Vijf tips om jouw BHV'ers extra te waarderen

Een keer per jaar is het tijd om je BHV’ers eens extra in het zonnetje te zetten. En dit is niet helemaal onlogisch, aangezien alle BHV’ers er mede voor zorgen dat de veiligheid in de organisatie gewaarborgd blijft. De enige vraag die nu overblijft is: hoe zorg je ervoor dat je ze de waardering geeft die ze verdienen? In dit artikel delen wij een aantal tips om vóór en tijdens de Dag van de BHV jouw BHV’ers extra te bedanken.

Tip 1: geef jouw BHV’ers een (extra) podium

Het hebben van BHV’ers binnen een bedrijf wordt vaak voor lief genomen. Het is echter, door onder andere personeelstekorten en hybride werken, steeds minder vanzelfsprekend om een volledig BHV team te hebben.

Hierom is het belangrijk om extra aandacht te geven aan de BHV’ers die mede verantwoordelijk zijn voor het waarborgen  van de veiligheid binnen het bedrijf. Duidelijk intern communiceren wie de BHV’ers zijn is een stap in de goede richting.

Hoe pak je dit aan? Je kunt een mail rondsturen met een reminder: dit zijn onze BHV’ers en wij zijn trots op ze. Je kunt ook onze posters downloaden. Er zijn verschillende posters, waarmee je duidelijk maakt wie jouw BHV'er zijn. In de toolkit van de Dag van de BHV vind je ook een poster. Deze poster kun je aanvullen met de naam en de foto van jouw BHV'er.

Tip 2: download de toolkit van de Dag van de BHV

De Dag van de BHV, waarmee BHV.NL vanaf dit jaar partner is, heeft een toolkit speciaal voor jouw BHV’ers. In deze toolkit vind je verschillende uitingen om jouw dank aan jouw BHV’ers zowel extern als intern te communiceren.

Zo zitten er in de toolkit bedankposts. Deze kun je natuurlijk printen en ophangen, maar ze zijn eigenlijk bedoeld om te delen op Social Media. Zo laat je online en extern weten dat je niet alleen veiligheid hoog op de agenda hebt staan, maar ook dat je jouw BHV’ers extra waardeert.

Tip 3: ga in gesprek met jouw BHV’ers

Extra aandacht geven aan de benodigdheden van jouw BHV-team is van groot belang. Kortom: ga in gesprek. Wat merken zij op? Wat hebben zij nodig?

Natuurlijk is het altijd van belang om ervoor te zorgen dat jouw team bewust is van alle taken en van de takenverdeling binnen het team, maar hier extra aandacht aan schenken zorgt voor meer duidelijkheid en meer vertrouwen binnen het team én binnen de organisatie.

Tip 4: organiseer een ontbijt, lunch of borrel speciaal voor jouw BHV’ers

Iets extra’s doen voor jouw BHV’ers kan natuurlijk het hele jaar door, maar zeker op de Dag van de BHV is het leuk om iets extra’s te organiseren. Dit kan op verschillende manieren.

Denk hierbij aan een gezamenlijk ontbijt, om de dag goed te beginnen. Je kunt ook een lunch organiseren. Het voordeel aan een lunch, is dat werknemers tijdens standaard kantooruren vaak moeten lunchen. Naast een ontbijt of een lunch kun je natuurlijk ook een borrel speciaal voor de BHV’ers organiseren.

Een ontbijt, lunch en borrel kunnen natuurlijk op kantoor gepland worden. Dan is het wellicht leuk om bijvoorbeeld extra posters of vlaggen op te hangen, als extra blijk van waardering. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het ontbijt, de lunch en de borrel ook op locatie te plannen.

Tip 5: geef ze iets extra’s, zoals een cadeaubon of een goodiebag

Werknemers die iets extra’s doen, verdienen een extra bedankje. Dit kun je doen in de vorm van bijvoorbeeld een cadeaubon. Het is wel verstandig om een cadeaubon te geven waar mensen écht iets aan hebben of iets mee kunnen.

Naast een cadeaubon, kun je natuurlijk ook een goodiebag samenstellen. Heb je binnen het bedrijf leuke dingen liggen, zoals een branded waterfles, vul hier dan de goodiebag mee. Het is ook leuk om deze goodiebag aan te vullen met iets eetbaars en een kaart, waar je in beschrijft waarom je zo dankbaar bent voor jouw BHV’ers.

