Contiweb over de samenwerking met BHV.NL

In Boxmeer zit een van die bedrijven die ons land in binnen- en buitenland zo’n goede en innovatieve naam bezorgen: Contiweb. Het Brabantse bedrijf ontwerpt en maakt machines en machineonderdelen voor de grafische industrie. En levert over de hele wereld.  Aan offset, digitale en verpakkingsdrukkerijen. In offset drukkerijen worden kranten gedrukt, magazines, brochures, veelal in enorme aantallen. Een volwassen markt, die al enige tijd stabiliseert. Om toch te kunnen blijven groeien innoveert Contiweb voortdurend in de andere twee ‘takken van sport’: digitale en verpakkingsdruk. En met succes: het bedrijf is al 40 jaar succesvol.
Op de locatie in Boxmeer werken ca. 200 mensen. Zoals vaker in de technische branche is 90% man, en hoogopgeleid: het opleidingsniveau varieert van MBO tot academisch. De voertaal in Boxmeer is Nederlands, maar de servicemonteurs en sales mensen die over hele wereld werken, spreken daarnaast ook Engels.
Los van de ‘normale’ bedrijfsveiligheidsrisico’s als brand en onwel wordingen kent Contiweb specifieke risico’s die alles te maken hebben met de branche waarin het bedrijf opereert: werken met bewegende onderdelen, werken op hoogte, gebruik van oplosmiddelen en gevaarlijke stoffen. Het werk is soms fysiek behoorlijk zwaar en er wordt regelmatig onder druk gewerkt. Veilig werken staat er dan ook hoog in het vaandel.
Joyce Beerens
Joyce Beerens
Contiweb
Joyce Beerens

Wat ik belangrijk vind? Kwaliteit, continuïteit, innovatie

Joyce Beerens, Hoofd BHV, werkt al tien jaar bij Contiweb. Acht jaar geleden koos zij bewust voor BHV.NL.  “We werkten toen met een EHBO-trainer over wie we niet tevreden waren. Met haar doorgaan was voor mij geen optie. En omdat ik wat bedrijfsveiligheid betreft alles onder één dak wilde hebben, ben ik wat gaan shoppen en al snel bij BHV.NL uitgekomen. Sinds die tijd werk ik met hen samen. Naar volle tevredenheid mag ik wel zegen. Voor mij zijn een paar dingen essentieel in de samenwerking met BHV.NL; de kwaliteit: hun trainers zijn echt goed opgeleid. De continuïteit: ik zie vaak dezelfde gezichten en dat is prettig. BHV.NL kent ons bedrijf inmiddels goed en kan daardoor ook proactief meedenken en adviseren. En ze zijn innovatief en werken voortdurend aan het verbeteren van hun dienstverlening en producten.”
 
Joyce Beerens werkt graag en goed met BHV.NL samen maar doet bepaalde dingen ook zelf. Zo onderhoudt ze zelf het bedrijfscontinuïteitsplan. BHV.NL adviseert waar nodig: zo hebben zij de vluchtweg plattegronden gemaakt.

Stabiel en hecht team BHV’ers

Bedrijfsveiligheid leeft sterk binnen Contiweb, het team BHV’ers is vrij stabiel. De vijftien leden zijn hecht en doen het BHV-werk vaak al jaren. Onlangs is een van hen gestopt omdat hij binnenkort met pensioen gaat, Fred van den Meijdenberg. Hij was 22 jaar met hart en ziel BHV’er en EHBO’er. Vrijwel een unicum, dat groot respect afdwingt. Dat wordt ook zo gezien in de organisatie. Het was dan ook geen enkel probleem om een opvolger voor Fred te vinden.
 
Contiweb investeert veel in de trainingen van hun BHV’ers. Ze vinden het belangrijk dat hun kennis up to date blijft en dat ze regelmatig oefenen. Daarom mogen de trainingen ook onder werktijd gevolgd worden. Gelukkig komen de BHV’ers eigenlijk alleen in oefensituaties in actie en blijft het preventief. Echte calamiteiten hebben zich nog niet voorgedaan. Onnodig te zeggen dat iedereen dat graag zo wil houden. Maar mocht er toch hulp moeten worden verleend, dan zijn de BHV’ers van Contiweb er klaar voor. Zeker ook dankzij BHV.NL.

