NIEUW: BHV herhalingsprogramma 21/22

Het is weer september. Dat betekent dat het weer tijd is voor de lancering van het nieuwe BHV herhalingsprogramma. In dit artikel lees je wat je kan verwachten als je dit jaar een BHV herhalingscursus volgt om je kennis en vaardigheden op te frissen.

Zekerheid in handelen

Wij vinden het belangrijk dat iedere cursist daadwerkelijk in actie komt en durft te handelen in geval van een calamiteit. Daarom staat zekerheid in handelen in al onze trainingen centraal. En dus ook in het nieuwe BHV herhalingsprogramma. Want je kunt nog zo goed op de hoogte zijn en weten wat je moet doen, dat wil niet zeggen dat je hier ook naar handelt als het moment daar is.

Zekerheid in handelen vormt daarom de rode draad in de nieuwe BHV herhalingscursus. Dit komt op verschillende manieren terug in het nieuwe programma.  

Oefenen van verschillende scenario's

Aan het begin van de cursus stellen cursisten hun eigen leerdoelen op. Deze vormen de basis voor de scenario’s die ze gaan oefenen. Zo kunnen we scenario’s oefenen die afgestemd zijn op de situatie en werkpraktijk van de cursist. Ook leren we de cursist aan de hand van een scenario hoe ze juist niet moeten handelen. Op deze manier laten we hen nadenken over, en kritische kijken naar de handelingen die ze moeten uitvoeren. En ook waarom ze deze zo uitvoeren.

Daarnaast brengen we levensreddend handelen (LEH) en brand & ontruiming (B&O) samen in een scenario. Op deze manier maken we de cursist bewust van situaties die op het werk voor kunnen komen. Want in de praktijk komt het ook voor dat er meerdere calamiteiten tegelijk plaatsvinden. Hoe handel je dan als BHV’er? 

Toetsen van voorkennis

In het nieuwe programma besteden we meer aandacht aan het ophalen van de voorkennis van de cursisten. Wat weten ze al wel en wat nog niet? Dit testen we aan de hand van een quiz over brand, ontruiming en communicatie. Hierna bespreken we gezamenlijk de test. De antwoorden geven de trainer input voor verdere invulling van de training. Zo weet hij welke onderdelen extra aandacht kunnen gebruiken.

Actief oefenen van een ontruiming

Cursisten gaan op een actieve manier aan de slag met het oefenen van een ontruiming. In groepjes, en met behulp van een plattegrond en portofoon, begeleiden cursisten elkaar naar de plek van een fictieve brand. Eenmaal aangekomen bij de brand, bepalen ze een ontruimingsroute. Zo oefenen we op een actieve en interactieve manier ontruimen, die zoveel mogelijk aansluit bij de realiteit.

Jaarlijks een nieuw programma

Door het jaarlijks verfrissen van het herhalingsprogramma zorgen wij voor afwisselende en vernieuwende leermethodieken. Op deze manier blijven we cursisten continu prikkelen en uitdagen. We laten cursisten zelf nadenken over hun leerdoelen en laten ze veel samenwerken in groepjes, waarbij ze voornamelijk praktisch bezig zijn. Door cursisten op deze manier te laten werken, wordt er op een effectieve manier geleerd en blijft het geleerde ook hangen.
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte (max. 6x per jaar) en vul je mailadres in. Of volg ons via social media:

Lees meer

  • BHV.NL scoort opnieuw hoog in CEDEO-klanttevredenheidsonderzoek
    BHV.NL scoort opnieuw hoog in CEDEO-klanttevredenheidsonderzoek
    Eén keer in de twee jaar vragen wij CEDEO om een klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren. Bij BHV.NL vinden we het belangrijk om dat wat we beloven ook waar te kunnen maken. Door onze klanten te vragen naar hun ervaringen, kunnen wij er onder andere voor zorgen dat wij de deskundigheid en kwaliteit kunnen blijven leveren die we beloven.  In dit artikel vertellen wij je meer over de resultaten van dit onderzoek.  
     
  • 15 buitensportverenigingen winnen veiligheidscursus
    15 buitensportclubs krijgen veiligheidscursus cadeau
    BHV.NL is in juli 30 jaar geworden! Om dit te vieren geven wij dit jaar 30 veiligheidscursussen weg aan sportclubs en verenigingen. De winnende clubs krijgen een veiligheidscursus cadeau speciaal samengesteld voor sportclubs, bestaande uit: reanimatie en EHBO ((sport)blessures, verstikking, verslikking en het aanleggen van een verband). Zo zorgen wij samen dat er veilig gesport kan worden.
  • BHV.NL is jarig
    BHV.NL is jarig
    Hoera, BHV.NL is 30 jaar! Al 30 jaar maken wij ons sterk voor de veiligheid van organisaties in Nederland, en daar zijn we trots op! Om deze mijlpaal te vieren hebben wij dit jaar verschillende leuke acties. 
  • Een jaar lang een calamiteitenkaart cadeau bij alle trainingen van BHV.NL
    Een jaar lang een calamiteitenkaart cadeau bij alle trainingen van BHV.NL
    BHV.NL bestaat 30 jaar. En wie jarig is trakteert! Daarom delen we vanaf juli 2024 een jaar lang onze calamiteitenkaart uit tijdens onze trainingen. Zo heeft iedere cursist voortaan de BHV basiskennis op zak!
  • BHV.NL is BVBN-erkend opleider
    BHV.NL is BVBN-erkend opleider
    In Nederland speelt de Branchevereniging voor Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN) een belangrijke rol in het bevorderen van de kwaliteit van BHV-opleidingen en fungeert als een erkenningsregeling voor gekwalificeerde opleiders in bedrijfsveiligheid. BHV.NL is een BVBN-erkend opleider. 
  • BHV.NL geeft 30 gratis veiligheidscursussen weg aan sportclubs!
    BHV.NL geeft 30 gratis veiligheidscursussen weg aan sportclubs!
    Dit jaar bestaat BHV.NL 30 jaar en om dit te vieren geven we 30 gratis veiligheidscursussen cadeau aan sportclubs en verenigingen. Zo zorgen wij samen voor de veiligheid van jouw sportclub. Wil jouw sportclub gratis door ons getraind worden? Meld je direct aan!
  • Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls
    Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls
    In april 2024 lanceert BHV.NL een vernieuwende leermethode voor BHV-opleidingen. Het afgelopen jaar hebben we achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een BHV-leerreis en een bijbehorend nieuw leerplatform: Veiligheidsimpuls. 
  • Laat je inspireren voor 2024
    Laat je inspireren voor een veilig 2024
    Maken jullie als organisatie van bedrijfsveiligheid het goede voornemen in 2024?
  • De urgentie van veilig werken: feiten, cijfers en tips
    De urgentie van veilig werken: feiten en cijfers
    Hoe vaak komen arbeidsongevallen nu voor in Nederland? De Nederlandse arbeidsinspectie heeft dit het afgelopen jaar weer gemonitord. We nemen je in vogelvlucht mee door de cijfers.
     

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.