Vanaf september: nieuw herhalingsprogramma BHV 2019/2020

donderdag 15 augustus 2019
Ook deze zomer is er achter de schermen weer hard gewerkt aan een nieuw lesprogramma voor de herhalingstraining BHV. Want ieder jaar willen we onze klanten en cursisten een vernieuwend en uitdagend programma aanbieden dat aansluit bij hun wensen en behoeften.

Interactief programma

Een aantal maanden geleden zijn instructrice Suzanne van Husen, Senior instructeur Ronald Wolsing en opleidingskundige Frank Eversen begonnen met de ontwikkeling van het nieuwe lesprogramma. Om tot een nieuw programma te komen is o.a. gekeken naar het ‘oude’ BHV herhalingsprogramma. Hoe werd dat ontvangen? Welke feedback hebben we gekregen van onze cursisten? En hebben onze eigen instructeurs nog feedback op het oude programma en ideeën voor nieuwe werkvormen en opdrachten? Daarnaast is er gekeken naar wat we willen uitdragen als BHV.NL. Wat willen we voor het nieuwe herhalingsprogramma 2019/2020 en wat zijn de eisen die eraan gesteld worden? Dit is de basis vanuit waar het nieuwe herhalingsprogramma tot stand is gekomen.

Suzanne van Husen, instructeur BHV.NL: “Het grootste feedbackpunt is hoe we competenties controleren, zoals het beademen en de stabiele zijligging. Hoe kunnen we dat goed doen? En het moest natuurlijk weer een interactief programma worden net als het vorige, want dat beviel heel goed!”  


”AAN DE HOEVEELHEID FEEDBACK DIE WE TERUGKRIJGEN, BLIJKT WEL DAT IEDEREEN HEEL BETROKKEN IS BIJ HET NIEUWE HERHALINGSPROGRAMMA EN DAT HET LEEFT ONDER DE INSTRUCTEURS”

Wat is er nieuw?

Dit jaar is het nieuwe BHV herhalingsprogramma meer ingestoken op het verschil tussen de basis en herhaling cursist. Er wordt van een herhalingscursist meer overstijgend denken en een hulpvaardige houding verwacht. Daarmee wordt bedoeld dat een cursist verder kijkt dan alleen de handeling en dus ook de bron aanpakt, terugkoppeling geeft en denkt aan nazorg. “We streven met het nieuwe programma naar een praktische invulling zodat wanneer een cursist de training verlaat en weer aan het werk gaat, precies weet wat hij/zij moet doen en wat de eerste stappen zijn wanneer het alarm afgaat”.

Mijn BHV-formulier
Een belangrijk onderdeel van het nieuwe programma is het ‘Mijn BHV-formulier’. Cursisten krijgen aan het begin van de training een formulier waarop ze zelf lesdoelen formuleren. Hierop staan ook de onderwerpen die tijdens de training aan bod komen. Tijdens de training kunnen cursisten noteren wat ze allemaal opgestoken hebben en wat ze na hun training als actiepunt mee gaan nemen naar hun eigen werkomgeving. Op die manier kunnen werkgevers zien wat de training heeft gebracht en opgeleverd. Tijdens de training en aan het eind van de dag evalueren we of ze de leerdoelen gaan halen of gehaald hebben. 

Actuele thema's
In het nieuwe lesprogramma snijden we ook actuele thema’s aan:
 • Brandwonden. We vertellen wat over het veranderende beleid ten aanzien van brandwonden.
 • Eikenprocessierups, omdat dit momenteel een hot item is en (helaas) voorlopig ook blijft.
 • Hitteberoerte, omdat we merken dat mensen steeds vaker triatlons en andere wedstrijden gaan doen in combinatie met steeds extremere weersomstandigheden.  
Niet alle onderwerpen/thema’s zijn relevant voor iedere branche. Daarom werken we met opdrachtkaarten, zodat er voor brancheprogramma’s makkelijk kaarten gewijzigd kunnen worden en we met ons nieuwe programma goed aan kunnen sluiten bij de wensen van de klant.