Waardering door te trainen

Bij waardering komt ook het goed opleiden van personeel kijken. Ervoor zorgen dat jouw BHV'ers jaarlijks kennis up-to-date houden is dus ook een belangrijke vorm van waardering. Je kunt er ook voor zorgen dat je meer personeel gaat trainen om het BHV-team te versterken. Twijfel dus niet en schrijf jezelf en/of jouw werknemers in voor een BHV-basiscursus en een BHV-herhalingscursus

Lees meer

 • Dit zijn de verschillen tussen een hartinfarct, hartstilstand en hartfalen
  Dit zijn de verschillen tussen een hartinfarct, hartstilstand en hartfalen
  In de volksmond worden de termen hartinfarct, hartfalen en hartstilstand vaak door elkaar gehaald. Ontdek in dit artikel de verschillen. 
 • Dit zijn de verschillende soorten brandwonden
  Dit zijn de verschillende soorten brandwonden
  Brandwonden worden ingedeeld in verschillende gradaties, elk met hun eigen kenmerken. In dit artikel gaan we dieper in op deze gradaties en hun onderscheidende eigenschappen.
 • Schaafwond? Een kusje erop helpt niet altijd, lees daarom deze tips!
  Schaafwond? Een kusje erop helpt niet altijd, lees daarom deze tips!
  In je kinderjaren heb je vast wel eens een schaafwond opgelopen. Een kusje erop van je moeder of vader kon de ergste pijn verzachten. Maar voor een goede behandeling van schaafwonden is meer nodig dan alleen dat. We vertellen je graag wat erbij komt kijken.
 • Vechten, vluchten of bevriezen: hoe reageer jij als BHV’er op angst?
  Vechten, vluchten of bevriezen: hoe reageer jij als BHV’er op angst?
  Iedereen reageert anders op angst. Maar hoe reageer jij in een noodsituatie? Gelukkig kun je deze automatische reacties trainen door noodsituaties regelmatig te oefenen. Het resultaat? Minder kans op bevriezen, aarzeling of paniek en meer zekerheid in handelen.
 • 5 redenen waarom microlearning jouw organisatie veiliger maakt
  5 redenen waarom microlearning jouw organisatie veiliger maakt
  In de moderne wereld is tijd schaars en uitgebreide cursussen zijn niet altijd haalbaar of effectief. Voor essentiële kennis, zoals veiligheid en bedrijfshulpverlening, is er nu een oplossing: microlearning.
 • Als bhv’er maak jij het verschil, ook thuis en onderweg!
  Als bhv’er maak jij het verschil, ook thuis en onderweg!
  In dit artikel nemen we je mee in vier situaties buiten werk waarin jouw BHV vaardigheden van onschatbare waarde zijn.
 • Waarom bhv jouw beste goede voornemen is!
  Waarom bhv jouw beste goede voornemen is!
  Verrassingen zijn onvermijdelijk, maar met de juiste voorbereiding sta jij altijd stevig in je schoenen. Ontdek in dit artikel waarom BHV jouw goede voornemen zou moeten zijn voor 2024.
 • 5 inspirerende manieren om aan de slag te gaan met BHV
  Ter inspiratie: 5 manieren om aan de slag te gaan met BHV
  Wil je in jouw organisatie aan de slag met BHV omdat je veiligheid een belangrijk thema vindt, maar weet je niet hoe? Of besteed je al regelmatig aandacht aan dit waardevolle onderwerp en ben je op zoek naar ideeën voor de afwisseling? Dan is dit artikel voor jou. Hier vind je namelijk 5 manieren om op een leuke én effectieve manier aan de slag te gaan met BHV in jouw organisatie. Ter inspiratie!
 • Een efficiënt en goed georganiseerd BHV-team? Oefen samen!
  Een efficiënt en goed georganiseerd BHV-team? Oefen samen!
  Een goed georganiseerde bedrijfsnoodorganisatie is onmisbaar bij het waarborgen van de veiligheid binnen een bedrijf. Ben jij als BHV’er, ploegleider, coördinator of hoofd BHV verantwoordelijk voor een veilige werkvloer? Dan weet je hoe belangrijk het is dat in noodsituaties BHV’ers blindelings op elkaar kunnen vertrouwen en het team als een geoliede machine functioneert. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Door samen te oefenen.  

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.