Risico's

De tweede stap is Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)
Als je weet met welke risico's jouw organisatie te maken kan krijgen, kun je hiervoor passende maatregelen treffen. Door het uitvoeren van een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) krijg je hiervan een goed beeld. De RI&E dient tevens als basis voor je BHV-organisatie. Iedere werkgever (ja, jij ook) is verplicht tot het opstellen van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E), ongeacht de omvang van het bedrijf.

Naast het opstellen van de RI&E is een werkgever ook verplicht een Plan van Aanpak te maken. Hierin prioriteer je de noodzakelijke activiteiten rondom alle risico’s. Je kunt dit natuurlijk ook aan ons over laten. Met het opstellen van de RI&E nemen wij jou het inventariseren van risico’s en het opstellen van het plan van aanpak uit handen. Daarnaast regelen wij de verplichte toetsing van de RI&E.

Veiligheidsketen

Het bepalen van risico’s, zoals hierboven omschreven, hoort bij de eerste stappen van de veiligheidsketen. Dat is een model dat aangeeft in welke volgorde gewerkt wordt aan bewustwording en borging van veiligheid. Dit model ziet er als volgt uit:
  • Pro-actie: Het vooraf wegnemen van structurele oorzaken van onveiligheid
  • Preventie: Het voorkomen van directe oorzaken van onveiligheid
  • Preparatie: Het voorbereiden op te nemen acties bij eventuele incidenten
  • Repressie: Het optreden van incidenten en het verlenen van hulp
  • Nazorg: Het terugkeren naar de gewenste situatie

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen