BHV Herhalingsprogramma 23/24 vernieuwd met nieuwe scenario’s

woensdag 30 augustus 2023
Het is september en dat betekent dat het tijd is voor de lancering van ons geheel vernieuwde BHV Herhalingsprogramma 23/24. Wat vorig jaar begon als een nieuwe aanpak, namelijk scenariogericht trainen, heeft zo'n positieve impact gehad dat we er dit jaar mee doorgaan. Laten we je meenemen door wat je te wachten staat als je je kennis en vaardigheden aanscherpt via onze BHV herhalingscursus.

Belang van een BHV Cursus

Bij BHV.NL draait alles om jouw veiligheid en zekerheid in handelen. Het is niet alleen van belang te weten wat te doen, maar ook om de moed te hebben om in actie te komen wanneer het er echt toe doet. Wij willen dat elke cursist met vertrouwen kan optreden bij noodgevallen, en dit bereiken we door middel van onze scenario-gebaseerde trainingen. We willen je laten ervaren wat het betekent om met zekerheid te handelen. 

Scenariogericht trainen: nieuwe scenario’s

Dit jaar hebben we onze BHV herhalingscursus vernieuwd met gloednieuwe scenario's. We leggen de nadruk op de 'inzet' fase, een van de vijf fases van BHV. Dit gaat over welke stappen je moet nemen en wanneer, zoals blussen bij een brand, ontruimen of het inschakelen van professionele hulp. Tijdens de cursus heb je ook ruimte om deze scenario's met je medecursisten te bespreken. Dit houdt niet alleen je kennis scherp, maar zorgt er ook voor dat je kalm blijft tijdens een echte noodsituatie. We besteden bovendien extra aandacht aan jouw persoonlijke veiligheid als BHV'er en waarom dit zo cruciaal is.

Blijf scherp: het belang van jaarlijks herhalen

Oefening kunst baart. Hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. Je kennis en vaardigheden kunnen vervagen als je ze niet regelmatig onderhoudt. En laten we eerlijk zijn, onzekerheid kan in de weg staan als het er echt op aankomt. We willen voorkomen dat dit gebeurt, omdat jouw zelfvertrouwen en bekwaamheid van levensbelang kunnen zijn. Veiligheidsrichtlijnen worden bovendien regelmatig bijgewerkt, dus het bijhouden van je kennis is essentieel.

Jaarlijks een nieuw programma

Door het jaarlijks verfrissen van het herhalingsprogramma zorgen wij voor afwisselende en vernieuwende leermethodieken. Op deze manier blijven we cursisten continu prikkelen en uitdagen. Daarnaast laten we cursisten gezamenlijk nadenken over hun leerdoelen en laten ze veel samenwerken in groepjes, waarbij ze voornamelijk praktisch bezig zijn. Door cursisten op deze manier te laten werken, wordt er op een effectieve manier geleerd en blijft het geleerde ook hangen.
 

Volg nu een herhalingscursus

Wil jij jouw BHV kennis opfrissen? Een opfriscursus BHV zorgt ervoor dat je weet wat je moet doen wanneer elke seconde telt. Jouw rol kan immers het verschil maken in een noodsit. Fris je kennis op met onze vernieuwde BHV herhalingscursus.
 

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Wacht niet te lang: vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor een groepstraining voor oktober en november
Veel van onze cursussen zitten voor het najaar al bijna vol. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in oktober en november. 
 

Lees meer

 • Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls
  Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls
  In april 2024 lanceert BHV.NL een vernieuwende leermethode voor BHV-opleidingen. Het afgelopen jaar hebben we achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een BHV-leerreis en een bijbehorend nieuw leerplatform: Veiligheidsimpuls. 
 • Laat je inspireren voor 2024
  Laat je inspireren voor een veilig 2024
  Maken jullie als organisatie van bedrijfsveiligheid het goede voornemen in 2024?
 • De urgentie van veilig werken: feiten, cijfers en tips
  De urgentie van veilig werken: feiten en cijfers
  Hoe vaak komen arbeidsongevallen nu voor in Nederland? De Nederlandse arbeidsinspectie heeft dit het afgelopen jaar weer gemonitord. We nemen je in vogelvlucht mee door de cijfers.
   
 • Vandaag is het de Dag van de BHV!
  Vandaag is het de Dag van de BHV!
  De eerste maandag van november is Dag van de BHV. Een dag voor organisaties om bedrijfshulpverleners in het zonnetje te zetten en bedrijfshulpverlening onder de aandacht te brengen. BHV.NL is partner van de Dag van de BHV, en daar zijn we trots op! Zet jij de BHV’ers in jouw organisatie ook in het zonnetje vandaag?
 • Opfrisweken: wat weet jij (nog) over BHV?
  Opfrisweken: wat weet jij (nog) over BHV?
  Jaarlijks je kennis blijven bijhouden en vergroten is, zeker op gebied van veiligheid, erg van belang. Hierom lanceren wij opnieuw, vanaf 19 juni tot en met eind augustus, onze opfrisweken. Tijdens deze maanden lichten wij verschillende onderwerpen uit, om je kennis en zekerheid in handelen te vergroten.
 • Meerjarenplan Nederlandse Arbeidsinspectie 2023 - 2026
  Meerjarenplan Nederlandse Arbeidsinspectie 2023 - 2026
  ​Iedere vier jaar is het zover. Dan schetst de Nederlandse Arbeidsinspectie haar ambities, programma’s en activiteiten voor de komende jaren. Nu is het tijd voor het Meerjarenplan 2023-2026.
 • DE PLANNEN VAN DE NEDERLANDSE ARBEIDSINSPECTIE VOOR 2023
  De plannen van de Nederlandse Arbeidsinspectie voor 2023
  ​Gezonde, veilige en eerlijke werkomstandigheden; dat is het thema waarop wij ons bij BHV.NL focussen én waarop de Nederlandse Arbeidsinspectie zich richt.
 • Laat je inspireren voor een veilig 2023 | BHV.NL
  Laat je inspireren voor een veilig 2023
  Laat je inspireren voor een veilig 2023 door de veiligheidsaanpak van andere organisaties! 
 • BHV.NL gaat partnership aan met de Dag van de BHV
  Vandaag is het de Dag van de BHV!
  De eerste maandag van november is Dag van de BHV. Een dag voor organisaties om bedrijfshulpverleners in het zonnetje te zetten en bedrijfshulpverlening onder de aandacht te brengen. BHV.NL sluit zich als partner aan bij dit mooie initiatief van Stichting Dag van de BHV, en daar zijn we trots op!

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.