Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls

maandag 15 april 2024
In april 2024 lanceert BHV.NL een vernieuwende leermethode voor BHV-opleidingen. Het afgelopen jaar hebben we achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een BHV-leerreis en een bijbehorend nieuw leerplatform: Veiligheidsimpuls. Deze vorm sluit aan bij onze visie op leren. Waarmee we nóg meer aanhaken op onze belofte aan jouw organisatie: zekerheid in handelen.
Bij BHV.NL werken we iedere dag aan de veiligheid van werkend Nederland. In onze rol als opleider vinden we innoveren en optimaliseren belangrijk. Om die reden stellen we onszelf regelmatig de vraag ‘Zijn er effectievere en efficiëntere manieren voor het opleiden van zelfverzekerde BHV’ers?’ We weten dat het voor organisaties van levensbelang is dat veiligheid gedurende het hele jaar top-of-mind is. Daarom lanceren wij in april onze nieuwste BHV-opleiding mét leerplatform Veiligheidsimpuls (inclusief cursusdag). Hiermee zijn BHV’ers gedurende het gehele jaar doorlopend bezig met veiligheid en groeien ze in hun rol.
 
Het leerplatform Veiligheidsimpuls biedt cursisten een didactisch onderbouwde en unieke leerreis. De leerreis start met een online voorbereiding op de klassikale training, daarin doen cursisten de eerste basiskennis op en maken ze kennis met hun nieuwe rol als BHV’er. Tijdens de klassikale training gaan we gezamenlijk praktisch oefenen, zoals met reanimeren en het blussen van een brand. Het zelf uitvoeren van deze handelingen vergroot het zelfvertrouwen, waardoor cursisten durven handelen in geval van nood. Na de cursusdag gaan cursisten online verder met de leerreis.
 
In de leerreis van één jaar dagen we BHV’ers uit om hun kennis en vaardigheden steeds verder uit te bouwen. De modulaire opbouw van het leerplatform maakt het mogelijk om gedurende het jaar te blijven leren. Zo hoeven cursisten niet op één moment alle kennis en vaardigheden tot zich te nemen. Om cursisten nog beter voor te bereiden op noodsituaties, vallen er tijdens de online leerreis ook realistische scenario’s vrij. Alles om het zelfvertrouwen nog groter te maken.
  
Naast de modules vind je in Veiligheidsimpuls ook een catalogus. Daarin staan begrippen en kun je de handelingen nog eens bekijken. Zo blijven kenis en vaardigheden top-of-mind!
 

Lees meer

 • Laat je inspireren voor 2024
  Laat je inspireren voor een veilig 2024
  Maken jullie als organisatie van bedrijfsveiligheid het goede voornemen in 2024?
 • De urgentie van veilig werken: feiten, cijfers en tips
  De urgentie van veilig werken: feiten en cijfers
  Hoe vaak komen arbeidsongevallen nu voor in Nederland? De Nederlandse arbeidsinspectie heeft dit het afgelopen jaar weer gemonitord. We nemen je in vogelvlucht mee door de cijfers.
   
 • Vandaag is het de Dag van de BHV!
  Vandaag is het de Dag van de BHV!
  De eerste maandag van november is Dag van de BHV. Een dag voor organisaties om bedrijfshulpverleners in het zonnetje te zetten en bedrijfshulpverlening onder de aandacht te brengen. BHV.NL is partner van de Dag van de BHV, en daar zijn we trots op! Zet jij de BHV’ers in jouw organisatie ook in het zonnetje vandaag?
 • BHV herhalingsprogramma 23/24
  BHV Herhalingsprogramma 23/24 vernieuwd met nieuwe scenario’s
  Elk jaar in september vernieuwen wij het BHV herhalingsprogramma. In dit nieuwsartikel lees je wat je kunt verwachten van onze BHV herhalingscursus die ook dit jaar weer in een nieuw en innovatief jasje is gestoken.
 • Opfrisweken: wat weet jij (nog) over BHV?
  Opfrisweken: wat weet jij (nog) over BHV?
  Jaarlijks je kennis blijven bijhouden en vergroten is, zeker op gebied van veiligheid, erg van belang. Hierom lanceren wij opnieuw, vanaf 19 juni tot en met eind augustus, onze opfrisweken. Tijdens deze maanden lichten wij verschillende onderwerpen uit, om je kennis en zekerheid in handelen te vergroten.
 • Meerjarenplan Nederlandse Arbeidsinspectie 2023 - 2026
  Meerjarenplan Nederlandse Arbeidsinspectie 2023 - 2026
  ​Iedere vier jaar is het zover. Dan schetst de Nederlandse Arbeidsinspectie haar ambities, programma’s en activiteiten voor de komende jaren. Nu is het tijd voor het Meerjarenplan 2023-2026.
 • DE PLANNEN VAN DE NEDERLANDSE ARBEIDSINSPECTIE VOOR 2023
  De plannen van de Nederlandse Arbeidsinspectie voor 2023
  ​Gezonde, veilige en eerlijke werkomstandigheden; dat is het thema waarop wij ons bij BHV.NL focussen én waarop de Nederlandse Arbeidsinspectie zich richt.
 • Laat je inspireren voor een veilig 2023 | BHV.NL
  Laat je inspireren voor een veilig 2023
  Laat je inspireren voor een veilig 2023 door de veiligheidsaanpak van andere organisaties! 
 • BHV.NL gaat partnership aan met de Dag van de BHV
  Vandaag is het de Dag van de BHV!
  De eerste maandag van november is Dag van de BHV. Een dag voor organisaties om bedrijfshulpverleners in het zonnetje te zetten en bedrijfshulpverlening onder de aandacht te brengen. BHV.NL sluit zich als partner aan bij dit mooie initiatief van Stichting Dag van de BHV, en daar zijn we trots op!

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.