Only Friends

Dennis Gebbink is oprichter van Only Friends, een sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking. De quote van Only Friends is: "Je bent goed zoals je bent!" Wij vroegen hem naar zijn ervaringen en de samenwerking met BHV.NL en kregen onderstaande antwoorden terug op de vragen die wij hem stelden.

Hoe is de geschiedenis tussen BHV.NL en Only Friends?

Only Friends is een prachtige sportclub voor sporters met een handicap. Na jarenlang onderdeel te zijn geweest van bestaande faciliteiten, kwam medio 2007 het besluit voor Only Friends om zijn eigen sportcentre te bouwen. Dit was voor mij aanleiding in contact te komen met een gerenommeerd, maar ook betrokken en warm BHV-bedrijf. Na diverse gesprekken met accountmanager Manja van Marwijk is er een fijne relatie ontstaan.
 

Van welke producten/diensten/opleidingen maakt Only Friends gebruik?

Ikzelf heb de opleiding Hoofd BHV afgerond. Daarnaast heeft een deel van onze afdelingshoofden het EHBO-diploma gehaald en kunnen zij reanimeren met AED. Een deel van onze vrijwilligers is bekwaam in Levensreddende Eerste Handelingen (LEH).
   

Kun je een specifieke situatie uit de samenwerking omschrijven?

De LEH-trainingen zijn puur maatwerk, gericht op onze doelgroep en activiteiten. Denk hierbij aan meer aandacht voor bijvoorbeeld epilepsie, omdat dit veel voorkomt onder onze leden. Maar ook extra trainen met de Rautekgreep vanuit een rolstoel. Het incompany aanbieden van de trainingen is erg fijn voor onze vrijwilligers.
Dennis Gebbink
Dennis Gebbink
Only Friends
Wij werken met een kwetsbare doelgroep en bieden 24 verschillende sporten aan. Al deze facetten brengen risico's met zich mee.
Dennis Gebbink

Wat is de visie op veiligheid van Only Friends?

Veiligheid is voor ons hetzelfde als autorijden. Zodra je in beweging bent, ben je voorbereid en alert. Dit geldt ook voor onze activiteiten. Zodra wij met onze sporters in beweging zijn, moet veiligheid 'top of mind' zijn.

Welke veiligheidsrisico's zijn er bij Only Friends?

Wij werken met een kwetsbare doelgroep, waarin een enorme diversiteit aan handicaps en ziektes voorkomt. We bieden 24 verschillende sporten aan, waarvan de meeste contactsporten zijn. Daarnaast hebben wij een groot sportcentrum met onder andere een zwembad en klimmuur. Al deze facetten brengen risico's met zich mee.

Waarom heeft Only Friends voor samenwerking met BHV.NL gekozen?

Een goed gevoel bij de mensen met wie ik in het begin sprak. Overtuigd van hun kennis en kwaliteiten. Een warm en fijn bedrijf omdat zij meedachten in het 'optuigen' van de veiligheid in de voor mij nieuwe situatie. Daarnaast hebben zij Only Friends ook op andere manieren ondersteund.

Hoe was de situatie vóór de samenwerking met BHV.NL?

Ik heb voor de samenwerking nooit de verantwoordelijkheid gehad over de veiligheid en daarom ook geen contacten gehad met BHV-bedrijven.

Is de door BHV.NL geboden oplossing conform verwachting?

Na diverse gesprekken gevoerd te hebben om de risicofactoren goed in beeld te krijgen, is daar door BHV.NL zeer goed naar gehandeld. Wij krijgen trainingen op maat. De contacten verlopen soepel en fijn. Wij zijn zeer tevreden.

Hoe is de huidige situatie?

Wij maken naar alle tevredenheid nog steeds gebruik van de diensten van BHV.NL.

Wat vind je van het contact met en de service van BHV.NL?

De contacten en service verlopen prima. Op 'afstand' wordt er gewerkt met vaste contactpersonen. Voor de trainingen is er steeds dezelfde trainer. Dit werkt erg prettig.

Lees meer

  • Avans hogeschool
    Avans Hogeschool en BHV.NL organiseren succesvolle 'Week van de Veiligheid'
    Met dertien verschillende locaties, zo’n 34.000 studenten en 3.800 medewerkers is een goede BHV-organisatie voor Avans Hogeschool essentieel. Niet voor niets verzorgt BHV.NL sinds 2019 alle BHV-trainingen voor de 320 BHV’ers van Avans. Maar wat bleek toen ze nog een stap verder gingen, en aan de slag gingen met het Veiligheidsambitieplan? De bekendheid van de veiligheidsprocedures bleek onder studenten en medewerkers onvoldoende. Tijd om daar verandering in te brengen.
  • Viking Life-saving Equipment
    Viking Life-Saving Equipment werkt niet alleen aan de veiligheid van anderen, maar ook aan die van zichzelf
    Viking Life-saving Equipment – een wereldwijd opererende organisatie op het gebied van nautische veiligheidsproducten – werkt dagelijks aan de veiligheid van mensen aan boord. Maar toen na een flinke groei én een verhuizing naar een groter pand het alarm afging in de Nederlandse vestiging, bleek dat er veel te doen was als het om de eigen bedrijfsveiligheid ging. De bedrijfsnoodorganisatie bleek niet op het gewenste niveau. Daar moest verandering in komen, vond Viking.
  • PwC Nederland | Bedrijfsveiligheid | BHV.NL
    PwC Nederland bouwt aan sterke bedrijfshulpverlening met operationele hulp van BHV.NL
    Veiligheid waarborgen voor 5.000 medewerkers is geen gemakkelijke klus. Met 13 verschillende locaties, waarvan een aantal gedeelde kantoren, zijn er een hoop verschillende uitdagingen waarmee PwC rekening moet houden. Het geheim van PwC? Een gedegen aanpak en voldoende trainen, daardoor staat de bedrijfsveiligheid van PwC als een huis. 
  • PROVINCIE GRONINGEN WEET GASTVRIJHEID EN  BEDRIJFSVEILIGHEID SLIM TE  COMBINEREN
    Provincie Groningen weet gastvrijheid en bedrijfsveiligheid slim te combineren
    Provincie Groningen heeft momenteel een inwonersaantal van 587.000. Al deze inwoners kunnen terecht bij de provincie Groningen. Het is daarom belangrijk dat zij gastvrij worden ontvangen. Daarnaast is het belangrijk dat de veiligheid van alle aanwezigen bij de provincie Groningen gewaarborgd wordt. Veiligheid staat immers voorop.
  • TU Delft kiest voor het brede opleidingsaanbod en het online portaal van BHV.NL
    TU Delft kiest voor het brede opleidingsaanbod en het online portaal van BHV.NL
    Op het terrein van de Technische Universiteit Delft lopen op drukke dagen zomaar 26.000 studenten en 6.000 medewerkers rond. Je kunt je voorstellen dat BHV’ers hier onmisbaar zijn. Maar hoe krijg je dat goed georganiseerd?
  • TRAININGEN BHV.NL DAGEN  MEDEWERKERS VANDERSANDEN  STEEDS WEER UIT
    TRAININGEN BHV.NL DAGEN MEDEWERKERS VANDERSANDEN STEEDS WEER UIT
    Bij Vandersanden maken medewerkers gebruik van zware machines. Het is belangrijk dat daar veilig mee wordt gewerkt. Routines maken het werk extra gevaarlijk. Benieuwd naar hoe deze uitdagingen op een praktijkgerichte en innovatieve manier worden aangepakt?
  • Zuyd Hogeschool leidt studenten op volgens EHBO-richtlijnen Rode Kruis
    Zuyd Hogeschool leidt studenten op volgens EHBO-richtlijnen Rode Kruis
    Uit onderzoek bleek dat studenten gezondheidszorg en welzijn EHBO-trainingen misten in hun curricula. Docenten van Zuyd Hogeschool volgden daarom de opleiding tot EHBO-instructeur met Rode Kruis-licentie en geven hun kennis nu door aan studenten. Laat je inspireren! 
  • Zorggroep Ter Weel: Echt oefenen maakt het verschil
    Zorggroep Ter Weel: Echt oefenen maakt het verschil
    Na de brand bij Ter Weel in 2016 was het duidelijk: dit nooit meer. Er was behoefte aan een speciale training waarin alleen maar geoefend wordt, in situaties die zo realistisch mogelijk zijn. BHV.NL ontwikkelde een training waarin de druk op de ploegleiders zo hoog wordt opgevoerd dat je het bijna zou kunnen vergelijken met de hectiek van een echte noodsituatie. 
  • Zorggroep Ter Weel: Training wordt praktijkervaring
    Zorggroep Ter Weel: Training wordt praktijkervaring
    In 2016 vond bij Zorggroep Ter Weel een afschuwelijke brand plaats waarbij drie bewoners de dood vonden. Die gebeurtenis heeft onvoorstelbaar veel impact gehad. Behalve heel veel verdriet was er ook verbijstering: hoe heeft dit kunnen gebeuren?

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.