Het verschil tussen ons maatwerkaanbod

Wij willen onze klanten de beste oplossing bieden voor het organiseren van veiligheid binnen de organisatie. Daarom hebben we verschillende maatwerkoplossingen in de vorm van vier soorten trainingen: standaard herhaling BHV, brancheprogramma’s, modulair trainen en specialistisch maatwerk. Deze trainingen lopen op in specialisatie. Hieronder leggen we per training uit wat je aan maatwerk kan verwachten, zodat dit helpt bij je keuze voor een training.

Standaard herhaling BHV

Alle cursisten die hun BHV-certificaat hebben behaald bij de BHV basiscursus, moeten elk jaar op herhaling om hun kennis en vaardigheden op te frissen. Hiervoor bieden we een standaard herhalingsprogramma aan. Ieder jaar wordt er een nieuw programma ontwikkeld door onze docenten en de afdeling productontwikkeling. Omdat onze docenten een goed beeld hebben van de behoeften van onze cursisten, wordt hun input gevraagd bij het samenstellen van het nieuwe lesprogramma. Aan de hand van de input van de docenten worden de onderwerpen gekozen die in het programma aan bod komen. Daarnaast bedenken we elk jaar andere werkvormen. Op deze manier kunnen we onze cursisten ieder jaar een vernieuwend lesprogramma aanbieden. 
Maatwerk level: 0 

Brancheprogramma

Bij iedere klant is er sprake van een andere situatie, ook binnen een bepaalde branche. Zo kan het in de zorgbranche belangrijk zijn dat er met kinderreanimatie wordt geoefend, terwijl dat in de bouw niet relevant is. Daarom bieden we brancheprogramma's aan. Want elke branche heeft te maken met andere risico's en een andere manier van werken. Als klant kies je dan voor een programma dat is toegespitst op jouw branche. In een brancheprogramma komen onderdelen aan bod die voor een desbetreffende branche relevant en nuttig zijn. Ook wordt getraind met scenario’s die aansluiten bij jouw branche.
Maatwerk level: 1

Modulair trainen

Sluit het standaard herhalingsprogramma of het brancheprogramma niet aan en wil je een specifiek onderwerp in je training verwerkt hebben? Dan bieden we modulair trainen aan. Je geeft in een gesprek met ons aan welke risico’s er binnen jullie organisatie zijn, welke incidenten er in het verleden zijn geweest (denk hierbij ook aan incidenten op het gebied van ongewenst gedrag), welke competenties deelnemers echt moeten halen en welke wensen je hebt. Aan de hand van de uitkomsten van dit gesprek wordt in een aanvraagformulier aangegeven welke modules je wilt behandelen in de training. Als jullie bijvoorbeeld een aantal keer te maken hebben gehad met iemand die zich verslikte en daarmee willen oefenen, dan wordt in het aanvraagformulier de module ‘verslikking’ aangevinkt. Met modulair trainen komt er een programma tot stand dat volledig aansluit bij jouw organisatie.
Maatwerk level: 2

Specialistisch maatwerk

Soms hebben onze klanten een specifieke behoefte, maar kunnen wij met onze bestaande cursussen hier niet in voorzien. Dan gaan we kijken wat we kunnen doen om wel in die behoefte te kunnen voorzien. Soms moet een cursus gericht zijn op een speciale doelgroep, moet er een cursus ontwikkeld worden over een speciaal onderwerp of moet er een heel nieuw product ontwikkeld worden. Daar gaan we dan mee aan de slag. Specialistisch maatwerk sluit aan op jouw wensen en ambities.
Maatwerk level: 3

De verschillen

 
Standaard herhaling BHV Brancheprogramma Modulair trainen Specialistisch maatwerk
Voor iedereen hetzelfde programma Toegespitst op risico's en manier van werken van een branche Selecteer relevante trainingsmodules en stel zelf je training samen Ontwikkelen van nieuwe onderwerpen
Elk jaar vernieuwd Relevante en nuttige onderdelen per branche   Ontwikkelen van geheel nieuw product op basis van behoefte
   

