Een leven lang leren? Dan accrediteren!

Steeds meer bedrijven en organisaties onderschrijven het belang van een leven lang leren. Dat geldt ook voor ons bij BHV.NL. Want als je er goed over nadenkt, is een leven lang leren natuurlijk volkomen normaal: het kan toch niet zo zijn dat je stopt met leren als je van school komt? Wie van ons wil zich laten behandelen door een arts of verzorgen door een verpleegkundige die al jaren niets nieuws meer hebben geleerd? Nou dan!
Veruit de meeste branches waarin het ‘leven lang leren’ concept ingevoerd is, werken met PE-punten. PE staat voor Permanente Educatie, zoals een leven lang leren ook wel genoemd wordt. Om hun kennis en vaardigheden, en daarmee hun kwaliteit en waarde, op peil te houden, moeten professionals een minimaal aantal PE-punten per jaar behalen. PE-punten worden toegekend aan trainingen die door onafhankelijke accreditatie-bureaus zijn gekeurd en goed bevonden. Zo kan de kwaliteit van deze trainingen 100% gegarandeerd worden. 

Goed te weten dat er inmiddels ook een aantal trainingen van BHV.NL geaccrediteerd is en dat er PE-punten mee kunnen worden verdiend: onze twee-daagse Basis BHV, Blended Basis BHV, Herhaling BHV, Ontruimingsoefeningen en de Workshop Reanimatie + AED bijvoorbeeld. Daar zijn diverse accreditatiebureaus bij betrokken, waaronder: Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V, Register Zorgprofessionals, Doktersassistenten (CADD van de NVDA) en het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)
Wij zijn blij met deze accreditaties omdat ze tegemoetkomen aan de vraag van veel van onze klanten. En omdat wij hiermee ook de erkenning hebben gekregen dat onze trainingen voldoen aan de hoge standaarden van de accreditatiebureaus en kwaliteitsregisters.
Accreditatiebureau Geaccrediteerde cursussen
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en
Register Zorgprofessionals
Doktersassistenten (CADD van de NVDA)
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)
Staat de opleiding die of het accreditatiebureau dat voor jou relevant is er niet bij, neem dan contact met ons op. Wij spreken de mogelijkheden om hem te laten accrediteren graag met je door. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of neem direct telefonisch contact met ons op via 024 373 09 77.

Lees meer

 • Wat is volgens de Arbowet verplicht?
  Wat is volgens de Arbowet verplicht?
  Werknemers moeten veilig en gezond kunnen werken. Om daarvoor te zorgen is de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) in het leven geroepen. In die wet zijn verplichtingen voor zowel werkgevers als werknemers vastgelegd. 
 • Is VCA wettelijk verplicht?
  Is VCA wettelijk verplicht?
  Nee, een VCA-certificaat is niet wettelijk verplicht. Maar het wordt wel steeds vaker door opdrachtgevers geëist. Dit heeft te maken met de regels die de Arbowet aan bedrijven stelt. 
 • BHV verplicht? Wat zegt de wet?
  BHV verplicht? Wat zegt de wet?
  Bedrijfshulpverlening…  Wat is wel en niet verplicht? Wat moet je nou precies als werkgever?
 • Is een RI&E voor mijn bedrijf verplicht?
  Is een RI&E voor mijn bedrijf verplicht?
  Het antwoord op die vraag is duidelijk: ja. Sinds 1 januari 1994 is de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) verplicht voor alle werkgevers met meer dan 1 FTE. 
 • Is een bedrijfsnoodplan verplicht?
  Is een bedrijfsnoodplan verplicht?
  Het antwoord op deze vraag is duidelijk: Elk bedrijf in Nederland is verplicht zich voor te bereiden op noodsituaties. Het is daarom handig, en wordt vaak geëist, om een bedrijfsnoodplan te hebben. Want met een bedrijfsnoodplan kan bedrijfsschade en menselijk leed zoveel mogelijk beperkt worden.
 • Is een ontruimingsoefening verplicht?
  Is een ontruimingsoefening verplicht?
  Je moet er toch niet aan denken: er breekt brand uit en de mensen in het gebouw – je collega’s en jullie bezoekers -  raken in paniek. Ze weten maar één ding: ze willen er zo snel mogelijk weg. Maar door de angst kunnen ze niet meer helder denken, door de rookontwikkeling zien ze de uitgangen niet meer en door hun haast om weg te komen duwen ze anderen omver.
 • Wie doet wat als het erop aankomt?
  Wie doet wat als het erop aankomt?
  Dat BHV’ers onmisbaar zijn bij een ontruiming is bekend. Als mensen in geval van nood zo snel mogelijk het pand moeten verlaten, zijn het de BHV’ers die dit in goede banen leiden. Maar weet je ook dat er behalve die BHV’ers op de werkvloer nog veel meer mensen betrokken zijn bij bedrijfsveiligheid? Weet jij wat hun rollen, taken en verantwoordelijkheden zijn?
 • Samenwerken loont!
  Samenwerken loont!
  Hoe verleen je zo snel en zo goed mogelijk hulp aan een of meerdere slachtoffers en hoe werk je daarbij zo goed mogelijk samen? Hoe voorkom je dat iedereen naar elkaar blijft kijken en mensen te laat in actie komen? Wie neemt de leiding en zorgt dat ook de anderen doen wat ze moeten doen?
  Het antwoord is simpel: ga gezamenlijk trainen en oefenen. Want alleen dan raak je zo op elkaar ingespeeld dat je elkaar in noodsituaties feilloos weet te vinden.
   
 • De veiligheid van onze klanten begint bij de deskundigheid van onze instructeurs
  De veiligheid van onze klanten begint bij de deskundigheid van onze instructeurs
  Onnodig te zeggen dat bij BHV.NL kwaliteit hoog in het vaandel staat. Dat geldt voor alles en zeker voor onze instructeurs. Zij zijn het die onze deelnemers opleiden en daarmee een enorme invloed hebben op hoe goed onze cursisten in noodsituaties handelen. De veiligheid van onze klanten begint bij de deskundigheid van onze instructeurs. Zo simpel is het.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.