Lees meer

  • Avans hogeschool
    Avans Hogeschool en BHV.NL organiseren succesvolle 'Week van de Veiligheid'
    Met dertien verschillende locaties, zo’n 34.000 studenten en 3.800 medewerkers is een goede BHV-organisatie voor Avans Hogeschool essentieel. Niet voor niets verzorgt BHV.NL sinds 2019 alle BHV-trainingen voor de 320 BHV’ers van Avans. Maar wat bleek toen ze nog een stap verder gingen, en aan de slag gingen met het Veiligheidsambitieplan? De bekendheid van de veiligheidsprocedures bleek onder studenten en medewerkers onvoldoende. Tijd om daar verandering in te brengen.
  • Viking Life-saving Equipment
    Viking Life-Saving Equipment werkt niet alleen aan de veiligheid van anderen, maar ook aan die van zichzelf
    Viking Life-saving Equipment – een wereldwijd opererende organisatie op het gebied van nautische veiligheidsproducten – werkt dagelijks aan de veiligheid van mensen aan boord. Maar toen na een flinke groei én een verhuizing naar een groter pand het alarm afging in de Nederlandse vestiging, bleek dat er veel te doen was als het om de eigen bedrijfsveiligheid ging. De bedrijfsnoodorganisatie bleek niet op het gewenste niveau. Daar moest verandering in komen, vond Viking.
  • PwC Nederland | Bedrijfsveiligheid | BHV.NL
    PwC Nederland bouwt aan sterke bedrijfshulpverlening met operationele hulp van BHV.NL
    Veiligheid waarborgen voor 5.000 medewerkers is geen gemakkelijke klus. Met 13 verschillende locaties, waarvan een aantal gedeelde kantoren, zijn er een hoop verschillende uitdagingen waarmee PwC rekening moet houden. Het geheim van PwC? Een gedegen aanpak en voldoende trainen, daardoor staat de bedrijfsveiligheid van PwC als een huis. 
  • PROVINCIE GRONINGEN WEET GASTVRIJHEID EN  BEDRIJFSVEILIGHEID SLIM TE  COMBINEREN
    Provincie Groningen weet gastvrijheid en bedrijfsveiligheid slim te combineren
    Provincie Groningen heeft momenteel een inwonersaantal van 587.000. Al deze inwoners kunnen terecht bij de provincie Groningen. Het is daarom belangrijk dat zij gastvrij worden ontvangen. Daarnaast is het belangrijk dat de veiligheid van alle aanwezigen bij de provincie Groningen gewaarborgd wordt. Veiligheid staat immers voorop.
  • TU Delft kiest voor het brede opleidingsaanbod en het online portaal van BHV.NL
    TU Delft kiest voor het brede opleidingsaanbod en het online portaal van BHV.NL
    Op het terrein van de Technische Universiteit Delft lopen op drukke dagen zomaar 26.000 studenten en 6.000 medewerkers rond. Je kunt je voorstellen dat BHV’ers hier onmisbaar zijn. Maar hoe krijg je dat goed georganiseerd?
  • TRAININGEN BHV.NL DAGEN  MEDEWERKERS VANDERSANDEN  STEEDS WEER UIT
    TRAININGEN BHV.NL DAGEN MEDEWERKERS VANDERSANDEN STEEDS WEER UIT
    Bij Vandersanden maken medewerkers gebruik van zware machines. Het is belangrijk dat daar veilig mee wordt gewerkt. Routines maken het werk extra gevaarlijk. Benieuwd naar hoe deze uitdagingen op een praktijkgerichte en innovatieve manier worden aangepakt?
  • Zuyd Hogeschool leidt studenten op volgens EHBO-richtlijnen Rode Kruis
    Zuyd Hogeschool leidt studenten op volgens EHBO-richtlijnen Rode Kruis
    Uit onderzoek bleek dat studenten gezondheidszorg en welzijn EHBO-trainingen misten in hun curricula. Docenten van Zuyd Hogeschool volgden daarom de opleiding tot EHBO-instructeur met Rode Kruis-licentie en geven hun kennis nu door aan studenten. Laat je inspireren! 
  • Zorggroep Ter Weel: Echt oefenen maakt het verschil
    Zorggroep Ter Weel: Echt oefenen maakt het verschil
    Na de brand bij Ter Weel in 2016 was het duidelijk: dit nooit meer. Er was behoefte aan een speciale training waarin alleen maar geoefend wordt, in situaties die zo realistisch mogelijk zijn. BHV.NL ontwikkelde een training waarin de druk op de ploegleiders zo hoog wordt opgevoerd dat je het bijna zou kunnen vergelijken met de hectiek van een echte noodsituatie. 
  • Zorggroep Ter Weel: Training wordt praktijkervaring
    Zorggroep Ter Weel: Training wordt praktijkervaring
    In 2016 vond bij Zorggroep Ter Weel een afschuwelijke brand plaats waarbij drie bewoners de dood vonden. Die gebeurtenis heeft onvoorstelbaar veel impact gehad. Behalve heel veel verdriet was er ook verbijstering: hoe heeft dit kunnen gebeuren?

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.