Een leven lang leren? Dan accrediteren!

Steeds meer bedrijven en organisaties onderschrijven het belang van een leven lang leren. Dat geldt ook voor ons bij BHV.NL. Want als je er goed over nadenkt, is een leven lang leren natuurlijk volkomen normaal: het kan toch niet zo zijn dat je stopt met leren als je van school komt? Wie van ons wil zich laten behandelen door een arts of verzorgen door een verpleegkundige die al jaren niets nieuws meer hebben geleerd? Nou dan!
Veruit de meeste branches waarin het ‘leven lang leren’ concept ingevoerd is, werken met PE-punten. PE staat voor Permanente Educatie, zoals een leven lang leren ook wel genoemd wordt. Om hun kennis en vaardigheden, en daarmee hun kwaliteit en waarde, op peil te houden, moeten professionals een minimaal aantal PE-punten per jaar behalen. PE-punten worden toegekend aan trainingen die door onafhankelijke accreditatie-bureaus zijn gekeurd en goed bevonden. Zo kan de kwaliteit van deze trainingen 100% gegarandeerd worden. 

Goed te weten dat er inmiddels ook een aantal trainingen van BHV.NL geaccrediteerd is en dat er PE-punten mee kunnen worden verdiend: onze twee-daagse Basis BHV, Blended Basis BHV, Herhaling BHV, Ontruimingsoefeningen en de Workshop Reanimatie + AED bijvoorbeeld. Daar zijn diverse accreditatiebureaus bij betrokken, waaronder: Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V, Register Zorgprofessionals, Doktersassistenten (CADD van de NVDA) en het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)
Wij zijn blij met deze accreditaties omdat ze tegemoetkomen aan de vraag van veel van onze klanten. En omdat wij hiermee ook de erkenning hebben gekregen dat onze trainingen voldoen aan de hoge standaarden van de accreditatiebureaus en kwaliteitsregisters.
Accreditatiebureau Geaccrediteerde cursussen
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en
Register Zorgprofessionals
Doktersassistenten (CADD van de NVDA)
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)
Staat de opleiding die of het accreditatiebureau dat voor jou relevant is er niet bij, neem dan contact met ons op. Wij spreken de mogelijkheden om hem te laten accrediteren graag met je door. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of neem direct telefonisch contact met ons op via 024 373 09 77.

Lees meer

 • BHVer worden als je al EHBOer bent?
  BHVer worden als je al EHBOer bent?
  Heb je al een EHBO-diploma op zak en word je ook verantwoordelijk voor het ontruimen van je organisatie bij calamiteiten en het blussen van een beginnende brand? Volg dan een BHV-cursus Brand en Ontruiming en wordt allround BHV’er!   
 • Werken tijdens een hittegolf
  Werken tijdens een hittegolf
  Extreme hitte! Het werken in een te warme omgeving heeft invloed op onze werkprestaties en op onze gezondheid. Met onderstaande tips kunnen jij en je werknemers en/of collega’s deze hinder voor zijn of beperken tot een werkbare situatie.
 • Week van de teek
  Week van de teek
  Elk jaar krijgen mensen in Nederland ruim een miljoen tekenbeten! Lees snel onze tips over hoe je een tekenbeet voorkomt en wat je kan doen als je gebeten bent.
 • Wat is volgens de Arbowet verplicht?
  Wat is volgens de Arbowet verplicht?
  Werknemers moeten veilig en gezond kunnen werken. Om daarvoor te zorgen is de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) in het leven geroepen. In die wet zijn verplichtingen voor zowel werkgevers als werknemers vastgelegd. 
 • Is VCA verplicht?
  Is VCA verplicht?
  Nee, een VCA is niet verplicht. Maar een VCA-certificaat wordt wel steeds vaker door opdrachtgevers geëist. Dit heeft te maken met de regels die de Arbowet aan bedrijven stelt. 
 • BHV verplicht? Wat zegt de wet?
  BHV verplicht? Wat zegt de wet?
  Hoe zit het nu precies met bedrijfshulpverlening? Wat is wel en niet verplicht? En waar moet je aan voldoen als werkgever?
 • Is een RI&E verplicht voor mijn bedrijf?
  Is een RI&E verplicht voor mijn bedrijf?
  Het antwoord op die vraag is duidelijk: ja, een RI&E is verplicht. Sinds 1 januari 1994 is de RI&E verplicht (Risico Inventarisatie & Evaluatie) voor alle werkgevers vanaf 1 FTE. 
 • Is een bedrijfsnoodplan verplicht?
  Is een bedrijfsnoodplan verplicht?
  Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig. Elk bedrijf in Nederland is namelijk verplicht zich voor te bereiden op noodsituaties. Het is daarom handig, en wordt vaak geëist, om een bedrijfsnoodplan te hebben. Want met een bedrijfsnoodplan kan bedrijfsschade en menselijk leed zoveel mogelijk beperkt worden.
 • Is een ontruimingsoefening verplicht?
  Is een ontruimingsoefening verplicht?
  Je moet er toch niet aan denken: er breekt brand uit en de mensen in het gebouw – je collega’s en jullie bezoekers -  raken in paniek. Ze weten maar één ding: ze willen er zo snel mogelijk weg. Maar door de angst kunnen ze niet meer helder denken, door de rookontwikkeling zien ze de uitgangen niet meer en door hun haast om weg te komen duwen ze anderen omver.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen