Hoe werkt een ontruimingsoefening?

Het is belangrijk regelmatig te oefenen met de uitvoering van je ontruimings- of bedrijfsnoodplan. Wij adviseren om jaarlijks een ontruimingsoefening te organiseren zodat jouw BHV’ers hun kennis up to date houden. Het kan van levensbelang zijn dat zij snel en adequaat kunnen handelen, en dat kan alleen als zij regelmatig oefenen. Je BHV’ers leren een ontruiming goed te begeleiden en wij ondersteunen hen daarbij. Naarmate je BHV’ers meer ervaren zijn, wordt de oefening complexer en werken de BHV’ers zelfstandiger.

Een ontruimingsoefening bestaat uit scenario's

Aan de hand van een of meerdere scenario’s testen we de procedures die in jouw ontruimingsplan zijn vastgelegd. Er zijn verschillende scenario’s waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van welke het beste bij jouw organisatie past. Ook een combinatie van scenario’s is mogelijk als je de geënsceneerde noodsituatie complexer wilt maken. Daarnaast laat een ontruimingsoefening zich prima combineren met een incompany cursus of workshop. Neem contact op met BHV.NL voor de mogelijkheden of bekijk de fases waarin ontruimingsoefeningen worden onderverdeeld.

Voor wie?


Wie betrokken is bij de ontruimingsoefening hangt af van de fase waarmee je oefent: alleen BHV’ers of alle medewerkers. Nog geen ontruimingsprocedures? Wij helpen je graag!

Bij een complete ontruiming (fase 1 t/m 4) zijn je medewerkers (en eventuele bezoekers) maximaal 12-15 minuten van hun werkplek af. Gemiddeld neemt de oefening voor je BHV’ers 3 uur in beslag (de totale duur is afhankelijk van de ontruimingsfase waarmee je oefent). 

Een ontruimingsoefening is inclusief:
  • Voorbespreking (fase 1 en 2)
  • Toetsen van voorzorgsmaatregelen
  • Begeleiden van de ontruiming
  • Evaluatie van de ontruiming
     
In onze aanpak is over het zakelijke belang van jouw onderneming nagedacht!

HULP NODIG BIJ EEN ONTRUIMINGSOEFENING?

BHV.NL is allround dienstverlener op het gebied van bedrijfsveiligheid. Bij het organiseren van een ontruimingsoefening helpen en adviseren wij je graag. Wij kunnen jouw BHV'ers ondersteunen in het oefenen, organiseren, begeleiden, observeren en evalueren van ontruimingsoefeningen. Neem direct contact met ons op via: 024 - 373 0977 of stel je vraag via het offerteformulier.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen