Goedkope BHV cursus

Vanaf 1 januari 2024 is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van het 3 jaar voordeelpakket. 

Maak je al gebruik van het 3 jaar voordeel pakket en wil je jezelf of iemand anders opnieuw aanmelden? Neem dan contact met ons op via: Of bekijk direct onze basiscursus BHV, de basiscursus BHV met e-learning of de herhalingscursus BHV.

Het is belangrijk om bedrijfshulpverlening goed te regelen. BHV is immers verplicht voor alle bedrijven met medewerkers (dit geldt al bij 1 medewerker). Met bedrijfshulpverlening, of BHV, draag je als werkgever zorg voor de veiligheid en gezondheid van de werknemers. 
 

Waar bestaat een BHV cursus uit?

Een BHV cursus bestaat uit verschillende elementen. De cursus bestaat uit 2 lesdagen:
  • 1 lesdag Brand & ontruiming van 08:30 tot 15:30
  • 1 lesdag Levensreddend handelen van 08:30 tot 16:00
Op één van de 70+ locaties door heel Nederland volg je twee klassikale lesdagen. Door een goede combinatie van leren en oefenen wordt de stof makkelijker opgenomen. Bovendien is er ook genoeg ruimte om vragen te stellen tijdens deze dagen van theorie en praktijk. Dat kunnen algemene vragen over BHV zijn, maar ook hele specifieke praktische vragen. Tot slot wordt er ook aandacht besteedt aan de taken en verantwoordelijkheden van een BHV’er. 

Soorten BHV cursussen

Er zijn verschillende soorten BHV cursussen. Bij BHV.NL maken we onderscheid tussen 3 soorten BHV cursussen:
  1. BHV Basis: De BHV basiscursus leert je alle ins en outs op het gebied van BHV. Door een combinatie van theorie en praktijk leer je de belangrijkste zaken die bij bedrijfshulpverlening komen kijken.
  2. BHV Herhaling: Nadat de basis onder de knie is, is het belangrijk om regelmatig (minimaal 1 keer per jaar) de kennis te herhalen met BHV herhaling. Dit heeft ook als doel om het huidige kennisniveau helemaal up to date te maken.
  3. BHV Basis met e-learning: Met deze cursus kun je door middel van e-learning alle kennis over BHV opdoen. Deze cursus geeft je toegang tot een complete online leeromgeving

BHV cursus kosten

Wat mag een BHV cursus kosten? Dat is een vraag die veel gesteld wordt. Gemiddeld kost een BHV basiscursus tussen de 350 en 500 euro. De BHV herhalingscursus is een stuk goedkoper, gemiddeld namelijk tussen de 200 en 300 euro. Het is fijn als er transparante prijzen zijn met betrekking tot het volgen van een BHV cursus. Vooral voor de doelgroep die niet al te hoge kosten willen maken, biedt de BHV basiscursus met e-learning uitkomst. Deze kost gemiddeld slechts 250 tot 350 euro. Zo kun je toch voordelig uitkomen!

Zakelijk voordeel met BHV: Goed geregeld

Ben je een wat kleinere organisatie? Dan kun je gebruik maken van het BHV: Goed geregeld pakket. Dit pakket biedt zakelijk voordeel op BHV cursussen. Dit pakket biedt daarnaast meerdere voordelen. Zo heb je:
  • 3 jaar lang geen zorgen over jouw BHV-trainingen en de certificering van jouw BHV’ers
  • 3 jaar lang ondersteuning bij het voldoen aan wettelijke verplichtingen
  • Toegang tot MijnBHV
  • Trainingen op maat voor jouw organisatie
  • 1 gratis aansluitende ontruimingsoefening of scenario-oefening per jaar
  • Jaarlijks gratis servicebezoek door één van onze veiligheidsexperts
  • Een vaste contactpersoon voor jouw organisatie
  • 10% korting op de cursus Preventiemedewerker
  • 10% korting op de open lijn 2-daagse EHBO-cursus

Veelgestelde vragen

Hoe lang is het BHV-certificaat geldig?

Het BHV-certificaat dat je ontvangt na de BHV basis is een jaar geldig. Hierna volg je ieder jaar een BHV herhalingscursus om je diploma te verlengen

Wat leer je op een BHV-cursus?

Tijdens een BHV-cursus word je opgeleid om:
  • Eerste hulp te verlenen bij ongevallen
  • Een brand te beperken en bestrijden
  • Een ontruiming te begeleiden

Moet er altijd een BHV'er aanwezig zijn in mijn bedrijf?

Ja, er moeten altijd voldoende bedrijfshulpverleners aanwezig zijn. Daarom is het belangrijk dat je voldoende BHV'ers aanstelt, zodat er ook bij vakanties of ziekte voldoende mensen beschikbaar zijn.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.