NIEUW: BHV herhalingsprogramma 21/22

Het is weer september. Dat betekent dat het weer tijd is voor de lancering van het nieuwe BHV herhalingsprogramma. In dit artikel lees je wat je kan verwachten als je dit jaar een BHV herhalingscursus volgt om je kennis en vaardigheden op te frissen.

Zekerheid in handelen

Wij vinden het belangrijk dat iedere cursist daadwerkelijk in actie komt en durft te handelen in geval van een calamiteit. Daarom staat zekerheid in handelen in al onze trainingen centraal. En dus ook in het nieuwe BHV herhalingsprogramma. Want je kunt nog zo goed op de hoogte zijn en weten wat je moet doen, dat wil niet zeggen dat je hier ook naar handelt als het moment daar is.

Zekerheid in handelen vormt daarom de rode draad in de nieuwe BHV herhalingscursus. Dit komt op verschillende manieren terug in het nieuwe programma.  

Oefenen van verschillende scenario's

Aan het begin van de cursus stellen cursisten hun eigen leerdoelen op. Deze vormen de basis voor de scenario’s die ze gaan oefenen. Zo kunnen we scenario’s oefenen die afgestemd zijn op de situatie en werkpraktijk van de cursist. Ook leren we de cursist aan de hand van een scenario hoe ze juist niet moeten handelen. Op deze manier laten we hen nadenken over, en kritische kijken naar de handelingen die ze moeten uitvoeren. En ook waarom ze deze zo uitvoeren.

Daarnaast brengen we levensreddend handelen (LEH) en brand & ontruiming (B&O) samen in een scenario. Op deze manier maken we de cursist bewust van situaties die op het werk voor kunnen komen. Want in de praktijk komt het ook voor dat er meerdere calamiteiten tegelijk plaatsvinden. Hoe handel je dan als BHV’er? 

Toetsen van voorkennis

In het nieuwe programma besteden we meer aandacht aan het ophalen van de voorkennis van de cursisten. Wat weten ze al wel en wat nog niet? Dit testen we aan de hand van een quiz over brand, ontruiming en communicatie. Hierna bespreken we gezamenlijk de test. De antwoorden geven de trainer input voor verdere invulling van de training. Zo weet hij welke onderdelen extra aandacht kunnen gebruiken.

Actief oefenen van een ontruiming

Cursisten gaan op een actieve manier aan de slag met het oefenen van een ontruiming. In groepjes, en met behulp van een plattegrond en portofoon, begeleiden cursisten elkaar naar de plek van een fictieve brand. Eenmaal aangekomen bij de brand, bepalen ze een ontruimingsroute. Zo oefenen we op een actieve en interactieve manier ontruimen, die zoveel mogelijk aansluit bij de realiteit.

Jaarlijks een nieuw programma

Door het jaarlijks verfrissen van het herhalingsprogramma zorgen wij voor afwisselende en vernieuwende leermethodieken. Op deze manier blijven we cursisten continu prikkelen en uitdagen. We laten cursisten zelf nadenken over hun leerdoelen en laten ze veel samenwerken in groepjes, waarbij ze voornamelijk praktisch bezig zijn. Door cursisten op deze manier te laten werken, wordt er op een effectieve manier geleerd en blijft het geleerde ook hangen.
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte (max. 6x per jaar) en vul je mailadres in. Of volg ons via social media:

Lees meer

 • BHV.NL is BVBN-erkend opleider
  BHV.NL is BVBN-erkend opleider
  In Nederland speelt de Branchevereniging voor Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN) een belangrijke rol in het bevorderen van de kwaliteit van BHV-opleidingen en fungeert als een erkenningsregeling voor gekwalificeerde opleiders in bedrijfsveiligheid. BHV.NL is een BVBN-erkend opleider. 
 • BHV.NL geeft 30 gratis veiligheidscursussen weg aan sportclubs!
  BHV.NL geeft 30 gratis veiligheidscursussen weg aan sportclubs!
  Dit jaar bestaat BHV.NL 30 jaar en om dit te vieren geven we 30 gratis veiligheidscursussen cadeau aan sportclubs en verenigingen. Zo zorgen wij samen voor de veiligheid van jouw sportclub. Wil jouw sportclub gratis door ons getraind worden? Meld je direct aan!
 • Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls
  Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls
  In april 2024 lanceert BHV.NL een vernieuwende leermethode voor BHV-opleidingen. Het afgelopen jaar hebben we achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een BHV-leerreis en een bijbehorend nieuw leerplatform: Veiligheidsimpuls. 
 • Laat je inspireren voor 2024
  Laat je inspireren voor een veilig 2024
  Maken jullie als organisatie van bedrijfsveiligheid het goede voornemen in 2024?
 • De urgentie van veilig werken: feiten, cijfers en tips
  De urgentie van veilig werken: feiten en cijfers
  Hoe vaak komen arbeidsongevallen nu voor in Nederland? De Nederlandse arbeidsinspectie heeft dit het afgelopen jaar weer gemonitord. We nemen je in vogelvlucht mee door de cijfers.
   
 • Vandaag is het de Dag van de BHV!
  Vandaag is het de Dag van de BHV!
  De eerste maandag van november is Dag van de BHV. Een dag voor organisaties om bedrijfshulpverleners in het zonnetje te zetten en bedrijfshulpverlening onder de aandacht te brengen. BHV.NL is partner van de Dag van de BHV, en daar zijn we trots op! Zet jij de BHV’ers in jouw organisatie ook in het zonnetje vandaag?
 • BHV herhalingsprogramma 23/24
  BHV Herhalingsprogramma 23/24 vernieuwd met nieuwe scenario’s
  Elk jaar in september vernieuwen wij het BHV herhalingsprogramma. In dit nieuwsartikel lees je wat je kunt verwachten van onze BHV herhalingscursus die ook dit jaar weer in een nieuw en innovatief jasje is gestoken.
 • Opfrisweken: wat weet jij (nog) over BHV?
  Opfrisweken: wat weet jij (nog) over BHV?
  Jaarlijks je kennis blijven bijhouden en vergroten is, zeker op gebied van veiligheid, erg van belang. Hierom lanceren wij opnieuw, vanaf 19 juni tot en met eind augustus, onze opfrisweken. Tijdens deze maanden lichten wij verschillende onderwerpen uit, om je kennis en zekerheid in handelen te vergroten.
 • Meerjarenplan Nederlandse Arbeidsinspectie 2023 - 2026
  Meerjarenplan Nederlandse Arbeidsinspectie 2023 - 2026
  ​Iedere vier jaar is het zover. Dan schetst de Nederlandse Arbeidsinspectie haar ambities, programma’s en activiteiten voor de komende jaren. Nu is het tijd voor het Meerjarenplan 2023-2026.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.