Lees meer

  • Test je EHBO kennis! | BHV.NL
    Test je EHBO kennis!
    Hoe goed is jouw kennis over de verschillende verbandsoorten? Weet jij wat je moet doen als iemand getroffen is door elektriciteit en niet meer bij kennis is? Doe onze test!
  • Survivalgids voor BHV'ers
    Survivalgids voor BHV'ers
    Bedrijfshulpverlening is geen gemakkelijke taak. Het vereist moed, kennis en de bereidheid om verantwoordelijkheid te nemen wanneer elke seconde telt. Wij realiseren ons dat deze rol extra inspanning en toewijding van jou vraagt, bovenop je reguliere werkzaamheden. Daarom willen we je niet alleen bedanken voor je huidige inzet, maar je ook ondersteunen in je continue groei en ontwikkeling in deze cruciale functie.
  • Ploegleider versus coördinator: wie doet wat precies?
    Ploegleider versus coördinator: wie doet wat precies?
    Een BHV-organisatie bestaat vaak uit meerdere rollen. Zo heb je naast de BHV’ers en een Hoofd-BHV, ook een coördinator en ploegleider. Maar wat is nu precies het verschil tussen die twee? Tijd om de taken en verantwoordelijkheden op een rijtje te zetten. Zo kun je meteen checken of dit iets voor jou is!
  • Taken & verantwoordelijkheden van de verschillende rollen binnen de bedrijfsnoodorganisatie
    Taken & verantwoordelijkheden binnen de bedrijfsnoodorganisatie
    De bedrijfsnoodorganisatie bestaat uit een team van medewerkers die zich graag inzetten voor de veiligheid
    van de organisatie. Dit houdt in de preventie van bedrijfsongevallen, het coördineren van een ontruiming, het
    verzorgen van essentiële communicatie tijdens noodsituaties en adequaat reageren bij ongevallen. Om dit alles effectief te organiseren zijn er verschillende rollen met specifieke verantwoordelijkheden vastgesteld. Die zijn noodzakelijk voor een goed functionerende bedrijfsnoodorganisatie en een optimale samenwerking van het
    team, medewerkers en eventuele hulpdiensten.
  • 5 tips voor het werven van BHV’ers intern
    5 tips voor het werven van BHV’ers intern
    Als werkgever wil je de BHV-organisatie goed op orde hebben. Dat is tenslotte jouw verantwoordelijkheid. Bovendien wil je dat medewerkers en bezoekers veilig zijn, ook in het geval van een calamiteit. Denk aan een ongeval, brand of iemand die onwel wordt. Om in die allereerste cruciale minuten accuraat op te treden, heb je bedrijfshulpverleners (BHV’ers) nodig. Maar, hoe motiveer je collega’s om die rol op zich te nemen? Een uitdaging waarmee veel bedrijven worstelen. Wij delen tips! 
  • hesjes bhv
    Hesjes voor de bedrijfsnoodorganisatie: Hoe zit dat?
    Bedrijfshulpverlening is een belangrijk onderdeel van de veiligheid op de werkvloer in Nederland. (Hoofd-)BHV’er, en ploegleiders en zijn getrainde medewerkers die bij een noodsituatie zoals brand, ontruiming, of een medisch incident, direct kunnen ingrijpen om de veiligheid van andere werknemers te waarborgen. Een belangrijk aspect van de herkenbaarheid en effectiviteit van de bedrijfsnoodorganisatie is het dragen van een hesje in een specifieke kleur. In dit artikel beschrijven we de kleuren van hesjes, wat er precies verplicht is, en welke kleur geassocieerd wordt met verschillende rollen binnen de bedrijfsnoodorganisatie.
     
  • 10x handige hulpmiddelen voor BHV-teams bij een ontruiming
    10x handige hulpmiddelen voor BHV-teams bij een ontruiming
    Whoooop. Het alarm in het bedrijfspand gaat loeiend af. Tijd voor de getrainde BHV’ers om te gaan ontruimen. De slow whoop, noodverlichting, vluchtwegaanduiding en verzamelplaats zijn meestal wel aanwezig. Maar wist je dat er nog meer handige hulpmiddelen zijn die de taak van BHV’ers tijdens een ontruiming een stuk makkelijker maken? We delen ze hier met je!
  • Dit zijn de verschillen tussen een hartinfarct, hartstilstand en hartfalen
    Dit zijn de verschillen tussen een hartinfarct, hartstilstand en hartfalen
    In de volksmond worden de termen hartinfarct, hartfalen en hartstilstand vaak door elkaar gehaald. Ontdek in dit artikel de verschillen. 
  • Dit zijn de verschillende soorten brandwonden
    Dit zijn de verschillende soorten brandwonden
    Brandwonden worden ingedeeld in verschillende gradaties, elk met hun eigen kenmerken. In dit artikel gaan we dieper in op deze gradaties en hun onderscheidende eigenschappen.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.