Interactie en teamverband
Het nieuwe programma is echt een interactieve training, waarbij we veel gebruikmaken van groepsopdrachten. Daarom staat de middag van de herhalingstraining in het teken van samenwerken in teamverband. In teams met teamcaptain doorlopen de cursisten verschillende rondes. We willen hiermee het BHV-teamgevoel benadrukken, want in een organisatie sta je er als BHV’er ook niet alleen voor!

Pilot trainingen

Een aantal instructeurs draait deze zomer het nieuwe herhalingsprogramma BHV als pilot tijdens open lijn trainingen. Hierbij geven we aan dat we een nieuw programma testen en dat de cursisten dezelfde kwaliteit kunnen verwachten. Er zijn inmiddels een aantal pilotgroepen gedraaid en hieruit hebben we goede feedback ontvangen van de instructeurs en cursisten. We hopen op deze manier een goede aansluiting te vinden.
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte (max. 6x per jaar) en vul je mailadres in. Of volg ons via social media:

Lees meer

 • BHV.NL volgt richtlijnen RIVM voor Corona virus
  BHV.NL volgt richtlijnen RIVM voor Corona virus
  Bij BHV.NL® volgen we de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Wij laten onze cursussen en trainingen niet langer doorgaan! 
 • BHV.NL behaalt derde jaar op rij fantastische scores van 96,2% en 89,1% in Cedeo klanttevredenheidsonderzoek
  BHV.NL behaalt derde jaar op rij fantastische scores van 96,2% en 89,1% in Cedeo klanttevredenheidsonderzoek
 • EEN VEILIG 2020 MET BHV.NL!
  EEN VEILIG 2020 MET BHV.NL!
  Ook in 2020 wil je jouw collega's én bezoekers een veilige(re) omgeving bieden. Wij helpen je graag op weg om het jaar goed te beginnen!
 • Een jaar lang een calamiteitenkaart cadeau bij alle trainingen van BHV.NL
  Een jaar lang een calamiteitenkaart cadeau bij alle trainingen van BHV.NL
  BHV.NL bestaat 25 jaar. En wie jarig is trakteert! Daarom ontvangt iedereen die dit jaar een training volgt vanaf september een calamiteitenkaart cadeau. Zo heeft iedere cursist voortaan de BHV basiskennis op zak!
 • BHV.NL: al 25 jaar partner in het vergroten van bedrijfsveiligheid
  BHV.NL: al 25 jaar partner in het vergroten van bedrijfsveiligheid
  Dagelijks zetten wij ons in voor de veiligheid van (werkend) Nederland. Dit doen wij inmiddels 25 jaar en daar zijn we trots op! 
 • BHV.NL organiseert weer een gratis online cursus
  BHV.NL organiseert weer een gratis online cursus
  Dit jaar organiseren we weer een MOOC (Massive Open Online course), een online cursus waar jij gratis aan kan deelnemen. Deze staat in het teken van “Een leven lang BHV”, want BHV’er ben je altijd en overal. 
 • Trots op exclusieve samenwerking met Kennisnetwerk Destinatie Nederland
  Trots op exclusieve samenwerking met Kennisnetwerk Destinatie Nederland
  BHV.NL en Kennisnetwerk Destinatie Nederland zijn een exclusieve samenwerking aangegaan op het gebied van bedrijfsveiligheidstrainingen.
 • Stijging slachtoffers door arbeidsongevallen
  Stijging slachtoffers door arbeidsongevallen
  Werknemers raken steeds vaker betrokken bij ernstige ongevallen op het werk. Het aantal arbeidsongevallen met dodelijke afloop is in 2018 gestegen naar 71.
 • BHV.NL komt in actie tijdens de reanimatiemarathon voor 3fm serious request: Lifeline
  BHV.NL komt in actie tijdens de reanimatiemarathon voor 3fm serious request: Lifeline
  Op 21 december van 8.00 tot 20.00 uur vindt in de Gemeente Medemblik een reanimatiemarathon plaats voor 3fm Serious Request: Lifeline.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen