT
  Bij Vandersanden maken medewerkers gebruik van zware machines. Het is belangrijk dat daar veilig mee wordt gewerkt. Routines maken het werk extra gevaarlijk. Benieuwd naar hoe deze uitdagingen op een praktijkgerichte en innovatieve manier worden aangepakt?
 • Zuyd Hogeschool leidt studenten op volgens EHBO-richtlijnen Rode Kruis
  Zuyd Hogeschool leidt studenten op volgens EHBO-richtlijnen Rode Kruis
  Uit onderzoek bleek dat studenten gezondheidszorg en welzijn EHBO-trainingen misten in hun curricula. Docenten van Zuyd Hogeschool volgden daarom de opleiding tot EHBO-instructeur met Rode Kruis-licentie en geven hun kennis nu door aan studenten. Laat je inspireren! 
 • Zorggroep Ter Weel: Echt oefenen maakt het verschil
  Zorggroep Ter Weel: Echt oefenen maakt het verschil
  Na de brand bij Ter Weel in 2016 was het duidelijk: dit nooit meer. Er was behoefte aan een speciale training waarin alleen maar geoefend wordt, in situaties die zo realistisch mogelijk zijn. BHV.NL ontwikkelde een training waarin de druk op de ploegleiders zo hoog wordt opgevoerd dat je het bijna zou kunnen vergelijken met de hectiek van een echte noodsituatie. 
 • Zorggroep Ter Weel: Training wordt praktijkervaring
  Zorggroep Ter Weel: Training wordt praktijkervaring
  In 2016 vond bij Zorggroep Ter Weel een afschuwelijke brand plaats waarbij drie bewoners de dood vonden. Die gebeurtenis heeft onvoorstelbaar veel impact gehad. Behalve heel veel verdriet was er ook verbijstering: hoe heeft dit kunnen gebeuren?

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.