Digitaal ontruimen

We snappen heel goed dat het oefenen en organiseren van een ontruimingsoefening erg lastig is tijdens de corona pandemie. Maar het is wel slim om erover na te denken. Vooral in de opvang van medewerkers op de verzamelplaats. Want ook daar zul je de 1,5m afstand moeten waarborgen. Om toch te kunnen oefenen in deze tijd, hebben we een toepassing voor een digitale table-top oefening. 

Digitale Table-top oefening

Hoe werkt het?
Via een digitaal systeem kunnen wij de ontruimingsplattegrond van jullie organisatie inladen in de pc van de trainer. Deze deelt de plattegrond vervolgens met jouw medewerkers en behandelt verschillende scenario's die aansluiten de situatie van jouw organisatie. Het volgende komt daarbij aan bod: 
  • Procedures
  • Te ondernemen stappen
  • Handelingen
  • ​Volgorde van ontruimen 
Jouw medewerkers gaan met elkaar in gesprek over de juiste manier van ontruimen. Hierbij zijn jullie bedrijfsnoodplan en ontruimingsprocedures de leidraad. In de plattegrond kunnen wij diverse zaken aangeven, te denken aan: waar is de brandhaard, waar verbindt zich het slachtoffer, waar is de ploegleider en waar zijn de BHV'ers? 

Voor wie is de digitale ontruimingsoefening bedoeld?

De digitale ontruimingsoefening is bedoeld voor organisaties die graag willen oefenen met ontruimen, maar waarbij dat door de corona pandemie lastig is.  

Wat is de tijdsinvestering?

De digitale oefening duurt 2 uur en vindt online plaats. 

Wat levert het op?

Na de digitale ontruimingsoefening:
  • weet je hoe de ontruimingsprocedure functioneert en wat er eventueel beter kan;
  • weet je of medewerkers goed bekend zijn met de ontruimingsprocedures;
  • is de taak- en rolverdeling tijdens een ontruiming voor iedereen helder;
  • weten medewerkers wat de positionering van veiligheidsvoorzieningen en BHV-middelen is;
  • weet je of alle risico’s goed zijn afgedekt.

Voordeel van een digitale table-top oefening

De digitale table-top oefening is een interactieve sessie waarbij de deelnemers van en met elkaar leren. Hiermee wordt samenwerken bevorderd en verhoog je de kennis van de deelnemers over jullie bedrijfsnoodprocedures. 

Deze digitale table-top oefening is te vergelijken met een reguliere table-top oefening. Het grote verschil is dat je op deze manier afstand kan bewaren en niet met zijn allen over de plattegrond heen hoeft te hangen. Door deze digitale manier van werken kunnen alle deelnemers op hun eigen werkplek blijven zitten en kan er veilig geoefend worden.
TIP: Deze digitale manier van oefenen kan ook aangeboden worden op afstand met een videoverbinding (teams). 

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.