DAG VAN DE BHV:
4 NOVEMBER 2024

 

Op 4 november 2024 is het de Dag van de BHV. Deze dag is in het leven geroepen om BHV’ers binnen organisaties in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet. Tevens is het een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor het belang van bedrijfshulpverlening. 

Sinds september 2022 is BHV.NL trotse partner geworden van deze dag. Op deze pagina kun je informatie en inspiratie vinden over hoe je jouw BHV'er kan bedanken voor hun inzet. 

Wij bedanken alle BHV'ers!

BHV'ers zijn degenen die klaarstaan wanneer er zich onverwachte situaties voordoen. Ze zijn de eerste responders, degenen die snel en doeltreffend handelen om letsel te voorkomen en mensen in nood te helpen. Ze zorgen ervoor dat onze werkomgeving veilig blijft en dat we kunnen rekenen op hulp in noodsituaties.

In deze video willen onze trainers jullie bedanken. 

Ansichtkaart & poster

Om jouw BHV'ers in het zonnetje te kunnen zetten hebben we een ansichtkaart en een poster ontwikkeld met een gedicht over onze waardering voor BHV'ers. Deze drukwerkbestanden mag je gratis downloaden zodat je een kaartje kan versturen óf de poster in jullie kantoor kan ophangen. 

Inspiratie & downloads

Speciaal voor de Dag van de BHV hebben we een aantal artikelen geschreven om werkgevers én BHV'ers te inspireren en te bedanken voor hun inzet. Ook zijn er ook een aantal gratis downloads beschikbaar die je kunt gebruiken, zoals een ansichtkaart en een poster. Laat je inspireren! 
6 redenen om géén BHV'er te worden ontkrachtigd

Er bestaan nog misvattingen over het belang van bedrijfshulpverlening (BHV) en de rol van het BHV-team. In dit artikel zullen we zes veelvoorkomende redenen behandelen waarom sommige mensen besluiten om geen BHV'er te worden, en waarom deze redenen niet helemaal kloppen.
 
5 tips om jouw BHV'ers extra te waarderen

Een keer per jaar is het tijd om je BHV’ers eens extra in het zonnetje te zetten. En dit is niet helemaal onlogisch, aangezien alle BHV’ers er mede voor zorgen dat de veiligheid in de organisatie gewaarborgd blijft. De enige vraag die nu overblijft is: hoe zorg je ervoor dat je ze de waardering geeft die ze verdienen? In dit artikel delen wij een aantal tips om vóór en tijdens de Dag van de BHV jouw BHV’ers extra te bedanken.
 
Hoe verhoog je het veiligheidsbewustzijn op de werkvloer?

Als BHV-team ben je bewust van veiligheid op de werkvloer. Maar wat betekent veiligheidsbewustzijn? Het betekent dat een persoon zich bewust is van de mogelijke risico's van een bepaalde actie en deze signalen vervolgens doeltreffend om kan zetten in een bewuste en veilige reactie. Bekijk hieronder onze tips en kijk wat past bij en werkt binnen jullie organisatie.
 
Nieuwe ambassadeur Dag van de BHV

Tijs van Lieshout, onder andere voorzitter van Brandweer Nederland, neemt de rol als ambassadeur van Dag van de BHV over van Henk van Essen, Korpschef van de Politie. In deze rol zal Tijs van Lieshout zich inzetten om het belang van Bedrijfshulpverlening (BHV) te benadrukken en bewustwording te creëren over de cruciale rol die BHV speelt in noodsituaties.
 
Download de gratis toolkit

De toolkit voor 2023 is weer beschikbaar! Ook meedoen op de 1e maandag van november met je eigen Dag van de BHV? Download dan snel en ga aan de slag.
 

Zelf aan de slag met bedrijfsveiligheid?

Naast de basisopleidingen bieden we diverse unieke bouwstenen aan. Zo heb je de vrijheid om de focus te leggen op specifieke risico's die relevant zijn voor jouw organisatie. Deze keuzes worden vastgelegd in het veiligheidsambitieplan, jouw praktische stappenplan om de veiligheid binnen jouw organisatie te verbeteren.
Hoe staat het met jullie bedrijfsveiligheid? Maak van veiligheid jullie goede voornemen voor 2024. Om je op weg te helpen, delen we inspirerende verhalen van onze klanten. Laat je leiden door hun veiligheidsaanpak en ontdek wat je hiervan kunt leren en toe kan passen op jouw organisatie. 
 

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.